Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-10-05, 17:43
syele Offline:
Μέλος

Μοντέλο: 2005 Corolla TS
Περιοχή: Λαγονήσι
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 275
syele είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από studio54";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι μετρήσεις είναι από δυό τουρμπάτα Leon. Την άλλη εβδομάδα θα μετρηθούν δύο Corolles μιά 1,6VVTI και μιά TS.
http://www.seatclub.gr/gallery/album.../gtech7aug.jpg

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
(υπάρχει και πιό δυνατή μέτρηση με 4,89 στα 0-100 και 12.83 στα 400μέτρα)
Κάποιες απ' αυτές έχουν Rollout (οι 3) οπότε οι χρόνοι είναι καλύτεροι απ' ότι θα έπρεπε.
Πάντως τους χρόνους τους βλέπω υπερβολικά μικρούς. Τι ακριβώς εννοείς τουρμπάτα Leon??? Πόσο τουρμπάτα δηλαδή?

Από κει και πέρα βλέπω μια εξωπραγματική αρχική επιτάχυνση του 0,9g
Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια επιτάχυνση ιδίως σε μπροστοκίνητα (μήπως είναι τετρακίνητα; Αλλά και πάλι...). Πώς το εξηγείς εσύ;

Επίσης, βλέπω ότι οι τιμές της επιτάχυνσης πριν και μετά τις αλλαγές είναι σχεδόν ίδιες αρχικά. Ούτε αυτό μπορεί να συμβαίνει παρά μόνο άν έχουν γινει οι αλλαγές σε λάθος στροφές.
Τι να σου πω...
Απάντηση με παράθεση
Re: Μετρήσεις επιδόσεων και Ιπποδύναμης με Gtech
Παλιά 26-10-05, 18:30
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Το ρολ αουτ τι σημαινει.Αν δηλαδη κανει 9.0sec με rollout, η ιδια μετρηση χωρις, θα ειναι πιο γρηγορη η πιο αργη.
Παλιά 26-10-05, 19:45
Το avatar του χρήστη studio54
studio54 Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: VOLOS
Δύναμη Σεβασμού: 237
studio54 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Είναι από τα "καλά" τουρμπάτα (φουλ βελτίωση σε όλους τους τομείς) ..... το ένα (το δικό μου) είναι τετρακίνητο το άλλο προσθιοκίνητο. Syele, κόβει το μάτι σου πάντως. Οι αλλαγές γίνονται σε σημείο να είναι πάνω στην ροπή που είναι αρκετά χαμηλά σε αυτά τα αυτοκίνητα για να εκμεταλλευτούμε το κιβώτιο και να έχουμε όσο πιό καλούς χρόνους γίνεται.
Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα μετρήσω την Corolla μου (1,6vvti και το TS ενός φίλου μου) μετά αφού βρώ Compressor για το 1,6 θα ξανακάνω μετρήσεις να δούμε τι κάναμε.
Στο μυαλό μου έχω Jackson Racing, έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο?
Πάντως σε εκκινήσεις έχω δεί και 1,2G όπως και σε φρενάρισμα.
Παλιά 26-10-05, 19:46
studio54 Offline:
Μικρό Μέλος

Είναι από τα "καλά" τουρμπάτα (φουλ βελτίωση σε όλους τους τομείς) ..... το ένα (το δικό μου) είναι τετρακίνητο το άλλο προσθιοκίνητο. Syele, κόβει το μάτι σου πάντως. Οι αλλαγές γίνονται σε σημείο να είναι πάνω στην ροπή που είναι αρκετά χαμηλά σε αυτά τα αυτοκίνητα για να εκμεταλλευτούμε το κιβώτιο και να έχουμε όσο πιό καλούς χρόνους γίνεται.
Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα μετρήσω την Corolla μου (1,6vvti και το TS ενός φίλου μου) μετά αφού βρώ Compressor για το 1,6 θα ξανακάνω μετρήσεις να δούμε τι κάναμε.
Παλιά 26-10-05, 20:50
syele Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από studio54";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
A, έτσι εξηγείται. Φουλ βελτίωση. Πόσο κάνει ένα μαμά 20VT? Ένα Cupra?
Πάντως στο θέμα των αλλαγών, όντως χρειάζεται δουλειά προκειμένου να κάνεις ότι καλύτερο.
Το 1,2g σε φρενάρισμα πες ότι σε πολύ οριακές συνθήκες και με εκπληκτικό οδόστρωμα και με εκπληκτικά ελαστικά μπορεί να το δεχτώ. Αλλά το 1,2g σε εκκίνηση μου φαίνεται απίστευτο.

