Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
πιστευω πως δεν λεει με τίποτα! 1ον θα πρεπει να αμάξια να είναι αποκλειστικά και μόνο με κινητήρες πετρελαίου, 2ον κανουν φασαρία σε σχέση με τους αντίστοιχους σε κυβικά βενζινοκινητήρες, 3ον δεν αποδίδουν καλά γιαυτό και ΟΛΟΙ έχουν turbo και παλι χελονάκια είναι, 4ον βγαζουν αρκετά καυσαέρια παραπάνω σε σχεση με τους βενζινοκινητηρες.
Τα καλά είναι πως 1ον θέλουμε δεν θέλουμε turbo θα έχουμε, και γιαυτό λέμε ότι δεν σκάει δεν πάει που εδω δεν ισχύει δυστυχώς, και 2ον οτι λειπουν αρκετά πραγματα μηχανικα όπως ότι δεν υπαρχουν μπουζι και σύστημα ανάφλεξης, καθώς στο πετρέλαιο εχουμε αυτανάφλεξη και έτσι έχουμε λιγότερα προβλήματα, θα μου πειτε εχει και turbo οποτε.....
Εγώ πιστεύω πως η χρυσή τομή είναι τα υβριδικα με βενζίνη και ηλεκτροκινητήρα αλλά ακόμα καλυτερη λύση το υγραέριο που μπαίνει σχεδόν παντού και έτσι δεν αλλάζουμε το αμάξι μας. Το πετρέλαιο πολυ ξεπερασμένο σαν καύσιμο με πολλά μειονεκτήματα και η διαφορά με την τιμή βενζίνης είναι μικρή. Δεν συμφέρει...αν επιτρεπεται θα είναι καλό για αυτους που εχουν φορτηγάκια με πετρελαιο.
|
Φίλε Νικηφόρε θα σε στεναχωρήσω και γω γιατί και γω θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδια!!!!
Τα σημερινά πετρελαιοκίνητα ΟΧΙ ΜΟΝΟ λενε αλλά κ#λ$λένε....!
Σε όλους τους τομείς είναι μπροστά απο τα βενζινοκίνητα είτε αυτό είναι επιδόσεις είτε κατανάλωση, είτε κοστος συντήρησης, είτε αξιοπιστία, είτε μακροζωία, ειτε..., ειτε..., ειτε...!!
Ενα πετρελαιοκινητο για να πουμε οτι καιει τα
ιδια χρήματα σε καυσιμα με ενα που εχει βενζίνη τοτε πρεπει η τιμή του πετρελαιου να είναι σχεδον διπλάσια απο την τιμή της βενζίνης, πραγμα απίθανο. Το υγραέριο συμφέρει για την ώρα επειδη είναι φθηνο αλλα αν εξισωθεί με την βενζίνη (οπως ακουγεται) τοτε???? Τοτε παει γιατί ήδη ξέρουμε οτι με υγραέριο καίνει περισσότερα λίτρα στα 100 απ οτι με βενζίνη.
Το οτι έβαλες με ένα ΤΑΧΙ και κερδισες απλά εχω να σου πω οτι ο ταξιτζής σίγουρα δεν ηθελε να παίξει γιατί ειναι επαγγελματίας και δεν τον ενδιαφέρει να κερδίσει αλλα να κάψει οσο το δυνατόν λιγότερο! Αν ήθελε είναι σίγουρο οτι θα σε έσκιζε...!
Ο κουμπάρος μου έχει Grande PUNTO turbo diesel 1.200cc με 90 άλογα και 6αρι σασμαν.
Ξερεις τι κανει στα φανάρια κατι κομπρεσσορες και αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων €??? - Απλά δεν τον βλέπουν!
Ξέρεις τι κατανάλωση έχει??? 4 με 5 λίτρα ανα 100χλμ εντος πόλης και κατεβαίνει στα 3,8 σε ταξίδι!!!
Και απο θόρυβο??? Δεν το καταλαβαίνεις!!
Και οπως είπαν ολοι οι άλλοι....τα diesel είναι λιγότερο ρυπογόνα απο τα βενζινοκίνητα. Μην το ψάχνεις αν εχουμε αδικο...όλη η Ευρώπη με πετρέλαια κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, κάνε ενα ταξίδι στην Ευρώπη να το διαπιστώσεις...μονο εμεις είμαστε πολυυυυυ πίσω!
Κάποτε είχα διαβάσει οτι η ένωση (?) εφοπλιστών έκανε δωρεα ενα μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και τα έχουν παροπλισμένα γιατί δεν επιτρέπεται η κίνηση τους στην Αττική!!!
Ενας φίλος μου έμπορος αυτοκινήτων σταμάτησε πλεον να φέρνει βενζινοκίνητα. Αν δεις την βιτρίνα του σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα εβαλε αυτοκόλλητα DIESEL στο παρμπριζ....ΤΕΛΟΣ λεει η βενζίνη...ΜΟΝΟ πετρελαιο πλεον!! Και πουλάει σαν τρελος!
Οπως λεει και ο φιλος μου ο tserkene. Και εμενα το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι DIESEL...