Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από studio54";p="
Είναι από τα "καλά" τουρμπάτα (φουλ βελτίωση σε όλους τους τομείς) ..... το ένα (το δικό μου) είναι τετρακίνητο το άλλο προσθιοκίνητο. Syele, κόβει το μάτι σου πάντως. Οι αλλαγές γίνονται σε σημείο να είναι πάνω στην ροπή που είναι αρκετά χαμηλά σε αυτά τα αυτοκίνητα για να εκμεταλλευτούμε το κιβώτιο και να έχουμε όσο πιό καλούς χρόνους γίνεται.
Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα μετρήσω την Corolla μου (1,6vvti και το TS ενός φίλου μου) μετά αφού βρώ Compressor για το 1,6 θα ξανακάνω μετρήσεις να δούμε τι κάναμε.
Στο μυαλό μου έχω Jackson Racing, έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο?
Πάντως σε εκκινήσεις έχω δεί και 1,2G όπως και σε φρενάρισμα.
|
A, έτσι εξηγείται. Φουλ βελτίωση. Πόσο κάνει ένα μαμά 20VT? Ένα Cupra?
Πάντως στο θέμα των αλλαγών, όντως χρειάζεται δουλειά προκειμένου να κάνεις ότι καλύτερο.
Το 1,2g σε φρενάρισμα πες ότι σε πολύ οριακές συνθήκες και με εκπληκτικό οδόστρωμα και με εκπληκτικά ελαστικά μπορεί να το δεχτώ. Αλλά το 1,2g σε εκκίνηση μου φαίνεται απίστευτο.
Το pitch factor το έχετε πειράξει; Στην αρχική ρύθμιση είναι στο 2, αλλά αν έχεις αλλάξει ανάρτηση (ιδίως ελατήρια) θα πρέπει να το αναπροσαρμόσεις κοντά στο 1 γιατί η κλίση του αμαξώματος κατά την εκκίνηση είναι πλέον μικρότερη και έτσι τα επιταχυνσιόμετρα δεν ξεκινάνε να μετράνε στο σωστό χρόνο. Δεν θα έχεις δηλαδή αξιόπιστες μετρήσεις.
Βέβαια, για να μπορέσεις κάποτε να αποκτήσεις μετρήσεις ακριβείας (αν και δεν χρειάζονται, γιατί η κυριότερη χρήση του οργάνου δεν είναι οι απόλυτες μετρήσεις αλλά η παροχή μέτρου για σύγκριση στο ίδιο αυτοκίνητο) θα πρέπει να κάνεις το calibration του οργάνου σε drag strip και να προσπαθήσεις να εναρμονίσεις το χρόνο του οργάνου μ' αυτόν του slip που θα πάρεις παίζοντας με το pitch factor.