Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aris22
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου.
Και εγω για τα 175/65/14 το βλέπω εκτός αν με πείσει κάποιος άλλος για τα 185/60/14. Για να προτείνει η Toyota την πρώτη διάσταση κάτι παραπάνω θα ήξερε. Να προσθέσω επίσης οτι τα Continental premium contact 5 τα βρίσκω και σε πολύ καλή τιμή . Κοντά στα 220 ευρώ οταν τα Michelin energy saver παίζουν στα 260 και μόνο ενας μου τα είπε στα 250 ευρώ.....
|
To 185/60 ειναι καλυτερο απο το 185/65 σου δινει λιγο πιο κοντο βημα και νευρο στο αμαξι Αν βαλεις 175/65 χανεις λιγο σε προσφυση και αμεσοτητα τιμονιου(μικρες διαφορες) και κερδιζεις σε ανεση (απορροφαει περισσοτερο τις ανωμαλιες λογω υψηλου προφιλ ) και ελαφρα μειωμενη καταναλωση αλλα παλι μιλαμε για μικρες διαφορες...Το 185/60 ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος και η διασταση που εχει τις πιο πολλες επιλογες σε λαστιχα και πολυ φθηνη τιμη αν θες τη γνωμη μου και δεν υπαρχει λογος να βαλεις πιο μικρο λαστιχο..Συνηθως ολοι στα corolla Ε11 ξεκινανε απο 185/60-14" ( κι εγω αυτο εχω ) και ανεβαινουν σε 195/50-15" για ομορφια και καλυτερη προσφυση και πολλοι βαζουν 195/45-16" ειτε γιατι εχουν αρκετα αλογα ειτε γιατι θελουν να γεμισουν τους θολους και κανουν το αμαξι ερπετο
Για stock corolla stock ζαντες το καλυτερο ειναι το 185/60-14 .Αν δεν σε ενδιαφερει καθολου το στριψιμο και οτι τα λαστιχα σου θα ειναι σαν λαστιχα απο σκουτερακι τοτε προτιμησε το πιο στενο 165 αρι λαστιχο..
Ειναι το πιο φθηνο βαζεις ενα πρασινο michelin και κανει οικονομια στα καυσιμα...αλλα χανεις σε στριψιμο και φρενα
Εξαρταται τι ζητας..
Εγω που θελω να βελτιωσω πατημα και ομορφια χωρις υπερβολες , θα παω σε διασταση 195/50-15" μαζι με μια ελαφρια ζαντουλα ωστε να μην εχω απωλειες σε επιδοσεις
Υ.Γ:Συνηθως οταν αλλαζουμε φαρδος ελαστικου αλλαζουμε και το υψος του προφιλ για να μην αλλοιωσουμε το βημα στο διαφορικο δηλαδη Απο το 165/70-14 πας σε 175/65-14 και σε 185/60-14 ή ακομα και σε 195/55-14 ...205/50-14 και παει λεγοντας Οταν διατηρεις το ιδιο υψος προφιλ και φαρδαινεις το λαστιχο τοτε μακραινεις το βημα .Οταν χαμηλωνεις το υψος προφιλ παραπανω απο οσο χρειαζεται κονταινεις το βημα.Η toyota μαλλον προτεινει 185/65 για περισσοτερη ανεση αλλα χανεις σε επιδοσεις συν οτι αυτη η διασταση ειναι δυσκολη , δεν εχεις πολλες επιλογες και ειναι πιο ακριβο σε σχεση με το κλασσικο και κοινο 185/60 που δουλευουν ολοι οι λαστιχαδες..
Πολυ καλο λαστιχο ειναι το bf goodrich g grip 185/60/14 στα 220 ευρω.Το εχω εναμιση χρονο πανω στο αμαξι και ειναι πολυ καλο το πατημα του και πολυ ανθεκτικο σε λακουβες πεζοδρομια κτλ .Δεν εχω κανενα παραπονο.Ψαξτο και θα δεις οτι για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο και το φορανε πολλοι !