Καλησπέρα σε όλους.
Όπως πιθανότατα γνωρίζουν οι κάτοχοι των TSport στη θέση του οδηγού έχουμε
στα αριστερά μας τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων.
Στο δικό μου λόγω 5θυρου έχω και τα 4 χειριστήρια για όλα τα παράθυρα.
Εκεί έχουμε την επιλογή είτε να ανεβοκατεβάζουμε τα παράθυρα απευθείας πιέζοντας ή ανασηκώνοντας το κουμπί λίγο παραπάνω, είτε ελεγχόμενα με μικρές κινήσεις.
Στο ζητούμενο τώρα,πρόσφατα χρειάστηκε να αποσυνδέσω τη μπαταρία για την τοποθέτηση xenon. Όλα καλά,μπήκαν κομπλέ,δέν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Μέχρι που συνειδητοποίησα πως στο χειρισμό των παραθύρων έχω χάσει την αυτόματη λειτουργία (μία κίνηση δλδ στο κουμπί και απευθείας ανεβοκατέβασμα) σε όλα τα παράθυρα!
Έσπασα λίγο το κεφάλι μου μόνος μου,χωρίς αποτέλεσμα και τελικά πήγα μιά βόλτα απο το παιδί που έβαλε τα xenon να τον ρωτήσω.
Η λύση λοιπόν είναι απλή..
Με την αποσύνδεση της μπαταρίας,έκανε κάποιου είδους reset ο εγκέφαλος και είχε κρατήσει μόνο την manual λειτουργία των παραθύρων.
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?
Στα χειριστήρια του οδηγού
σε κάθε κουμπί ξεχωριστά στο πιέζουμε τέρμα κάτω μέχρι να κατέβει εντελώς το παράθυρο και το κρατάμε έτσι για 10sec.Αμέσως μετά σηκώνουμε το παράθυρο μέχρι πανω και κρατάμε το κουμπί πάλι για κανα 10ρι sec.
Η εντολή δίνεται αυτόματα στον εγκέφαλο και κρατάει τη λειτουργία όπως πριν.
Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα παράθυρα και είμαστε έτοιμοι.
ΥΓ1 :Υποθέτω πως το ίδιο γίνεται και για πολλά αυτοκίνητα οπότε αν χρειάζεται να μεταφερθεί το θέμα αλλού, admins feel free to do so!
ΥΓ2 :Ελπίζω να βοήθησα κάποιους!( Έλα μη μου πείτε πως το ξέρατε όλοι γιατι εγώ "συγκινήθηκα" όταν είδα οτι είναι τόσο απλό!!)