Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
|
|
|
01-07-15, 07:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pete_Mpal_
απορω πως αντεχε το καημενο.. μεχρι 1.2 το δουλευα χωρις προβλημα..
|
καλημερα, τι εννοεις οτι ειχες μαμα τουρμπινα και δουλευες 1.2bar χωρις να αλλαξεις κατι μεσα στο μοτερ ή δεν καταλαβα εγω καλα?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GiWrGoS@XXX
Τα τουρμπατα εχουν μεγαλη διακυμανση καταναλωσης..κι επειδη οποιος το βαλει πανω θα του βαλει και ποιο ελευθερη εξατμιση αλλα και ελευθερη εισαγωγη , δεν προκειται να καιει οπως ενα 4EFE .Οικονομικα θα πηγαινεις μονο ξετουρμπιστος ερποντας γιατι μιλαμε για 1300αρι μοτερ .
|
εχοντας 4ΕΦΤΕ απο το 2003 σε starlet GT και απο το 2008 σε corolla EE11 θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε ορισμενα. Καταρχην με το δικο του σασμαν οχι το ψωφιμι το 6ταχυτο αλλα ουτε το κοντο το μαμα γιατι το ειχα για χρονια του σταρλετ δεν παει καλα το μοτερ, ξετουρμπιστο παει παρα πολυ καλα και σε μεγαλες ταχυτητες, αν θες να πηγαινεις σταθερα, αν θες να κανεις προσπερασεις κτλ εννοειτε πως το πατας τερμα. Το δικο μου στην corolla μεσα στην πολυ με πολυ τουρμπισμα προσπερασεις κτλ καιει 10 λιτρα, σε ταξιδια συνηθως 8-8,4 με μερικα τουρμπισματα και μεχρι 200 στο κοντερ, βαραω κοφτη τελικης οταν στο κοντερ εχω 210 σχεδον (187 πραγματικα ο κοφτης), και σε οικονομικη οδηγηση σε ταξιδια 7,4 εχω δει και στην πολη οχι κατω απο 9, ετσι κανει το ΔΙΚΟ μου, δεν ξερω αλλων τι κανει. Εχω μαμα τουρμπινα (πιεση ομως 0.8bar) με ελευθερο καταλυτη μεταλλικο απο κατω, 55αρα εξατμιση, ενα τελικο ελευθερο, φιλτροχοανη,σασμαν starlet GT, 195/50/15 αν θελετε να κανετε συγκρισεις. Και παντα shell πολλες φορες vp ή και racing.
για το καλοκαιρι που ειπες προσωπικα εχω κανει συστημα ψεκασμου νερου, και οταν το τουρμπιζω με την ζεστη και ριχνω νερο εχει σχεδον ιδια αποδοση με τον δροσερο καιρο.
Exω το μαμα intercooler μπροστα και το κανει μουσκεμα μεχρι μεσα, η διαφορα με τον ψεκασμο νερου τεραστια!!!!
Το σασμαν το δικο του ειναι MUST ολα τα λεφτα τα αλλα ολα ειναι για πεταμα απλα!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-07-15 στις 07:40.
|
|
|
|
01-07-15, 11:46
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
καλημερα, τι εννοεις οτι ειχες μαμα τουρμπινα και δουλευες 1.2bar χωρις να αλλαξεις κατι μεσα στο μοτερ ή δεν καταλαβα εγω καλα?
εχοντας 4ΕΦΤΕ απο το 2003 σε starlet GT και απο το 2008 σε corolla EE11 θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε ορισμενα. Καταρχην με το δικο του σασμαν οχι το ψωφιμι το 6ταχυτο αλλα ουτε το κοντο το μαμα γιατι το ειχα για χρονια του σταρλετ δεν παει καλα το μοτερ, ξετουρμπιστο παει παρα πολυ καλα και σε μεγαλες ταχυτητες, αν θες να πηγαινεις σταθερα, αν θες να κανεις προσπερασεις κτλ εννοειτε πως το πατας τερμα. Το δικο μου στην corolla μεσα στην πολυ με πολυ τουρμπισμα προσπερασεις κτλ καιει 10 λιτρα, σε ταξιδια συνηθως 8-8,4 με μερικα τουρμπισματα και μεχρι 200 στο κοντερ, βαραω κοφτη τελικης οταν στο κοντερ εχω 210 σχεδον (187 πραγματικα ο κοφτης), και σε οικονομικη οδηγηση σε ταξιδια 7,4 εχω δει και στην πολη οχι κατω απο 9, ετσι κανει το ΔΙΚΟ μου, δεν ξερω αλλων τι κανει. Εχω μαμα τουρμπινα (πιεση ομως 0.8bar) με ελευθερο καταλυτη μεταλλικο απο κατω, 55αρα εξατμιση, ενα τελικο ελευθερο, φιλτροχοανη,σασμαν starlet GT, 195/50/15 αν θελετε να κανετε συγκρισεις. Και παντα shell πολλες φορες vp ή και racing.
