Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΦΟΡΟΥΜ

ΦΟΡΟΥΜ Οτιδήποτε έχει σχέση με το φόρουμ μας, όπως νέα, αναβαθμίσεις και τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Βοήθεια για επιλογή ελαστικών και αλλαγή διάστασης
Παλιά 25-08-14, 10:28
Το avatar του χρήστη aris22
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Corolla mod. 12/1999
Περιοχή: θεσσαλονικη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 186
aris22 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Βοήθεια για επιλογή ελαστικών και αλλαγή διάστασης

Καλημέρα παιδιά !

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή νέων ελαστικών που θα γίνει λίαν συντόμως ενόψει διακοπών…
Από αυτοκίνητο έχω ένα Toyota Corolla lift back 1.3 αυτό με τα στρογγυλά φανάρια. Από χιλιόμετρα κάνω γύρω στα 6 με 7 χιλιάδες κατά μέσο ορο κάθε χρόνο με το 70-80 % εντός πόλης και τα υπόλοιπα εκτός πόλης σε εκδρομές. Η οδήγηση είναι ήπια και εντός και εκτός πόλης (max 130 km/ hour ). Πάντα τα ελαστικά τα άλλαζα λόγω γήρανσης από τα χρόνια παρά από χιλιόμετρα.Για την ιστορία αυτά που εχω τώρα είναι τα bridgestone b250 τα οποία τα εχω 5 χρόνια και 9 μήνες αλλά απο χλμ μόνο 29000 . Στο δια ταύτα τώρα. Το πρώτο σκέλος που θα ήθελα τα φώτα σας έχει να κάνει με την διάσταση των ελαστικών . Έχει πολλά πολλά χρόνια που το αυτοκίνητο φοράει 185/60/14 την οποία διάσταση μου την πρότεινε κάποιος λαστιχάς στην πρώτη αλλαγή ελαστικών που είχα κάνει . Κανονικά το εργοστάσιο προτείνει τις εξής διαστάσεις οι οποίες αναφέρονται στο ντουλαπάκι του αυτ/του Α) 165/70-14 Β) 175/65-14 Γ) 185/65- 14 . Στην γύρα που έκανα σε λαστιχάδες ο ενας μου είπε ότι κακώς έχω αυτην την διάσταση (185/60/14 ) στο αυτοκίνητο και ότι θα είναι καλύτερα από όλες τις πλευρές να βάλω την 175/65/14 . Τι λέτε και εσείς για αυτό ?
Τώρα οσον αφορά τα ελαστικά βλέπω τα Α) Continental premium contact 5 Β) Uniroyal rain expert Γ) Michelin energy saver .Οι περισσότεροι μου προτείνουν ως πρώτη επιλογή τα Continental premium contact 5 μετά τα Uniroyal rain expert, και τα Pirelli P1 και τελευταία τα Michelin εκτός από έναν ο οποίος έβγαζε καλύτερα τα Michelin ..... Εγω μέχρι στιγμής κλείνω περισσότερο για Continental και λιγότερο για Uniroyal αλλά περιμένω να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις…..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-14, 11:31
Το avatar του χρήστη nuntius
nuntius Offline:

Περιοχή: Next station...tsempolia
Δύναμη Σεβασμού: 301
nuntius είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλημέρα!!!! Όσον αφορά στο θέμα διάστασης δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί έχω 12άρα με 195/60/15. Φοράω όμως 2 χρόνια και κάτι continental premium contact 2 και το αμάξι είναι αλλού. Τα premium 5 νομίζω δίνουν και λιγότερο θόρυβο νομίζω, κατ' εμέ βάλε τα άφοβα. Όσον αφορά στη διάσταση, εγώ θα πρότεινα να μείνεις σε αυτό που προτείνει η μαμά ΤΟΥΟΤΑ, μην ακούς λαστιχάδες και λοιπούς εμπόρους γιατί ο καθένας προτείνει ότι τον συμφέρει οικονομικά! Ίσως να έμενες στο 175 για να είναι το αμάξι πιο ξεκούραστο, αλλιώς 185 για να πατάς καλύτερα!

