Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreas1991
Καλημερα!Δηλαδη θες να μου πεις πως το 4EFTE μπαινει χωρις ιδιαιτερη δυσκολια πανω και χωρις πολυ δουλεια στα ηλεκτρολογικα?Τις προαλλες τηλεφωνισα σε γνωστο ηλεκτρογο που ασσχολειται με αυτα και μου ειπε μονο ηλεκτρολογικα στα 900ευρω και αν τα βαλεις κατω σχεδον τα ιδια μοτερ ειναι σε συγκριση σχεδο με αυτο που οραω τωρα!!!
|
Καλημέρα! Ναι δεν θεωρω ότι θελει πολύ δουλεια χωρις να είμαι ηλεκτρολόγος, αλλα από οσο εχω ασχοληθεί ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και πρακτικα οσο το εψαξα μετα να διορθωσω τις βλακείες αλλων...
Εμενα η τιμη μου ηταν 1000 ευρω τοποθετηση μηχανικα-ηλεκτρολογικα (το τι δουλεια εγινε είναι ένα άλλο θεμα…) μαζι με μπαρα 3σημειων της G6 και πισω ακρα από 4ΑGZE AE101, μιλαμε για το 2008.
Δεν συμπεριλαμβανε άλλο ιντερκουλερ-μετατροπη του μαμα για μπροστα που τα εκανα εγω μετα και συνδεση εξάτμισης.
Δεν ξερω καθαρα ηλεκτρικα ποσο μου πηρε.
Ειχα το μοτερ με το σασμαν επανω από το StarletGT που ειχα πριν, του τα πηγα του λεω βγαλε και βαλε, δλδ του πηγα το μοτερ με το σασμαν πανω στα χερια, το ειχα βγαλει εγω από το Starlet γιατι με τρακαρε μια χαμενη και με εκανε τροπετο.
Μετα όταν το πηρα ΔΕΝ δουλευε το στροφομετρο γιατι δεν ηξερε πως να το κανει, και δεν ειχε καντραν από το 1600 μοντελο (4AFE) για να επαιζε. Και επισης επειδή ο κομπρεσορας του A/C δεν ταιριαζει η βαση από το μαμα μοτερ δλδ, εβαλε από 4EFTE και δεν ταιριαζε η ηλεκτρικη συνδεσμολογια.
Εφαγα πολλα χρονια μεχρι να βρω έναν ανθρωπο σωστο ηλεκτρολογο να ξερει να το κανει να δουλεψει, μου ειπε καποιος ΔΩΡΕΑΝ και εχω βαλει το how to στην βαση δεδομενων εδώ
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=21481
Επισης δεν εχω πλεον Imobilizer ακουσα ότι γινεται με πατεντα αλλα δεν ξερω πως.
Επισης από την μετατροπή (από τον καλο μαστορα….) χαθηκε η φυσα του hi low boost switch ενώ καποτε στο σταρλετ το ειχα, και λειπουν καλωδια από την φυσα διάγνωσης οποτε αυτή δεν υπαρχει πλεον δλδ δεν μου δουλευει. Ξερω τι θελει αλλα βαριέμαι...
Για το στροφομετρο αστα, μου ειχε κανει άλλη βλακεια το σημα δεν ερχοταν μπροστα, ειχα βρει καντραν με του GT το στροφομετρο και δεν δουλευε, τελικα μου εδωσε άλλο αυτος που το πηρα και εφτιαξα και δευτερο και με εξωτερικο καλωδιο το σημα μεσα μπορεις να δεις εχω οδηγο εδώ :
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=21554
μεχρι τοτε ειχα βαλει εξωτερικο.
Οσον αφορα μηχανικα θελει κατασκευή και downpipe γιατι επειδή εχουμε από κατω γεφυρα ότι υπαρχει για το starlet δεν κανει + ότι θες από κατω αλλον καταλυτη γιατι ο μαμα του starlet είναι και downpipe!
Eπισης εμενα την αντλια υδραυλικου μου αφησε την μαμα και δεν ειχε τον τεντωτηρα γιατι δεν εμπαινε, πρεπει να μπει του 4EFTE!
Εχω κανει πατεντα για να εχω τεντωτηρα.
Την ντιζα γκαζιού την αφησε πολύ μακρια και ένα βραδυ εφυγε από πανω, πατεντα και εδώ για να πιασει σωστα.
Για να αφησεις το μαμα ιντερκουλερ από πανω πρεπει να κανεις αεραγωγο στο καπο, αλλιως βαζεις άλλο.
Εγω τα ειχα φτιαξει μονος μου και το ειχα κατεβασει το μαμα μπροστα.
Για 10 χρονια και στην corolla το μαμα ειχα μπροστα και μετα πηρα άλλο και σωληνώσεις αλουμινιου με κολαρα σιλικόνης και τα εφτιαξα.
Αυτά δεν θυμαμαι κατι άλλο τωρα.
Πιστευω αν είναι ενας σωστος μαστορας ειτε μηχανικος είναι, ειτε ηλεκτρολόγος να ξερει να τα κανει σωστα και ολοκληρωμένα, οποτε στον πελατη μπορει να μην εχει αναφερει καν αυτά που λεω εγω τωρα.
Εγω εμπλεξα με αποτέλεσμα να καθομαι μονος μου να ασχολουμε και να τα φτιαχνω.
Ηλεκτρολογικη τιμη 900 ευρω όπως και να εχει είναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΚΤΟΣ αν στην τιμη περιλαμβάνεται και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η πλεξουδα του 4EFTE, το διευκρινησες αυτό? εχεις το μοτερ εσυ? γιατι ολοκληρη κομπλε είναι και σπανια και πανακριβη.
Μαλιστα γνωστος ηλεκτρολόγος μου προτεινε να του βρω εγω άλλη ολοκληρη να μου τα κανει από την αρχη, δεν εκανα καν τον κοπο να ρωτησω τιμη...του ειπα ότι δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπληρωσω πραγματα που εχω ηδη πληρωσει.
Τελος σχετικα με το 6ταχυτο σασμαν δεν εχω ακουσει καλα λογια σχετικα με το 4EFTE, προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει δεν μπορω να εκφερω αποψη.
Παντως ειχα του ep82 GT το C52 και τωρα μαμα C150 από 2E-E (starlet ep82) που είναι το ιδιο με το μαμα της Ε11 4ΕFE και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διαφορα που εχει είναι ότι είναι πολύ κοντη η 1η ταχυτητα και με ενοχλεί αλλα τι να κανω…
εκτος ότι το ξερω από την οδηγηση, τα ιδια λεει και το wikipedia και οπου αλλου εχω δει.
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_C_transmission
Aν ξερεις ποιο φοραει η G6 μπορεις να κανεις συγκριση με το μαμα C150 5ταχ. ή του GT το C52.
AAA! θες και την βαλβιδα ρελαντί A/C παει χωρια! εμενα δεν την ειχε βαλει και όταν εβαζα A/C επεφταν πολύ κατω οι στροφες!
προσοχή αυτή είναι του 4EFTE, στην corolla παιζει αλλιως ο μαμα κομπρεσορας, αν μπει του 4EFTE χρειαζεται!
SORRY για το τεραστιο ποστ αλλα ηθελα να εχεις μια ποιο ολοκληρωμενη αποψη εκτος από τα ηλεκτρολογικα.