Σαν ιδέα είναι καλό. Δλδ από 1400 κυβικά να έχεις ροπή και επιτάχυνση που θα σου πρoσέφερε ενα 2λιτρο+ ατμοσφαιρικό. Μιλάω για τα 170 άλογα με ροπή 22+ κιλά.
Αλλά...τι να το κάνεις αν σου παρουσιάζει ένα σωρο προβλήματα και δεν μπορεις να το χαρείς?
Θα σας πω ενα παραδειγμα.
Εγω εχω την κορολα την Ε12 1.4 (περιπου 100 αλογα με 13,5 κιλα ροπη). Ο αδερφός μου εχει το καινουριο punto ΤJet 1.4 με τουρμπο (120+ άλογα με 21 κιλα ροπη!).
Πολλες φορές βγαίνουμε μαζί είτε με το πουντο είτε με την κορολα και στον γυρισμό κάνουμε ταρζανιες.... Οταν γυρίζουμε με την κορόλα
της ρουφάω το αίμα σα δρακουλας που περασε πρόσφατα απεργία πείνας... Σκίσιμο από την αρχή μεχρι το τέλος, κατεβασματα, κόφτες, γκαζώματα και αλλαγές κτλπ. Μέχρι και όταν φτασουμε θα παρκαρω με χειρόφρενο.
Φτανουμε κατω απο το σπίτι, σβηνω το αμαξι και καληνυχτα.
Οταν βγαίνουμε με το punto κάνουμε ενα σκίσιμο καποιων λεπτων και μετα χαλαράουα... Μη ζεσταθει, μη κρυώσει, μην κλ@σει κτλπ... Μεσα στα στενα κυκλοφορούμε με κύρια προτεραιότητα να καταφερουμε να μην περασουμε τις 1700 με 2000 στροφες (αν ειναι δυνατον) μπας και δεν μπει η τουρμπινα σε λειτουργία και την κουράσουμε... Φτανουμε κατω απο το σπίτι και περιμενουμε και 3-4 λεπτα στο ρελαντι πριν σβήσουμε...
Αυτο που θέλω να πω είναι πως το αμαξι δεν το χαίρεσαι. Μπορει να το προσεχεις σα τα ματια σου και να μη σου βγαλει προβλημα ποτε. Αλλά δεν θα το χαρείς ρε γμτ μου!
Αντε τωρα να εχεις και αμαξι που να εχεις ακουσει πως βγαζει τα χίλια-μύρια-όσα... Με τι καρδια θα το χαρείς? Θα εχεις δλδ αμάξι με επιδόσεις 2λιτρου και θα το πηγαινεις όπως 50άρι σκούτερ? Με την προοπτική μια φορά στο τόσο να το ανοίξεις και να χαρείς για μερικά λεπτάκια?
Δεν υπαρχει και ελευθερος χρόνος πλεον. Προσωπικά δεν μπορω να τρεχω σε συνεργεία καθε 2η βδομάδα... Ουτε να χανω το μυαλό μου το βραδυ με το τι μπορει να μου βγάλει το αμαξι.
Θέλω κατι να το καβαλάω, να του ξεσκίσω τα ραμματα και την αλλη μερα να μου λέει "αυτο ειναι το καλύτερο που μπορεις να κάνεις?"
Για τον ανωτερω λόγο, προσωπικά βάζω την αξιοπιστία ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ και μετά άλογα, ροπες κτλπ...