Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-05-07, 16:52
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 769
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγώ δεν θα διαφωνίσω με όσα γράφεται το έχω δει και σε πολλά περιοδικά και σε φυλλάδια εταιριών.αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι γιατί να βάλουμε το λιγότερο φθαρμένο λάστιχο πίσω από τη στιγμή που όταν φρενάρουμε στην ουσία τα λάστιχα που την "ακούνε" είναι τα μπροστά.επίσης καλήτερα δεν ελέγχεται το πίσω μέρος σε ένα μποστοκίνητο αυτοκίνητο?

τέλος αν αφήσει ο φίλος μας το λάστιχο έτσι όπως είναι για κάποιο διάστημα θα πρέπει να το ελέγχει συχνά και να είναι πολύ προσεκτικός στην οδήγηση του.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 21-05-07 στις 16:57.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 18:01
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 470
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Το βάζουμε τα καινούρια πίσω εξαρτάται...

Κυρίως το προτείνουν γιατί ο έλεγχος της υπερστροφής που έρχεται πιο εύκολα με τα καινούρια μπροστά απαιτεί περισσότερη εμπειρία και είναι πιο 'δύσκολος' από ότι η υποστροφή, που απλά ανοίγει η τροχιά σου και μειώνοντας το γκάζι διορθώνεται.

Με την τοποθέτηση όμως των καινούριων πίσω χάνεις τα οφέλη που θα κέρδιζες στο φρενάρισμα αν τα είχες μπροστά,γιατί όπως όλοι ξέρουν τα μπροστινά λάστιχα-φρένα κάνουν σχεδόν όλη τη δουλειά.

Εγώ ΑΝ χρειαζόταν να αλλάξω μόνο δύο λάστιχα, θα τα έβαζα μπροστά και θα ήμουν πιο προσεκτικός για τα παντιλίκια...

Κι εγώ την πάτησα προ ημερών αφού από απροσεξία καβάλησα με την πίσω ρόδα ένα πεζοδρόμιο ψηλό... Από το λάστιχο έχει φύγει ένα κομμάτι από το πλαϊνό του και γρατσουνίστηκε καλούτσικα η ζάντα... Σίγουρα θέλει άλλαγμα και θα βάλω μάλλον μόνο ένα καινούριο, καθώς τα λάστιχά μου έχουν πολύ λίγα χιλιόμετρα... Πάνε 150ευρώ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 19:07
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 423
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Το πρόβλημα που επιλύει η τοποθέτηση των καλύτερων ελαστικών πίσω -σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστώσει εταιρείες κατασκευής ελαστικών με τη βοήθεια οδηγών αγώνων- είναι η βελτίωση της ευστάθειας του αυτοκινήτου κατά τις αλλαγές φορτίου σε ευθείες αλλά κυρίως σε καμπές.
Ως αλλαγές φορτίου, θεωρείστε είτε τις επιβραδύνσεις είτε τα στριψίματα.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, να πω ότι την έχω πατήσει γι' αυτό το λόγο σε δημόσιο δρόμο και παραλίγο να σκοτώσω έναν ανθρωπάκο που πήγαινε κανονικά στο δρόμο του και να σκοτωνόμουν και εγώ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΩ. Και μάλιστα με τετρακίνητο όχημα, και δη Land Rover Defender 90.
Ο λόγος ήταν ότι είχα τοποθετήσει τα εμπρόσθια φθαρμένα λάστιχα πίσω και αντίστροφα, ώστε να καθυστερήσω λίγο τη αλλαγή τους. Και ότι έγινε, έγινε επειδή απλά σήκωσα το πόδι από το γκάζι πριν μπω σε μία στροφή πάνω στην Πεντέλη, έχοντας 5η σχέση στο κιβώτιο και την εκπληκτική ταχύτητα των 40km/h (εξαιρετικά ραχατλίδικη οδήγηση, η οποία δεν δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά, αφού πάντα το ίδιο έκανα όταν περνούσα χαλαρά από το ίδιο σημείο).
Μετά από αυτό πάντως, εγώ δεν ξανατοποθετώ τα φθαρμένα λάστιχα πίσω.
Πάνος.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 21:44
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 769
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγώ προσωπικά έχω αλλάξει τρεις τετράδες ελαστικών και πάντα έκανα τα μπρος πίσω όταν έβλεπα ότι τα μπροστά άρχιζαν να ψιλογλιστράνε και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο.σε σένα ίσως να συνέβει λόγο του ότι τα τζιπ έχουν διαφορετική συμεριφορά από τα ΙΧ και ίσως παίζει ρόλο το ότι η σχέση σου στο κιβώτιο ήταν μεγάλη για τα χιλιόμετρα που πήγαινες.πρωσωπικά προσπαθώ να έχω τη κατάληλη σχέση στις στροφές έτσι ώστε να με κρατήσει και να μπορέσει να "δώσει" να χρειαστεί.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 22:39
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ προσωπικά έχω αλλάξει τρεις τετράδες ελαστικών και πάντα έκανα τα μπρος πίσω όταν έβλεπα ότι τα μπροστά άρχιζαν να ψιλογλιστράνε και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο.
παντα πρεπει να τα κανεις μπως πισω ειδικα αν εισαι θερμοαιμος...οχι για οικονομια αλλα για ομοιομορφη φθορα...για να μην εχουν τα μπρωστα απο τα πισω μεγαλη διαφορα...ετσι δεν θα εχεις αυτο το φαινομενο....
χρονια πολλα κιωλας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 08:39
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 423
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Η ροπή που είχε εκείνος ο κινητήρας από τις 1000rpm κιόλας, ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ξεκινούσε από παντού και "τραβούσε" με οποιαδήποτε σχέση.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το είχα στρίψει με άφθονα χιλιόμετρα σε χαλικόδρομους -όπου τα χαλίκια τις στροφές εκτοξευόντουσαν όπως στις χωμάτινες ειδικές των rally- χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με εντυπωσιακότατες γωνίες...
Πάντως, όποιος θέλει να δει την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς με την μεταφορά των εμπρός φθαρμένων ελαστικών, πίσω, δεν έχει παρά να το κάνει και να δοκιμάσει να κάνει μια βόλτα πάνω στην Πεντέλη-Διόνυσο-Δροσιά ή Διόνυσο-Νέα Μάκρη μία από αυτές τις ημέρες, που όπως μαθαίνω βρέχει στην Αθήνα.
Και πάντα με προσοχή στους δρόμους...
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 16:29
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
μα το εμπρος πισω δεν το κανεις για να βαλεις τα φθαρμενα πισω...αλλα για να κρατησεις την ιδια φθορα...κ στα 4 λαστιχα...αν εχεις κανει αρκετα τα εμπρος κ λιγο τα πισω πας για 2 καινουρια πισω κ τα πισω μπρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 17:22
Το avatar του χρήστη dinos
dinos Offline:
Administrator