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-14, 12:33
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου.
Και εγω για τα 175/65/14 το βλέπω εκτός αν με πείσει κάποιος άλλος για τα 185/60/14. Για να προτείνει η Toyota την πρώτη διάσταση κάτι παραπάνω θα ήξερε. Να προσθέσω επίσης οτι τα Continental premium contact 5 τα βρίσκω και σε πολύ καλή τιμή . Κοντά στα 220 ευρώ οταν τα Michelin energy saver παίζουν στα 260 και μόνο ενας μου τα είπε στα 250 ευρώ.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-14, 16:33
Το avatar του χρήστη GiWrGoS@XXX
GiWrGoS@XXX Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: E11 1.4 vvti g6
Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 303
GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aris22 Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου.
Και εγω για τα 175/65/14 το βλέπω εκτός αν με πείσει κάποιος άλλος για τα 185/60/14. Για να προτείνει η Toyota την πρώτη διάσταση κάτι παραπάνω θα ήξερε. Να προσθέσω επίσης οτι τα Continental premium contact 5 τα βρίσκω και σε πολύ καλή τιμή . Κοντά στα 220 ευρώ οταν τα Michelin energy saver παίζουν στα 260 και μόνο ενας μου τα είπε στα 250 ευρώ.....
To 185/60 ειναι καλυτερο απο το 185/65 σου δινει λιγο πιο κοντο βημα και νευρο στο αμαξι Αν βαλεις 175/65 χανεις λιγο σε προσφυση και αμεσοτητα τιμονιου(μικρες διαφορες) και κερδιζεις σε ανεση (απορροφαει περισσοτερο τις ανωμαλιες λογω υψηλου προφιλ ) και ελαφρα μειωμενη καταναλωση αλλα παλι μιλαμε για μικρες διαφορες...Το 185/60 ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος και η διασταση που εχει τις πιο πολλες επιλογες σε λαστιχα και πολυ φθηνη τιμη αν θες τη γνωμη μου και δεν υπαρχει λογος να βαλεις πιο μικρο λαστιχο..Συνηθως ολοι στα corolla Ε11 ξεκινανε απο 185/60-14" ( κι εγω αυτο εχω ) και ανεβαινουν σε 195/50-15" για ομορφια και καλυτερη προσφυση και πολλοι βαζουν 195/45-16" ειτε γιατι εχουν αρκετα αλογα ειτε γιατι θελουν να γεμισουν τους θολους και κανουν το αμαξι ερπετο

Για stock corolla stock ζαντες το καλυτερο ειναι το 185/60-14 .Αν δεν σε ενδιαφερει καθολου το στριψιμο και οτι τα λαστιχα σου θα ειναι σαν λαστιχα απο σκουτερακι τοτε προτιμησε το πιο στενο 165 αρι λαστιχο..
Ειναι το πιο φθηνο βαζεις ενα πρασινο michelin και κανει οικονομια στα καυσιμα...αλλα χανεις σε στριψιμο και φρενα
Εξαρταται τι ζητας..
Εγω που θελω να βελτιωσω πατημα και ομορφια χωρις υπερβολες , θα παω σε διασταση 195/50-15" μαζι με μια ελαφρια ζαντουλα ωστε να μην εχω απωλειες σε επιδοσεις

Υ.Γ:Συνηθως οταν αλλαζουμε φαρδος ελαστικου αλλαζουμε και το υψος του προφιλ για να μην αλλοιωσουμε το βημα στο διαφορικο δηλαδη Απο το 165/70-14 πας σε 175/65-14 και σε 185/60-14 ή ακομα και σε 195/55-14 ...205/50-14 και παει λεγοντας Οταν διατηρεις το ιδιο υψος προφιλ και φαρδαινεις το λαστιχο τοτε μακραινεις το βημα .Οταν χαμηλωνεις το υψος προφιλ παραπανω απο οσο χρειαζεται κονταινεις το βημα.Η toyota μαλλον προτεινει 185/65 για περισσοτερη ανεση αλλα χανεις σε επιδοσεις συν οτι αυτη η διασταση ειναι δυσκολη , δεν εχεις πολλες επιλογες και ειναι πιο ακριβο σε σχεση με το κλασσικο και κοινο 185/60 που δουλευουν ολοι οι λαστιχαδες..

Πολυ καλο λαστιχο ειναι το bf goodrich g grip 185/60/14 στα 220 ευρω.Το εχω εναμιση χρονο πανω στο αμαξι και ειναι πολυ καλο το πατημα του και πολυ ανθεκτικο σε λακουβες πεζοδρομια κτλ .Δεν εχω κανενα παραπονο.Ψαξτο και θα δεις οτι για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο και το φορανε πολλοι !

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GiWrGoS@XXX : 25-08-14 στις 16:50.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-14, 09:43
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου !

Οκ στην διάσταση ξεκαθαρίζουν περισσότερο τα πράγματα , αλλά μπλέκουν οσον αφορά την μάρκα των ελαστικών. Δεν είμαι άτομο που θα μπει στο πρώτο μαγαζί και θα πάρει αυτά που θα του πει ο λαστιχάς , αλλά γυρίζω σε 4-5 λαστιχάδες πριν αποφασίσω. Το κακό βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι οτι ακούς διαφορετικά πράγματα απο τον καθένα με αποτέλεσμα και ενας να είναι σωστός και να σου προτείνει την καλύτερη περίπτωση "χάνεται" μέσα στις υπόλοιπες προτάσεις και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη...
Άλλος μου λεει να βάλω τα Continental premium contact 5 που σίγουρα είναι καλά λάστιχα αλλά απο αυτά που διαβάζω και μου το επισήμανε και ενας λαστιχάς είναι οτι φθείρονται αρκετά γρήγορα. Μου είπαν για τα matador οτι είναι πολύ καλά για την τιμή τους και οτι τα βγάζει η Continental . Για τα Uniroyal rain expert οτι είναι πολύ καλά αλλά έχουν χρόνια που κυκλοφορούν και άλλοι κατασκευαστές έχουν νεότερα και πιο σύγχρονα λάστιχα. Χθές άλλος μου είπε για τα Hankook τα οποία είχε και ο ίδιος στην Corolla του και είναι πάρα πολύ καλά . Εκείνο που οι 4 στους 5 δεν μου προτείνανε ηταν τα Michelin energy saver , για τα οποία διαβάζω αρκετά καλές κριτικές. Δεν ξέρω αν είναι κορυφαία αλλά απο αυτά που διαβάζω δεν φαίνονται και τόσο χάλια οσο μου τα παρουσιάζουν. Τώρα διαβάζω για τα Vredestein T-Trac2 και τα Dunlop Sport Blueresponse τα οποία έχουν κορυφαίες κριτικές.....Δεν εχω πρόβλημα να δώσω 20-30 ευρώ επιπλέον για ενα λάστιχο που θα μου δώσει το κάτι παραπάνω , έτσι και αλλιώς δεν τα αλλάζεις και κάθε χρόνο....
Δεν ξέρω , εχω μπερδευτεί αρκετά και μέσα στην βδομάδα πρέπει να αποφασίσω.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-14, 10:13
Το avatar του χρήστη Γιαννης20v
Γιαννης20v Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101si 20vt
Περιοχή: ΚΟΛΩΝΙΑ
Δύναμη Σεβασμού: 318
Γιαννης20v είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
σωστος ο Γιωργος!!!
185/60/14 continental η dunlop!εφοσον δε σε νοιαζει να δωσεις 20-30 παραπανω γτ να πας σε καποια θηγατρικη η "δευτερη" μαρκα;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-14, 10:29
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Τόση ωρα διαβάζω για τα Dunlop Sport Blueresponse . Φοβερές κριτικές , πρέπει να είναι λαστιχάρες ! Γνωρίζει κανείς αν έχει αντοχή στον χρόνο χωρίς να χάσει σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων του ή φθείρεται σχετικά γρήγορα όπως το Continental premium contact 5 ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-14, 10:32
Το avatar του χρήστη GiWrGoS@XXX
GiWrGoS@XXX Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: E11 1.4 vvti g6
Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 303
GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα GiWrGoS@XXX έχει φοβερή αύρα
Tα continental τα φοραει απο την μανα του το ford ka ,μεχρι στιγμης εχουν βγαλει 40000χλμ (με σχετικα προσεχτικη οδηγηση ομως..εξαλλου και το αμαξι ειναι ψοφιο για να ταλαιπωρησει λαστιχα 195/50-15)και ειναι μια χαρα ,πατανε καλα κατω ,εχουν φθαρει φυσιολογικα και δειχνουν σε καλη κατασταση ακομα.Τα michelin ειναι πολυ καλα λαστιχα αλλα φθειρονται ευκολα..πολυ ευκολα απο οσο ξερω και ειναι ευπαθη τα πλαινα τους ..τουλαχιστον παλιοτερα ηταν..Τα φορουσε ο πατερας μου στο avensis και το εχω ακουσει/διαβασει και αλλου.Παρολα αυτα ειναι μαλακο λαστιχο που σου δινει ωραιο κρατημα και φρενα για την κατηγορια του ,ειναι μια χαρα..Τα BF goodrich που σου προτεινα ειναι θυγατρικη της MICHELIN ηταν προμηθευτης λαστιχων στο wrc και το λαστιχο που σου προτεινα ειναι μια καλη επιλογη και αν ψαχτεις στα μαγαζια θα το βρεις γυρω στα 200ευρω λογικα.Αν παρεις το H(δεικτης ταχυτητας max 210km/h) ,το λαστιχο θα ειναι πιο σκληρο-ανθεκτικο αλλα ζεσταινεται πιο αργα δηλαδη μπορει στο ξεκινημα σου να μην εχεις το ιδιο καλη προσφυση και φρεναρισμα οσο με ενα μαλακο λαστιχο..