Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
20-01-12, 09:20
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Η επισκευή των koni πόσο κοστίζει περίπου;
|
|
20-01-12, 13:11
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_8
Αυτο ηθελα να ρωτησω πιο πολυ, καποια αλλη μαρκα, του εμποριου κοινως αλλα σε μαμα υψος. Θα κοιταξω για τα Killen. Ξερεις μηπως για περισσοτερη διευκολυνση καποιον να μου προτινεις; Γιατι με ενα γρηγορο ψαξιμο στο google βρηκα με 150-200 κοντα τα killen, αλλα σιγουρα θα προτιμουσα μια λυση καποιου γνωστου.
|
Αν δεν κανω λάθος εχει η Ιαπωνική ή ρώτα και στην Ευρωιαπονική, καθώς και στον Τζιούρδα ( www.nt.gr).
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Η επισκευή των koni πόσο κοστίζει περίπου;
|
Το 2005-2007 που είχα κάνει επισκευες και στον Στράτο στην Φρατζή και στον Ακριδά πάλι εκεί κοντά έπαιρναν καπου 120-150 ευρώ αναλογα τι ανταλλακτικά ήθελαν και αν ήταν τα μπροστά ή τα πίσω. Η τιμή αυτή είναι στο ζευγάρι δλδ 2 μπροστινά ή 2 πίσω και τα πήγαινα στο χέρι δλδ τα αμορτισερ σκέτα, είχα μια 4αδα μαμίσια και στο εξοχικό τα έκανα τράμπα, πηγαινα τα κονι για επισκευη και το επόμενο weekend τα αλλαζα! έτσι γλιτωνα να πληρωνω βγαλε-βαλε, αλλά μετά θες και ευθυγράμμιση. Φαντάσου ότι για τα AGX που ΔΕΝ είναι επισκευάσιμα η Toyota ζητούσε 738 ευρώ αν θυμάμαι καλα! και απέξω να ψάξεις δεν θα τα βρεις κατω απο 650-700 ευρώ, γιαυτό λεω με κλειστά μάτια Koni sport, μονο οτι ειναι επισκευασιμα δεν θες τπτ άλλο!!! πρεπει να σπασει ή να στραβώσει το φυσιγγιο για να σου πουν οτι δεν επισκευάζεται! και το γονατο να παθει κατι παιρνεις ενα χαλασμενο kyb και το αλλάζεις! κακώς δεν είχα βαλει εξαρχης Koni sport, 600 ευρώ απο κατι φιλους με βουλκαν ειχα βαλει τα AGX, οταν ολοι το 2008 ελεγαν 650-680 ευρώ.
Εδώ http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22339 εχω και ενα how to σχετικά με την τοποθετηση-μετατροπη στα γονατα για να μπουν τα koni sport.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 20-01-12 στις 13:18.
|
|
|
|
23-01-12, 13:36
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Μίλησα απευθείας με ΚΥΒ Ευρώπης. Έστειλα email ρωτώντας εάν τελικά τα AGX ενδείκνυνται για χαμήλωμα. Μου απάντησαν αμέσως και με παρέπεμψαν στους συνεργάτες τους στην Ελλάδα. Πήρα τηλέφωνο λοιπόν στην ELTREKKA και μιλώντας με τον πλέον αρμόδιο μου είπε το εξής: Επίσημα η ΚΥΒ δε λέει ΤΙΠΟΤΑ για το εάν τα AGX κάνουν για χαμήλωμα ή όχι. Ανεπίσημα, σε ενημέρωση που είχε από τεχνικό της εταιρίας στην Ευρώπη σε ερώτηση που το έκανε ο ίδιος, τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για χαμήλωμα μέχρι 30mm - 35mm. Από εκεί και πάνω, όντως υπάρχει θέμα με την αντοχή τους και τη διάρκεια ζωής τους...
Λιανική τιμή για τα Ε12 είναι περίπου 1.000 ευρώ...!!! Τη στιγμή που τα φέρνει ο καθένας από Αγγλία με λιγότερα από 350 ευρώ... Και τη στιγμή που η επισκευή των KONI κοστίζει όπως αναφέρθηκε παραπάνω κοντά στα 300 ευρώ (για την Ε11)...
