Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
α
Παλιά 29-12-18, 22:23
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
α

Την ξερω αυτη τη ταπα στο μπλοκ που λες και μου ειχε καρφωθει στο μυαλο να την βγαζω οταν αλλαζω το αντιψυκτικο...
Ρωτησα πολυ εμπειρο μηχανικο 35 στη TOYOTA και μου ειπε ποτε να μην την βγαλω στις κορολες μου γιατι κοβει τις βολτες για πλακα ειναι ευαισθητη.

Αλλαγες καθε 30.000χλμ/2χρονια απο το κανουλακι του ψυγειου, αλλαγη oring κανουλας παντα, αλλαγη αντιψυκτικου και στο παγουρακι, αποκλειστικη χρηση TOYOTA LLC, ειναι σουπερ υπερ αρκετη μεθοδος για πολλες εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα απροβληματιστης λειτουργιας, δε χρειαζεται τιποτα επιπλεον ετσι μου ειπε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-12-18, 09:12
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλημερα! ετσι ακριβως καλα τα λεει!
βεβαια το oring στην ταπα ψυγειου ειδικα αν δεν ειναι το μαμα δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να το βρουμε, αλλα οκ στο εμποριο υπαρχουν λιγο ψαξιμο θελει μονο.

Το δοχειο το πλαστικο το εχω πλυνει απειρες φορες συνεχεια μου κρατουσε στον πατο σκουρια λες και ειναι λάσπη!!!
καποτε εκανα την βλακεια να βαλω νερο μεσα για μια εβδομαδα οταν τρυπησε το 1ο ψυγειο που πηρα την corolla το 2008 νομιζω και ποσα χρονια ειχα σκουριες. Γιαυτο δεν βαζουμε ΠΟΤΕ νερο!
Και σε μαστορα εχω παει και καθαρισε με μηχανηματα ολο το κυκλωμα και ειδικα ο εναλλακτης του καλοριφερ ηταν πολυ βουλωμενος.

Επισης ΠΟΤΕ καθαριστικα στο κυκλωμα, εκανα την βλακεια και εβαλα 2 φορες απο αλλη μαρκα και αυτο εκανε ακομα χειροτερα τα πραγματα γιαυτο και βουλωσε το ψυγειο το 2ο. Αυτο το ψυγειο που εχω τωρα του αλουμινιου ειναι το 4ο που μπαινει στο αμαξι. Το 3ο δεν επαθε κατι εκανε λιγα χλμ απλα λογω θερμοκρασιων προτιμησα να βαλω ενισχυμενο.

Οταν το φτιαξω θα βαλω Toyota LLC και δεν θα ξαναμπει τιποτα αλλο τελος μετα. Αλλα και αυτα τα λενε LLC (Long Life Coolant) αλλα δεν σημαινει οτι δεν τα αλλαζουμε ποτε!
Αληθεια καθε ποτε συστηνουν κανονικα να το αλλαζουμε αυτο?
Απάντηση με παράθεση
α
Παλιά 31-12-18, 03:10
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
α

Κάθε 30.000χλμ ή 2χρόνια όποιο λήξει πρώτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-12-18, 07:35
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάθε 30.000χλμ ή 2χρόνια όποιο λήξει πρώτα
καλημέρα, α ενταξει ευχαριστω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-19, 21:10
tsec1 Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 184
tsec1 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Το Tοyοτa KOKKINO LLC παραφλου θελει και νερο?

ποια η διαδικασια αλλαγης παραφλου

θελει ξεπλημα με νερο το συστημα?? Εχει πολυ σκουρια μεσα και στο παγουρι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsec1 : 15-04-19 στις 21:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-19, 11:01
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τα αυθεντικά της Toyota (κόκκινο και ροζ) δεν αραιώνονται.
Η διαδικασία είναι η στάνταρ, άδειασμα, γέμισμα, εξαέρωση, έλεγχος.

Για τη σκουριά δε γνωρίζω αν μπορείς να βάλεις κάποιο καθαριστικό, και τι πιθανές συνέπειες μπορεί να έχει στο κύκλωμα ψύξης (και θέρμανσης) του αυτοκινήτου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-19, 19:41
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsec1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Tοyοτa KOKKINO LLC παραφλου θελει και νερο?