Το pitch factor το έχετε πειράξει; Στην αρχική ρύθμιση είναι στο 2, αλλά αν έχεις αλλάξει ανάρτηση (ιδίως ελατήρια) θα πρέπει να το αναπροσαρμόσεις κοντά στο 1 γιατί η κλίση του αμαξώματος κατά την εκκίνηση είναι πλέον μικρότερη και έτσι τα επιταχυνσιόμετρα δεν ξεκινάνε να μετράνε στο σωστό χρόνο. Δεν θα έχεις δηλαδή αξιόπιστες μετρήσεις.

Βέβαια, για να μπορέσεις κάποτε να αποκτήσεις μετρήσεις ακριβείας (αν και δεν χρειάζονται, γιατί η κυριότερη χρήση του οργάνου δεν είναι οι απόλυτες μετρήσεις αλλά η παροχή μέτρου για σύγκριση στο ίδιο αυτοκίνητο) θα πρέπει να κάνεις το calibration του οργάνου σε drag strip και να προσπαθήσεις να εναρμονίσεις το χρόνο του οργάνου μ' αυτόν του slip που θα πάρεις παίζοντας με το pitch factor.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-05, 21:03
syele Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ρολ αουτ τι σημαινει.Αν δηλαδη κανει 9.0sec με rollout, η ιδια μετρηση χωρις, θα ειναι πιο γρηγορη η πιο αργη.
Πιο αργή.
Το rollout χρησιμοποιείται μόνο στο drag racing.
Στα δικά σου διαγράμματα φαίνονται στα 30 cm και απ' ότι μπορώ να καταλάβω ο χρόνος θα έπρεπε να είναι 9,61 δευτ.
To 9 δευτ θα είναι ο χρόνος μέχρι τα 100 χλμ όχι από στάση αλλά από τη στιγμή που το αυτοκίνητο περνάει τα πρώτα 30 εκ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-05, 08:13
studio54 Offline:
Μικρό Μέλος

Αλλαγμένα είναι αναρτήσεις κλπ (είπαμε φουλ βελτίωση) αλλά αυτό με το pitch factor δεν το ήξερα. Η μέτρηση στα φρένα έγινε με ολοκαίνουργια ελαστικά σε ολοκαίνουρια άσφαλτο (στον περιφεριακό του Βόλου) το αυτοκίνητο μου (το Leon4, γιατί είπαμε έχω και Corolla 1,6 σχεδον μαμά) φοράει TAROX10.
Tα 265* ps που το μέτρησε περιοδικό στο ΤΑΤ στην Ιμβρίου με 41kgr ροπή σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και τον φρέσκο συμπλέκτη σε κάνουν να έχεις μόνιμα αυχενικό αν κάνεις τέτοιες εκκινήσεις. Να σου πώ και το παράπονό μου εγώ δεν έχω σπάσει το 5 sec σε 0-100 αλλά ο φίλος μου με το δικό μου αυτοκίνητο το έχει κάνει 2-3 φορές..... (τόσο κουλός είμαι ρε γ@$#το???)

*έχω αμφιβολίες για την δυναμομέτρηση την οποία έγινε εκείνη την μέρα και μετρούσε βελτιωμένα αυτοκίνητα με 15-25ps λιγότερα......από αν ήταν μαμά.(είχε και 35C).

Υ.Γ. Πάντως παλαιότερα την Corolla την είχε βγάλει 111ps.

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Auris D4D αύξηση ιπποδύναμης manolisaurisd4d TOYOTA AURIS 1 29-03-09 17:40
Μέτρηση επιδόσεων με GPS pavlosTS ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5 28-04-08 22:06
Μέτρηση Ιπποδύναμης NyO ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 16 02-04-08 17:19
Μετρήσεις... F1Circus SUPPORT 0 30-08-06 10:15
Μετρήσεις Σύγκλισης, Ανάρτησης Και Φρένων CTS03 TOYOTA COROLLA T-SPORT 10 27-10-05 15:29

Page generated in 0,14155102 seconds (79,13% PHP - 20,87% MySQL) with 36 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:36.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com