EDIT: Οι αντίστοιχες τιμές για τα AGX από Αγγλία για Ε11 είναι περίπου 550 ευρώ...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 23-01-12 στις 13:59.
|
|
|
|
23-01-12, 14:11
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ακριβώς όπως τα λες! εμενα μου ειπαν αρχικα για τα AGX οτι δεν ειναι για χαμηλωμα (αυτος που τα αγορασα), μετα στις οδηγιες ομως (καπου τις ειχα ανεβασει σκαναρισμενες) ελεγε πως κανουν για χαμηλωμα μεχρι 3-3,5cm ΤΟ ΠΟΛΥ αλλά δεν ενδυκνυεται, καθως δουλευουν καλυτερα χωρις χαμηλωμα, αφου το αμορτισερ κανει μεγαλυτερη διαδρομη και αλλα τετοια, φυσικα τα ιδια ισχυουν για ολα τα απλα αμορτισερ (που δεν ειναι δλδ coilovers). Οποτε με κλειστα τα μάτια παμε στα koni sport που είναι επισκευάσιμα πληρως, ρυθμιζομενα με περισσοτερες επιλογες αφου περνουν 2 πληρη κυκλους ενώ τα AGX εχουν μονο 4 σκαλες (στην Ε11), και φυσικα τα κονι ειναι κατα πολυ φτηνοτερα. Το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι φυσιγγια και τα 4 (στην Ε11 δεν ξερω για αλλα αμαξια) και πρεπει να κοψουμε τα μαμα γονατα, και οτι τα πισω για να ξαναρυθμισουμε σκληροτητα πρεπει να βγουν απο το αμαξι! Τα ΑGX η Toyota Πασπαλιάρης μου ειπε 738 ευρώ τα 4 και τα μαμα ελατηρια 100 ευρώ το ένα!!!!
Υ.Γ η επισκευή των Koni που ανεφερα ποιο πριν στον Στράτο και Ακριδά στο Νεο Κόσμο ηταν σε starlet ep82, με τα αμορτισερ στο χερι, δεν ξερω μετα απο τοσα χρονια αν οι τιμές τώρα ειναι ιδιες! τοτε ηταν 2005-2007 που εκανα τις επισκευές αυτές.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 23-01-12 στις 14:16.
|
|
|
|
24-01-12, 02:05
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αγια Βαρβαρα, Αιγαλεω
|
|
Να αναφερω οτι αυριο θα βαλω τα koni τα κιτρινα με 420€ αγορα μονο. Ισως μου παει 10-20€ πιο ακριβα στο τελικο συνολο απο τα 490€ του fit&go, αλλα θα τα βαλω στον μηχανικο μου.. Μπορει βεβαια να μου παει και πιο φθηνα. Τουλαχιστον προτιμω να το δωσω σε καποιον που ξερω και εμπιστευομαι. Επομενο σταδιο ισως φιλτρο K&N, ελευθερο καταλυτη (μπορει να μην πειραξω και καν τον καταλυτη γιατι ειναι ενα θεμα που με βαζει σε πολλες σκεψεις) και εξατμιση μαλλον 45αρα (εχω καποιες σκεψεις οτι ισως χασει με την 45mm γιατι νομιζω οτι εχει ηδη 40-42 απο μαμα).. Ε μετα κανα ηχειο για να ακουω πιο νορμαλ μουσικη ΚΑΙ ΜΟΝΟ για εμενα - οχι για τους εξω :Ρ - φωτα xenon και αν τελικα δω οτι εχουν κατσει και τα ελατηρια - που δε νομιζω - θα αλλαξω και ελατηρια παλι σε μαμα. Για καποιο λογο φοβαμαι να μπλεξω με aftermarket ελατηρια. Δεν ξερω ακομα. Ισως μαζεψω λεφτα και παω απο καμια Toyota και τα σκασω εκτος και αν βρω καποιον σωστο.. Τα kilen που προαναφερθηκαν δε τα εχω βρει να τα εχει καποιος εδω σε Αιγαλεω, Χαιδαρι, Νικαια μερια..
Edit: Στη ρυθμιση τους σκεφτομαι για δευτερη σκαλα μπροστα και πισω λιγο πιο σκληρα.. Νομιζω οτι ειναι καλα και δε θα εχει θεμα..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas_8 : 24-01-12 στις 02:39.
|
24-01-12, 12:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τα koni sport δεν εχουν σκαλες! ειναι 2 κυκλοι η ρυθμιση δλδ λες με μοιρες πχ μπροστα +360 πισω + 180 δλδ 1 κυκλο μπροστα και μισο πισω, αυτο ειναι το καλυτερο! τα AGX ειχαν 4 σκαλες μπροστα και πισω!