ποια η διαδικασια αλλαγης παραφλου

θελει ξεπλημα με νερο το συστημα?? Εχει πολυ σκουρια μεσα και στο παγουρι
καλησπέρα, οχι δεν θελει ειναι LLC, δλδ σημαινει long life coolant και αυτα ειναι premixed νομιζω το αναφερει πανω του.
Εγω εδω και καποιο καιρο μετα τις επισκευες που εκανα στο μοτερ λογω θερμοκρασιων και καψιματος φλαντζας βαζω αυτο εδω https://www.onparts.gr/prostheta-xim...l-p999g12-hepu σκετο χωρις απιονισμενο νερο G12 κοκκινο.
Στην ουσια και της Toyota G12 ειναι αλλα ειναι ηδη αραιωμενο και το ονομαζουν αλλιως, τα ονοματα G αν δεν κανω λαθος ειναι ανακαλυψη του Germany group.

Καταρχην επειδη θα βαλεις καλο παραφλου να βγαλεις το δοχειο το πλαστικο να το καθαρισεις πολυ καλα, εγω το επλενα και με χλορινη ακομα για να λευκανει.
το κυκλωμα τωρα αν εχεις υποψιες για βουλωματα εχει μαστορες με μηχανηματα με πρεσες κτλ να στο περασουν.
Μην κανει κανεις το λαθος να βαλει χημικα καθαριστικα που εβαλα εγω!!! εκανα ΤΕΡΑΣΤΙΑ βλακεια, βουλωσα καινουριο ψυγειο και το πεταξα μεσα σε λιγους μηνες, βουλωσα και τον εναλλακτη καλοριφερ και μου το καθαρισε με μηχανημα που λεμε. ΜΑΚΡΙΑ απο τετοια και ΠΟΤΕ νερο βρυσης!!! μονο απιονισμενο για ωρα αναγκης και μονο ή καθαρισμα.
Επισης ΔΕΝ ανακατευουμε χρωματα παραφλου, δεν ειναι απλα χρωματα ειναι αλλη η χημικη τους συνδεση, εμενα ετσι ηλεκτρολυθηκε η φτερωτη της αντλιας νερου και εμεινε με τον αξονα!
Αν πχ μπει το πρασινο με κοκκινο τοτε μας κανει καφε!!! και ετσι φαινεται και σαν χωματιλα-σκουρια στο κυκλωμα αλλα δεν κανει και καλο.
Ενα χρωμα βαζουμε παντα.
Αν εχουμε αποριες κτλ ποιο ειναι το σωστο, τοτε βαζουμε της Toyota το LLC το κοκκινο, οκ ειναι ακριβο αλλα ειναι καλο.

Για την διαδικασια, βαζουμε το καλοριφερ απο μεσα στο ζεστο, ΔΕΝ ανοιγουμε τον ανεμιστηρα.
Αδειαζουμε το παραφλου, βαζουμε το νεο, αφηνουμε ταπα ανοιχτη στο ψυγειο και βαζουμε μπροστα, περιμενουμε να ανοιξει ο θερμοστατης για να κανει κυκλωμα να παρει παντου παραφλου να μην εχει αερα.
Μετα περιμενουμε να κρυωσει και συμπληρωνουμε. Βαζουμε ταπα κανουμε βολτα με το καλοριφερ φουλ, το παταμε λιγο το γκαζι με 2αρα να βγαζει ζεματιστο αερα για να γινει σωστη εξαερωση.
Οταν ειναι παλι κρυο το ξαναελεγχουμε και στο πλαστικο δοχειο με ΚΡΥΟ το μοτερ να εχουμε μεχρι την σταθμη οχι παραπανω γιατι οταν ζεσταθει θα χυθει και μετα θα τραβηξει και θα μεινει χαμηλα.

Εχει και ταπες το μοτερ αλλα ποιος τις βγαζει για καλο καθαρισμα του παραφλου, με την τελευταια επισκευη το εκανα.

Πολυ προσοχη και σημασια στο κυκλωμα ψυξης γιατι εγω για χρονια το εγραφα κανονικα, και απο τον Σεπτ 2017 μεχρι τωρα ακομα πληρωνω....με τοσα που εχω δωσει χωρις καμια υπερβολη επαιρνα σχεδον ακομα μια Ε11 μαμα, τα μαλλιοκεφαλα μου εχω πληρωσει για πραγματα που αφορουν ΜΟΝΟ το κυκλωμα ψυξης.

