Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsec1
Το Tοyοτa KOKKINO LLC παραφλου θελει και νερο?
ποια η διαδικασια αλλαγης παραφλου
θελει ξεπλημα με νερο το συστημα?? Εχει πολυ σκουρια μεσα και στο παγουρι
|
καλησπέρα, οχι δεν θελει ειναι LLC, δλδ σημαινει long life coolant και αυτα ειναι premixed νομιζω το αναφερει πανω του.
Εγω εδω και καποιο καιρο μετα τις επισκευες που εκανα στο μοτερ λογω θερμοκρασιων και καψιματος φλαντζας βαζω αυτο εδω
https://www.onparts.gr/prostheta-xim...l-p999g12-hepu σκετο χωρις απιονισμενο νερο G12 κοκκινο.
Στην ουσια και της Toyota G12 ειναι αλλα ειναι ηδη αραιωμενο και το ονομαζουν αλλιως, τα ονοματα G αν δεν κανω λαθος ειναι ανακαλυψη του Germany group.
Καταρχην επειδη θα βαλεις καλο παραφλου να βγαλεις το δοχειο το πλαστικο να το καθαρισεις πολυ καλα, εγω το επλενα και με χλορινη ακομα για να λευκανει.
το κυκλωμα τωρα αν εχεις υποψιες για βουλωματα εχει μαστορες με μηχανηματα με πρεσες κτλ να στο περασουν.
Μην κανει κανεις το λαθος να βαλει χημικα καθαριστικα που εβαλα εγω!!! εκανα ΤΕΡΑΣΤΙΑ βλακεια, βουλωσα καινουριο ψυγειο και το πεταξα μεσα σε λιγους μηνες, βουλωσα και τον εναλλακτη καλοριφερ και μου το καθαρισε με μηχανημα που λεμε. ΜΑΚΡΙΑ απο τετοια και ΠΟΤΕ νερο βρυσης!!! μονο απιονισμενο για ωρα αναγκης και μονο ή καθαρισμα.
Επισης ΔΕΝ ανακατευουμε χρωματα παραφλου, δεν ειναι απλα χρωματα ειναι αλλη η χημικη τους συνδεση, εμενα ετσι ηλεκτρολυθηκε η φτερωτη της αντλιας νερου και εμεινε με τον αξονα!
Αν πχ μπει το πρασινο με κοκκινο τοτε μας κανει καφε!!! και ετσι φαινεται και σαν χωματιλα-σκουρια στο κυκλωμα αλλα δεν κανει και καλο.
Ενα χρωμα βαζουμε παντα.
Αν εχουμε αποριες κτλ ποιο ειναι το σωστο, τοτε βαζουμε της Toyota το LLC το κοκκινο, οκ ειναι ακριβο αλλα ειναι καλο.
Για την διαδικασια, βαζουμε το καλοριφερ απο μεσα στο ζεστο, ΔΕΝ ανοιγουμε τον ανεμιστηρα.
Αδειαζουμε το παραφλου, βαζουμε το νεο, αφηνουμε ταπα ανοιχτη στο ψυγειο και βαζουμε μπροστα, περιμενουμε να ανοιξει ο θερμοστατης για να κανει κυκλωμα να παρει παντου παραφλου να μην εχει αερα.
Μετα περιμενουμε να κρυωσει και συμπληρωνουμε. Βαζουμε ταπα κανουμε βολτα με το καλοριφερ φουλ, το παταμε λιγο το γκαζι με 2αρα να βγαζει ζεματιστο αερα για να γινει σωστη εξαερωση.
Οταν ειναι παλι κρυο το ξαναελεγχουμε και στο πλαστικο δοχειο με ΚΡΥΟ το μοτερ να εχουμε μεχρι την σταθμη οχι παραπανω γιατι οταν ζεσταθει θα χυθει και μετα θα τραβηξει και θα μεινει χαμηλα.
Εχει και ταπες το μοτερ αλλα ποιος τις βγαζει για καλο καθαρισμα του παραφλου, με την τελευταια επισκευη το εκανα.
Πολυ προσοχη και σημασια στο κυκλωμα ψυξης γιατι εγω για χρονια το εγραφα κανονικα, και απο τον Σεπτ 2017 μεχρι τωρα ακομα πληρωνω....με τοσα που εχω δωσει χωρις καμια υπερβολη επαιρνα σχεδον ακομα μια Ε11 μαμα, τα μαλλιοκεφαλα μου εχω πληρωσει για πραγματα που αφορουν ΜΟΝΟ το κυκλωμα ψυξης.
Οποτε απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου λεω τα εξης και οποιος θελει με ακουει :
1. ΔΕΝ βαζουμε χημια καθαριστικα μεσα, ειτε για ψυγειο, ειτε για βουλωματα διαρροων κτλ ΜΑΚΡΙΑ! φευγουν ολα τα κομματια σκουριας και βραζουν εναλλακτη καλοριφερ και αυτο για να αλλαχτει πρεπει να ξηλωθει ολο το ταμπλο και η εβαπορετα και ψυγειο νερου!
2. ΠΟΤΕ δεν βαζουμε νερο βρυσης θα μεινει σχεδον για παντα σκουρια στο κυκλωμα! το μοτερ εχει μαντεμενια μερη και θα σκουριαζουν συνεχεια!
3. Αν ανεβασει θερμοκρασια λιγο πανω απο την μεση εστω ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! 2 φορες εκαψα εγω φλαντζα επειδη συνεχιζα.
4. ΠΟΤΕ δεν ανακατευουμε τα παραφλου με διαφορων τυπων και χρωματων, βαζουμε ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ αν πρεπει οπωσδηποτε να αλλαχτει πρεπει να γινει τελειος καθαρισμος παντου.
5. Προληπτικα ανα μερικα χρονια αναλογα τα χλμ που κανουμε θα ελεγα να αλλαζουμε αντλια νερου, θερμοστατη και ψυγειο νερου (εχει φτηνα imitation καλα), πραγματικα εχω χασει λογαριασμο ποσα απο ολα αυτα εχω αλλαξει απο Σεπτ 2017 μεχρι σημερα. Αυτο το δεν εχω προβλημα εχω 10 χρονια την ιδια αντλια το ακουω βερεσέ που λενε μερικοι, το ιδιο και για τον θερμοστατη. Ειναι αναλωσιμα δεν ειναι ΜΟΝΙΜΑ! για το ψυγειο παει και ερχεται καπως.
Αν το ψυγειο απο την ταπα δουμε μεσα σκουριες πολλες το αλλαζουμε κατα 90% ειναι βουλωμενες αρκετες κυψελες του.
Το δικο μου το ενα που δεν το αλλαζα επειδη το εβαλα Σεπτ 2017 τον Μαιο 2018 βρεθηκε με 20 κυψελες μονο καλες ολες οι αλλες απο τις 64 ηταν βουλωμενες!!!!
Σορρυ αν ξεφυγε το ποστ αλλα επειδη την εχω πατησει χοντρα και εχω πληρωσει παρα πολλα τα λεω για να βοηθησω και αλλους να προσεξουν.