Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
|
|
17-09-09, 22:47
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasgasparis
και αφου συμφωνησαμε ολοι στα βασικα ας παμε στο επομενο φλεγων ζητημα.η 100αρα της SHELL ειναι ιδιας αποδοσης με αυτη ας πουμε της AEGEAN?προσωπικαβασιζομενος στην προσωπικη μου κ μονο αισθηση πιστευω πως οχι.δεν μπορω να το τεκμηριωσω με νουμερα αλλα αυτη η αισθηση μου δινεται.κ να πω το αλλο?οι τιμες στην 95αρα καθε μαρκας ειναι ιδιες η εστω περιπου ιδιες...λογικο αφου ουσιαστικα ολες πανω κατω απο το ιδιο διυλιστηριο γεμιζουν.στην 100αρα γιατι τοση διαφορα.και εδω κολλαει αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πριν.ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα δειτε διαφορετικο βυτιο για την 100αρα σε καθε βενζιναδικο.αρα η κουβεντα παει αλλου:μηπως τα προσθετα ας πουμε της SHELL ειναι ανωτερης ποιοτητας απο της ας πουμε AEGEAN?
|
μα εκει καταληγουμε πλεον....η διαφοροποιηση της βενζινης κρινεται καθαρα και μονο στα προσθετα της καθε εταιρειας....η βαση πανω κατω ειναι η ιδια...
παιδια και μην ξεχναμε οτι πανω απολα για τις εταιρειες ειναι η τσεπη τους και οχι φροντιδα του αυτοκινητου μας....ολα θεμα Μαρκετινγκ ειναι....
Και ας βγει καποιος να με διαψευσει οταν ξαφνικα ανεβαινει η τιμη του πετρελαιου και γινεται παρτυ στα πρατηρια ποιος θα παιξει ενα λεπτο πανω ενα λεπτο κατω π@@@@ες
|
|
18-09-09, 01:23
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ας πω και εγώ με τη σειρά μου τι έχω δει στο δικό μου αμάξι. Καταρχάς 100άρα θα βάλω σπάνια, μόνο σε ταξίδι. Αλλιώς 95άρα. Ειδικά για μέσα στη πόλη για μένα δεν αξίζει 100άρα. Στο προκείμενο λοιπόν.
Η διαδρομή από το σπίτι που μένω εδώ στην Αθήνα μέχρι την πυλωτή στο πατρικό μου στη Δράμα είναι 660 χιλιόμετρα μετρημένο με τον μερικό χιλιομετριτή του κοντέρ. Όταν βάζω 95άρα, όλο το ταξίδι είναι με ταχύτητες 120-125, και έτσι δεν σταματάω πουθενά για ανεφοδιασμό, γιατί δε θέλω να σταματήσω και να βάλω καμιά παλιοβενζίνα. Αλλά το ντεπόζιτο είναι πριν ανάψει το λαμπάκι. Κάποιες φορές (ελάχιστες) με έχει ανάψει κιόλας. Την τελευταία όμως φορά που έβαλα 100άρα, πήγαινα μέχρι Θεσ/νίκη με 130 σταθερά, και με το που μπήκα Εγνατία το πλάκωσα για κανένα 20λεπτό στα 170. Και μετά έπεσα πάλι στα 130 μέχρι να φτάσω σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσω και να έχω άλλο 1/4. Μάλιστα, θυμάμαι συγκεκριμένα στο ύψος του Λιτοχώρου είχα κάψει μισό τεπόζιτο (περίπου 400 χιλιόμετρα από Αθήνα). Επίσης, με φουλάρισμα 95άρας, στο ταξίδι η βελόνα θα δείχνει 1/1 μετά από 150 χιλιόμετρα (το έχω δει επανειλημένα). Με την 100άρα έδειχνε 1/1 μετά από 200 χιλιόμετρα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 18-09-09 στις 01:47.
|
|
|
|
18-09-09, 02:25
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
κορινθος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10
Φιλε Μανωλη εγω βαζω παντα 100αρα στο Corolla κι αυτο που παιρνω απο το αμαξι ειναι μια αλλη συμπεριφορα. Αν βαλω 95αρα θα αρχισουν τα πυρακια να βαρανε, συν οτι θα ακουω τη μηχανη να ζοριζεται. Θες να μιλησουμε και με νουμερα? Το αμαξι καθε μερα παει Γουδι μεσω Κηφισσου και Αττικης (και μαλιστα ο πατερας το παταει λιγακι), και καθε εβδομαδα θελει 50 ευρω. Οταν δε το αμαξι εχει φρεσκα λαδακια και καθαρισμενη χοανη κραταει 2-3 μερες παραπανω.