Οποτε απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου λεω τα εξης και οποιος θελει με ακουει :
1. ΔΕΝ βαζουμε χημια καθαριστικα μεσα, ειτε για ψυγειο, ειτε για βουλωματα διαρροων κτλ ΜΑΚΡΙΑ! φευγουν ολα τα κομματια σκουριας και βραζουν εναλλακτη καλοριφερ και αυτο για να αλλαχτει πρεπει να ξηλωθει ολο το ταμπλο και η εβαπορετα και ψυγειο νερου!
2. ΠΟΤΕ δεν βαζουμε νερο βρυσης θα μεινει σχεδον για παντα σκουρια στο κυκλωμα! το μοτερ εχει μαντεμενια μερη και θα σκουριαζουν συνεχεια!
3. Αν ανεβασει θερμοκρασια λιγο πανω απο την μεση εστω ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! 2 φορες εκαψα εγω φλαντζα επειδη συνεχιζα.
4. ΠΟΤΕ δεν ανακατευουμε τα παραφλου με διαφορων τυπων και χρωματων, βαζουμε ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ αν πρεπει οπωσδηποτε να αλλαχτει πρεπει να γινει τελειος καθαρισμος παντου.
5. Προληπτικα ανα μερικα χρονια αναλογα τα χλμ που κανουμε θα ελεγα να αλλαζουμε αντλια νερου, θερμοστατη και ψυγειο νερου (εχει φτηνα imitation καλα), πραγματικα εχω χασει λογαριασμο ποσα απο ολα αυτα εχω αλλαξει απο Σεπτ 2017 μεχρι σημερα. Αυτο το δεν εχω προβλημα εχω 10 χρονια την ιδια αντλια το ακουω βερεσέ που λενε μερικοι, το ιδιο και για τον θερμοστατη. Ειναι αναλωσιμα δεν ειναι ΜΟΝΙΜΑ! για το ψυγειο παει και ερχεται καπως.

Αν το ψυγειο απο την ταπα δουμε μεσα σκουριες πολλες το αλλαζουμε κατα 90% ειναι βουλωμενες αρκετες κυψελες του.
Το δικο μου το ενα που δεν το αλλαζα επειδη το εβαλα Σεπτ 2017 τον Μαιο 2018 βρεθηκε με 20 κυψελες μονο καλες ολες οι αλλες απο τις 64 ηταν βουλωμενες!!!!

Σορρυ αν ξεφυγε το ποστ αλλα επειδη την εχω πατησει χοντρα και εχω πληρωσει παρα πολλα τα λεω για να βοηθησω και αλλους να προσεξουν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 16-04-19 στις 19:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-19, 19:47
tsec1 Offline:
Μικρό Μέλος

Δεν ξερω αν ειναι προβλημα αυτο (δεν δουλευει σχεδον ποτε το βεβιλατερ )

ευχαριστω !!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsec1 : 16-04-19 στις 19:54.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-19, 19:54
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsec1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εξαεροση κανουμε οταν βαλουμε το καλοριφερ να λειτουργει ??
υπαρχει αλλος τροπος ??

Δεν ξερω αν ειναι προβλημα αυτο (δεν δουλευει σχεδον ποτε το βεβιλατερ )

ευχαριστω !!!
Οχι δεν βαζουμε το καλοριφερ αρχικα το βαζουμε στο ζεστο για να ανοιξει η βαλβιδα του να κανει κυκλωμα με τον εναλλακτη του.
Μετα που ειπα σε βολτα να το βαλουμε μπροστα ειναι για σωστη εξαερωση.
Αν πριν το αφησεις πολυ ωρα ανοιχτο το μοτε ρελαντι να ανοιξει ο θερμοστατης κτλ μπορει να μην χρειαστει μετα.
Εγω προτιμω παντα να το κανω για καλυτερα αποτελεσματα.

Τι εννοεις δεν δουλευει σχεδον ποτε το βεντιλατερ? με κρυο? με ζεστη? πότε?
σου ανεβαζει θερμοκρασια ο δεικτης? που δειχνει ειναι λιγο κατω απο την μεση?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-19, 20:07
tsec1 Offline:
Μικρό Μέλος

Ανεβαζει θερμοκρασια ο δεικτης πολυ γρηγορα παει κοντα στην μεση

αλλα μετα απο 100 χλμ αποσταση και σε ρελαντι δεν δουλευει ,
μονο καλοκαιρι με καυσωνα και 150 χλμ δουλευει

στους ποσους βαθμους περνει μπροστα το βεβιλατερ ??
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
παραφλου στο ψυγειο akisdio SUPPORT 3 09-11-15 16:32
παραφλου χρηστος ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8 06-07-15 20:44
Ερωτηση για σταθμη υγρων παραφλου στο ψυγειο της ε12 f/l iempan TOYOTA COROLLA E 12 10 19-01-12 23:19
Παραφλου.....φλου? Θωμας.Κ SUPPORT 7 10-12-06 00:21
Παραφλου ΘΑΝΑΣΗΣ SUPPORT 16 11-06-06 22:42

Page generated in 0,17676902 seconds (83,35% PHP - 16,65% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:21.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com