για το καλοκαιρι που ειπες προσωπικα εχω κανει συστημα ψεκασμου νερου, και οταν το τουρμπιζω με την ζεστη και ριχνω νερο εχει σχεδον ιδια αποδοση με τον δροσερο καιρο.
Exω το μαμα intercooler μπροστα και το κανει μουσκεμα μεχρι μεσα, η διαφορα με τον ψεκασμο νερου τεραστια!!!!
Το σασμαν το δικο του ειναι MUST ολα τα λεφτα τα αλλα ολα ειναι για πεταμα απλα!!!!
|
Δεν θα διαφωνισω μαζι σου γιατι δεν μπορω να αμφισβητησω τις εμπειριες σου.
Αλλα εκπλησσομαι που λες για το 5αρι απο ατμοσφαιρικο οτι δεν το προτιμας,μεχρι τωρα ηξερα οτι ολοι προτιμουν το 5αρι του 4EFE επειδη χαριζει καλυτερο νευρο ειδικα στην 4η και 5η , με κοστος φυσικα την μεγαλυτερη καταναλωση..
και το 6αρι για το μονο λογο που δεν το προτιμουν καποιοι ειναι οτι ειναι πολυ κοντες οι δυο πρωτες ταχυτητες και το αμαξι σπιναρει πολυ αν δε φορας ημισλικ.. αλλα εχει πολυ καλες ενδιαμεσες επιταχυνσεις.Κατι θα εχεις δει φανταζομαι .. αλλα η λογικη λεει οτι με πιο πυκνες/πολλες σχεσεις θα εχεις καλυτερο νευρο/αποκριση και θα δουλευεις με υψηλοτερες σχεσεις για οικονομια οταν θελησεις..( εκτος κι αν αναφερεσαι στον παραγοντα ανθεκτικοτητα-αξιοπιστια μεταδοσης)
Να τονισω οτι αναφερομαι αυστηρα για 4EFTE πανω σε corolla..Σε starlet το μοτερακι ξυριζει με οποιοδηποτε σαζμαν λογω βαρους..το 5αρι ειναι κομμενο και ραμμενο για αυτην την καροτσα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GiWrGoS@XXX : 01-07-15 στις 11:53.
|
|
|
|
01-07-15, 18:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Kαλησπέρα! το 5αρι σασμαν του starlet ep82 με το μοτερ 2Ε-Ε δλδ νομιζω οτι ειναι το ιδιο ακριβως με τoυ 4Ε-FE αλλα δεν ειμαι απολυτως σιγουρος, οσοι το εχουν δοκιμασει παντως απο γνωστους κτλ μου ειπαν οτι δεν αξιζει, το ιδιο και γνωστοι μηχανικοι, ολοι λενε του 4EFTE. Ναι ειναι ποιο κοντο καλο για εκκινησεις αλλα το μοτερ υποφερει με αυτο το σασμαν, δουλευει υψηλες στροφες για μεγαλυτερες ταχυτητες και δεν το αφηνει να πιανει πολλα χλμ, το οτι ειναι ποιο κοντο τουλαχιστον για τα γουστα μου ειναι παντελως αχρηστο.
Επειδη το μοτερ με το σασμαν του 4EFTE οπως ηταν μπηκαν στην corolla κουμπωμενα δεν εχω δοκιμασει το κοντο σασμαν στην corolla.
Aλλα εχω να πω απο τις εμπειριες μου σε ανοιγματα κτλ με αλλους οτι σε εκκινησεις ειμαι ολο μπροστα με σασμαν 4EFTE και 195/50/15 με οτι εχω ανοιξει, ολοι που ετυχαν να ειναι ποιο δυνατοι με επαιρναν μετα τα 120 στο κοντερ (100χλμ πραγματικα μου κλεβει πολλα το ρημαδι).