Μοντέλο: EE111
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 368
dinos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ρε παιδια μισο λεπτο...τα μπροστα λαστιχα για να φαγωθουν πιο γρηγορα απο τα πισω κ με διαφορα αυτο σημαινει οτι στα ξεκινηματα κλπ σπινιαρεις...ωραια???
Βαζεις λοιπον τα μπρος πισω εις γνωση σου οτι τα μπροστα ειναι περισσοτερο φθαρμενα κ τα πισω λιγοτερο για να φαγωθουν κ τα πισω κ να εχεις κ καλυτερο φρεναρισμα κ καλυτερο ξεικινημα...αυτο ομως δεν προυποθετει ουτε λεει κανενας μα κανενας κατασκευαστης οτι ειναι κ το πλεον ασφαλες...ειναι απλα οικονομια στην τσεπη σου μεχρι να βαλεις καινουρια τετραδα....
Οσο χρειαζεσαι τα μπροστα να σε κρατανε χρειαζεσαι το ιδιο κ τα πισω....το πιο περιτρανο παραδειγμα ο φιλος που με τετρακινηση του φυγε στη στροφη κιολας.
Αν ηταν ετσι τοτε γιατι βαζουμε τρετραδα ιδια λαστιχα κ οχι πισω της πλακας ο,τι να ναι κ μπροστα μονο καλα????
Τελος θα αναφερθω στο προβλημα για το οποιο ζητησε αποψεις το παληκαρι κ οχι τι ρολο παιζουν τα λαστιχα στο αμαξι...Συμφωνο με τον Διαφανο....αστο παρακολουθησε με προσοχει τακτικα τι παιζει κ με την πρωτη ευκαιρια αλλαξε τα!!!!Μην αγχωνεσαι κ τοσο ομως απλα εχε στο μυαλο σου οταν στριβεις οτι φορας σαμπρελα οποτε οι θερμοκρασιες των ελαστικων σου δε θα ειναι ιδιες σε ολη την τετραδα κ αυτο ειναι λιγο ασχημο σε μπασιματα ζορισματα κλπ
Παλιά 22-05-07, 17:32
Hlektrologos Offline:

Μοντέλο: ZZΕ111
Hlektrologos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Τελικα αυτο θα κανω θα το τσεκαρω τακτικα να δω αν ειναι οκ και σε κανα 2μηνο παω για καινουργια λαστιχα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-07, 15:36
Hlektrologos Offline:

Μοντέλο: ZZΕ111
Hlektrologos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τελικα επρεπε να σας ακουσω και να μην βαλω σαμπρελα.Σημερα πηγαίνοντας στη σχολη και καθος ημουν στην εθνικη ακουγα εναν ηχο σαν κατι να συντονιζε.Τελικα μολις σταματησα στην εξοδο της Πετρου Ραλλυ στο φαναρι ακουω ξαφνικα ενα μπαμ.Βγαινο απο το αυτοκινητο και βλεπω το πισω λαστιχο σκασμενο και την βαλβιδα του στο πεζοδρομιο.Κουτσα κουτσα πηγα μεχρι το Τει και εβαλα τη ρεζερβα.Εψαξα και βρηκα μεταχειρησμενο λαστιχο και οταν το αλλαξαμε και ειδαμε την σαμπρελα ειδαμε εκπληκτοι οτι η σαμπρελα ηταν για 14αρα ζαντα και εγω φοραω 16αρες.
Τι να πω.Ποσο Μ@λ@κ@ς μπορει να ηταν ο τυπος που μου την εβαλε.Τελικα το μονο που κοιτανε ειναι να τα κονομισουν χωρις να τους νοιαζει τιποτε αλλο.Ευτυχως που δεν εσκασε πανω στην εθνικη.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προβλήματα με πηγή 2DIN windows CE 6.0 NikiforosGT Θελω βοηθεια 0 13-10-16 09:19
Προβλήματα Με Το 20v speedc 4AGE 20v Levin 57 17-11-15 15:15
Προβλήματα με βροχή σε 4E-FTE NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 41 25-01-12 18:40
BMW και προβλήματα... madvinegar OFF TOPIC 22 15-03-11 18:17
Προβλήματα forum 4ZZ-FE Θελω βοηθεια 49 20-02-07 10:17

Page generated in 0,24467993 seconds (82,65% PHP - 17,35% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:07.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com