( π.χ το michelin energy) Αν αγορασεις το ιδιο λαστιχο με δεικτη ταχυτητας Τ , σιγουρα θα ζεσταινεται το λαστιχο πιο γρηγορα μιας και που ειναι πιο μαλακο αλλα φυσικα χανει κατι απο την ανθεκτικοτητα του ...Ολα ειναι σχετικα..Στην δικη μου περιπτωση διαλεξα το bf goodrich g grip με δεικτη ταχυτητας Η γιατι το δινουν ποιο φθηνα, επειδη προφανως υπαρχει μεγαλυτερη ζητηση για το πιο μαλακο αντιστοιχο με δεικτη Τ που ειναι πιο ταιριαστο στα αμαξια μας θεωρητικα ...Παρολα αυτα εγω εμεινα πληρως ικανοποιημενος απο την αποδοση τους και την ανθεκτικοτητα τους.Παλιοτερα ειχα πανω τα toyo την φθηνη σειρα οχι τα proxes , ωραιο λαστιχακι αλλα στα 2,5 χρονια ειχαν φθαρει πολυ και ειχαν και βυζια ...Πριν απο αυτα οταν ειχα αγορασει το αμαξι...φορουσε πανω ολοκαινουργια bridgestone potenza το κλασσικο....χαλια λαστιχο...σκετο κουτσουρι ..Δεν φθειροταν σχεδον με τιποτα αλλα χαλια κρατημα ξεραθηκαν κι απο τον ηλιο..τεσπα δεν μου αρεσε καθολου ...και fulda εχω δοκιμασει σε αλλο αυτοκινητο παλι σε 185/60 14 φθηνα και ελεεινα στο φρεναρισμα τουλαχιστον τα παλια...Τα kumho ειναι καλα αλλα φθειρονται... τα Ηankook ειναι μαπα...αλλα εξαρταται τι ζητας εσυ ..εχεις απαιτησεις απο το αμαξι σου? οδηγας ατσαλα , απροσεχτα,οδηγεις σε καλους δρομους συνηθως? Καβαλας πεζοδρομια?Τρεχεις γκαζωνεις??Εγω χρειαζομουν ενα λαστιχο που να αντεχει χωρις να χανει σε προσφυση και χωρις να το πληρωσω χρυσαφι...και ο λαστιχας που ειναι φιλος μου το προτεινε με κλειστα ματια και μεχρι τωρα δεν το εχω μετανοιωσει.Απο κει και περα εγω απλα σου προσφερω τις εμπειριες μου , εσυ μπορεις να αξιοολογησεις καλυτερα και να διαλεξεις με βαση τις αναγκες σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-14, 10:56
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Γιώργο ήσουν αναλυτικότατος και σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μου
Οχι , η οδήγηση μου δεν είναι άτσαλη , οδηγώ πολύ συντηριτικά ένεκα και της συζύγου . Στην εθνική το ανώτατο είναι τα 120 με 130 χλμ και στην πόλη πάλι οδηγώ πολύ ήπια , ούτε απότομες στροφές ούτε απότομα φρεναρίσματα (εκτός αν προκύψει) ούτε σπιναρίσματα ούτε "ταρζανιές" ούτε τίποτε (οχι δεν είμαι ΚΑΠΗ , 45 χρονών είμαι )
Και όπως είπα στο αρχικό πόστ πάντα τα λάστιχα τα αλλάζω λόγω γήρανσης και ποτέ λόγω χλμ. Πάνω απο 7000 χλμ τον χρόνο δεν κάνω ποτέ , απο τα οποία τα 1000+ γίνονται στην περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού. Επίσης να επισημάνω οτι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε πυλωτή και έτσι δεν το χτυπάει ο ήλιος με οτι συνεπάγεται αυτό για τα λάστιχα. Πάντως απο τα Bridgestone B250 που εχω τώρα δεν μπορώ να πω οτι έμεινα και πολύ ευχαριστημένος πέραν απο την αντοχή τους η οποία ηταν αρκετά καλή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-14, 20:54
mpriskot Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 201
mpriskot είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Dunlop sport blueresponse έβαλα κι εγώ στο Auris. Πολύ ευχαριστημένος, ειδικα με τα contipremium 2 που είχε.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΦΟΡΟΥΜ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επιλογή μεγέθους ελαστικών agrileza TOYOTA COROLLA 111(G6) 9 19-10-19 01:49
Αλλαγή διάστασης ζάντας DimChem TOYOTA COROLLA E 12 18 02-04-17 22:00
Αλλαγή διάστασης και κάτι ακόμα StathisAfou TOYOTA COROLLA E*101 21 28-04-15 00:49
Αλλαγή Διάστασης τροχών. Snoo TOYOTA COROLLA E 12 10 01-09-09 01:21
Αλλαγή Ελαστικών jimbo SUPPORT 295 24-01-08 23:52

Page generated in 0,18362999 seconds (83,62% PHP - 16,38% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:36.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com