Και παλι σε αποτομες εκκινησεις σπινιαρω 1η, το σκεπτικο μου ηταν να ειμαι ανετος σε ταξιδια, χαμηλοτερη καταναλωση και σε καμια περιπτωση να μην "χαζοσπινιαρω" οπως γινοταν συνεχεια μεχρι και 3η στο starlet.
Ακομα και στην Ε.Ο εχω βαρεσει τωρα τελευταια κοφτες τελικες μερικες φορες και τα ρεπριζ μου φαινονται απιστευτα καλα και γρηγορα, φυσικα αμαξια με πολλα κυβικα λογω ροπης προφανως με φτανουν γρηγορα, αλλα το 200αρι στο κοντερ το φτανει παρα πολυ γρηγορα.
Στο starlet τωρα για να τα πω ολοκληρωμενα, ειχα 185/55/14 με το μαμα σασμαν το κοντο, εκεινη την περιοδο ακομα και με καινουρια τα λαστιχα σπινιαρε και η 3η χωρις καν συμπλεκταρισμα!!! (με τερμα τουρμπισματα απο 1η), φυσικα τα εκανα μπρος πισω αλλα δεν αντεξαν σχεδον ουτε 20.000χλμ! εγιναν για πεταμα!
μετα εβαλα σασμαν starlet GT με νεο δισκο-πλατο-ρουλεμαν γιατι το σασμαν το παλιο το εσπασα!!! και 185/60/14 και το αμαξι απλωνε απλα απιστευτα!!! το κοντο σασμαν δεν ελεγε με τπτ, μονο για εκκινησεις 0-100 σκοτωνε, σε ταξιδια υπεφερες! και γενικοτερα σε μεγαλες διαδρομες χωρις στασεις-φαναρια κτλ, ποσες φορες νομιζα οτι ειχα 4η και μετα βλεπω ειχα 5η και εψαχνα για αλλη μια ταχυτητα!!!!
φαντασου με τα πρωτα στα 200 στο κοντερ βαραγε κοφτη τελικης, με τα αλλα λαστιχα και το μακρυ το κοντερ γυρνουσε απο κατω και ο κοφτης δεν ξερω τι εγινε, μια φορα κοντεψα να το γυρισω αναποδα! δεν ειχα gps τοτε μαζι να μετρησω τα χλμ καντεμια!
Μεσα στην πολη το κοντο σασμαν μου την εσπαγε καθημερινα γιατι επρεπε να αλλαζω πολυ συχνα ταχυτητες και με κουραζε, επισης ειχε οντως μεγαλυτερη καταναλωση και νομιζω με διαφορα, αλλα φταιγανε και τα λαστιχα γιαυτο.
Με λιγα λογια ο καθενας αναλογα με το τι χρηση θελει να κανει διαλεγει και σασμαν. Αν θες να ανοιγει καλα το αμαξι σε χλμ θες το μακρυ ειδικα αν κανεις μεγαλες διαδρομες και ειδικα για ταξιδια, για μεσα στην πολη και μονο ενα κοντο σασμαν θα ηταν ισως προτιμοτερο χωρις φυσικα ουτε στο παραμικρο να μου λειπει. Για το 6ταχυτο λεω οτι εχω ακουσει + οτι σπανε ευκολα απ οσο ξερω αυτα της G6 με το 4EFTE, μερικοι τα εχουν σπασει. Τωρα τι να πω, παντως η 6η του ειναι ποιο κοντη απο την 5η του 4EFTE και οσους γνωστους μηχανικους που κανουν μετατροπες εχω ρωτησει κανεις δεν μου το προτεινε.
Θυμαμαι καποτε με ενα φιλαρακι 2 πανομοιότυπα starlet GT εγω με κοντο και 185/55/14 και ο αλλος με 195/50/15 και το μακρυ, εγω κοφτη 1ης στα 50χλμ ο αλλος στα 80χλμ, εγω ειχα βαλει 2αρα ο αλλος ακομα απλωνε την 1η!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αλλα ειπαμε φταινε και τα λαστιχα σε αυτο!
κανονικα για να συγκρινουμε πρεπει να βρουμε 3 corolles ιδιο μοντελο με ιδιο μοτερ, ιδιες διαστασεις ελαστικων και τα 3 διαφορετικα σασμαν!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-07-15 στις 18:32.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,13761902 seconds (80,10% PHP - 19,90% MySQL) with 27 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:49. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|