Για τα killen ρώτησες στην Ιαπωνικη στην Καβαλας στο Αιγαλεω? (μπορει να ειναι Ευρωιαπωνικη δεν θυμαμαι τωρα).
|
24-01-12, 13:13
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αγια Βαρβαρα, Αιγαλεω
|
|
Η αληθεια ειναι πως δεν πηγα στην ιαπωνικη και το σκεφτομουν σημερα.. ειναι καλα ελατηρια ομως; και για ρυθμιση λες 360 μπροστα και 180 πισω; θα τα κοιταξω εντος της εβδομαδας βασικα μιας και τα ελατηρια ηταν οκ.. το μπροστα αριστερα κονι ηταν τελειως οφφ.. οποτε (επειδη τωρα θα τα βαλω, να τα ρυθμισω απο τωρα η μετα απο 5-6000 χλμ που διαβασα απο μερικα ατομα; )
|
24-01-12, 13:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
βαλε τα πισω +180 δλδ μισο κυκλο για να μην τα ξαναβγαζεις και τα μπροστα τερμα μαλακα και μετα απο 5000 κανε 2 κυκλους. Αυτη την ρυθμιση ειχα στο starlet gt αλλα ετσι μου τα εβαζαν και οι 2 μαστορες που επισκευαζουν που ειχα αναφερει. Τωρα οπως σε βολευει και κανε δοκιμες να δεις πως το νιωθεις. Η τιμη πολυ καλη τυχερος εισαι! εγω ο βλακας εσκασα 600 σε AGX και πανε τωρα, τα κρατησα βεβαια για ρεζερβα αν επισκευαζω τα κονι, αλλα επρεπε να ειχα βαλει κονι απο την αρχη! τα κιλεν λενε πως ειναι καλά!
|
24-01-12, 14:10
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αγια Βαρβαρα, Αιγαλεω
|
|
Βασικα θα τα αφησω οπως ειναι τερμα μαλακα και θα τα ρυθμισω πιο μετα.. ουτως η αλλως τα πισω βγαινουν γρηγορα.. εκει που κολλαω ειναι που μου ειπαν να τα ρυθμισω μετα απο 15000 χλμ.. και οτι στα 60000 θα θελουν επισκευη. δε νομιζω ουτε να θελει τοσα πολλα για ρυθμιση αλλα και ουτε να βγαλουν και τοσα σχετικα λιγα χιλιομετρα για επισκευη.. ειναι το πως οδηγαει και ο καθενας και το ποσο προσεχεις.. αποψη μου παντα..
|
|
|
|
24-01-12, 14:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Δεν ισχυει τπτ απο αυτα! οποτε θες τα ρυθμιζεις! δεν ειναι κατι υποχρεωτικο! οσο για τα 60000χλμ ειναι αναλογα την χρηση! εγω πχ δεν κανω πολλα χλμ, για να κανω 60000χλμ θα περασουν χρονια αρκετά. Μπορει να χρειαστω επισκευη νωριτερα, αναλογα τους δρομους παντα και που πας, δεν ειναι δλδ υπολογισιμο ποτε θα χρειαστουν επισκευη! αν χαλασουν παντως επισκευαζονται! αυτο ειναι το μεγαλο τους πλεονέκτημα!
να το πω αλλιως εσυ μπορεις πχ να κανεις 60000χλμ σε 2 χρονια εθνικες ταξιδια τι να παθουν? εγω μπορει να κανω 60000χλμ σε 4 χρονια αλλα στα 2 χρονια (πχ στα 25000χλμ) μεσα στην Αθηνα να εχουν διαλυθει! αν δεις εκει που μενω και στην δουλεια μου κοντα πως ειναι οι δρομοι θα γελας! στην Χιο και στη Ναξο πηγαινα διακοπες και ειχε καλυτερους σε κατι χωρια που ουτε στον χαρτη δεν τα βρισκεις ευκολα! γιατι λες να μην θελω χαμηλωμα? ετσι και χαμηλωσω πανω απο χρονο δεν την βγαζουν καθαρη, αν ειναι να ειναι σαυρα το αμαξι και να πηγαινω με 10-20χλμ με τους @$#@$δρομους, οχι ευχαριστω δεν θα παρω! το προτιμω 4Χ4 (σε υψος) και χωραω και απο κατω ολοκληρος ΧΩΡΙΣ γρυλο!!!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19090295 seconds (84,28% PHP - 15,72% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:19. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|