Καλημέρα παιδιά !
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή νέων ελαστικών που θα γίνει λίαν συντόμως ενόψει διακοπών…
Από αυτοκίνητο έχω ένα Toyota Corolla lift back 1.3 αυτό με τα στρογγυλά φανάρια. Από χιλιόμετρα κάνω γύρω στα 6 με 7 χιλιάδες κατά μέσο ορο κάθε χρόνο με το 70-80 % εντός πόλης και τα υπόλοιπα εκτός πόλης σε εκδρομές. Η οδήγηση είναι ήπια και εντός και εκτός πόλης (max 130 km/ hour ). Πάντα τα ελαστικά τα άλλαζα λόγω γήρανσης από τα χρόνια παρά από χιλιόμετρα.Για την ιστορία αυτά που εχω τώρα είναι τα bridgestone b250 τα οποία τα εχω 5 χρόνια και 9 μήνες αλλά απο χλμ μόνο 29000 . Στο δια ταύτα τώρα. Το πρώτο σκέλος που θα ήθελα τα φώτα σας έχει να κάνει με την διάσταση των ελαστικών . Έχει πολλά πολλά χρόνια που το αυτοκίνητο φοράει 185/60/14 την οποία διάσταση μου την πρότεινε κάποιος λαστιχάς στην πρώτη αλλαγή ελαστικών που είχα κάνει . Κανονικά το εργοστάσιο προτείνει τις εξής διαστάσεις οι οποίες αναφέρονται στο ντουλαπάκι του αυτ/του Α) 165/70-14 Β) 175/65-14 Γ) 185/65- 14 . Στην γύρα που έκανα σε λαστιχάδες ο ενας μου είπε ότι κακώς έχω αυτην την διάσταση (185/60/14 ) στο αυτοκίνητο και ότι θα είναι καλύτερα από όλες τις πλευρές να βάλω την 175/65/14 . Τι λέτε και εσείς για αυτό ?
Τώρα οσον αφορά τα ελαστικά βλέπω τα Α) Continental premium contact 5 Β) Uniroyal rain expert Γ) Michelin energy saver .Οι περισσότεροι μου προτείνουν ως πρώτη επιλογή τα Continental premium contact 5 μετά τα Uniroyal rain expert, και τα Pirelli P1 και τελευταία τα Michelin εκτός από έναν ο οποίος έβγαζε καλύτερα τα Michelin .....
Εγω μέχρι στιγμής κλείνω περισσότερο για Continental και λιγότερο για Uniroyal αλλά περιμένω να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις…..