Αυτος ο φιλος σου που εχει παρατηρησει αρρυθμια με 100αρα πες του να παει το αμαξι για γενικο ελεγχο. Πως γινεται ολα τα αμαξια να πετανε με 100αρα και του φιλου σου να κανει ετσι? Και ρωταω κατι αλλο: εχετε σκεφτει οτι αυτα θα στα βγαλει μετα απο καποια χρονια το αμαξι? Το δικο μου αισιως παει στα 13, αλλα η λειτουργεια της μηχανης δεν μαρτυρα οτι το αμαξι δουλευει απο το 96.
Και δεν ειναι αναγκη να βαζετε Shell 100αρα, ειναι απλα υπερτιμημενη. Δοκιμαστε Aegean 100αρα. Αυτη βαζω στο Corolla.
|
συμφωνω μαζι σου φιλε μου.και γω χρησιμοποιω εδω και αρκετους μηνες aegean 100αρα και το αυτοκινητο δουλευει πολυ καλυτερα,χωρις να βαραει πυρακια...μια φορα αναγκαστικα να βαλω απλη αμολυβδη και το αμαξι ζοριζοταν αρκετα και ηθελε παραπανω γκαζι για να παει...
υ.γ:πρωτη φορα γραφω στο φορουμ,για οποιο λαθος διορθωστε με...
|
|
|
|
18-09-09, 02:45
|
|
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Το θεμα της βενζινης ειναι πολυσυνθετο υπαρχουν πολλοι παραγοντες....
1ον ποσο λαμογιο ειναι ο πρατηριουχος
2ον αν στο πρωτο η απαντηση ειναι καθολου παιζει σημασια η εταιρια
3ον 100αρα = 100 οκτανια 95αρα = 95 οκτανια δεν μπορει να σου λεει 100αρα κ
να μη σου βαζει 100αρα (η Shell εφαγε βαρβατο προστιμο πριν χρονια για
την V-power που τη διαφημιζε ως 100αρα ενω ηταν 95αρα)
Για να δεις οντως ποια ειναι καλυτερη βενζινη 100αρα η 95 πρεπει οντως να κανεις 3-4 αδειασματα-γεμισματα με 100αρα αλλωστε το λενε και στις διαφημισεις με μικρα γραμματα οτι για να αισθανθεις τη διαφορα που σου λενε πρεπει να κανεις 4 γεμισματα.
Απο εμπειρια ενος φιλου που το εψαξε εξουνοχιστικα καλυτερη 100αρα ειναι η BP δεν εχει μεγαλη διαφορα σε αποδοση απο τη Shell αλλα στη διαρκεια, οσο για τις υπολοιπες εταιριες ουτε λογος.
18-09-09, 02:57
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Ναι σιγουρα για την ΒΡ. Ειδικα αυτος στην Λαμπρακη χαμηλα λιγο πριν το Village εχει απιστευτη βενζινη. Αφου δεν επαθε ζημια το αμαξι με τα πυρακια που βαραγε τυχερος ειναι που δεν του το κανα καλοκαιρινο το τσαντηρι του. Τεσπα, αλλο ειναι το θεμα μας, και πιστεψτεμε δεν διατιθεμαι να ξαναλλαξω εταιρια. Αν βεβαια την σκαρτεψει κι αυτος που βαζω τωρα, θα καταληξω να ειμαι με ενα μπουκαλακι με προσθετα, να την κανω εγω 100αρα.
|
18-09-09, 03:26
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
κορινθος
|
|
Εγω παντως δεν εχω σκοπο να αλλαξω την aegean προς το παρων(και ποιοτητα και οικονομια προσωπικη μου αποψη)...Και η 100αρα της eko ειναι αρκετα καλη,την χρησιμοποιουσα πριν την aegean για αρκετο καιρο και εμεινα ικανοποιημενος αλλα την αλλαξα λογω κοστους.
|
18-09-09, 04:42
|
|
|
|
|
|
ποια η αποψη σας για την elin???εμενα προσωπικα μου φενεται πολυ καλη σε αναλογια τιμης και βενζινης...δεν βλεπω καμια διαφορα απο εκο,shel,bp..και εχω παρατηρησει οτι στα περισσοτερα πρατηρια elin αναγραφεται και οτι εχει γινει ελεγχος ποιοτητας
|
|
|
|
18-09-09, 09:22
|
banned
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollakias1.6
ποια η αποψη σας για την elin???εμενα προσωπικα μου φενεται πολυ καλη σε αναλογια τιμης και βενζινης...δεν βλεπω καμια διαφορα απο εκο,shel,bp..και εχω παρατηρησει οτι στα περισσοτερα πρατηρια elin αναγραφεται και οτι εχει γινει ελεγχος ποιοτητας
|
Kαλημερα φιλε,
λοιπον ακου στο μαρουσι που μενω υπαρχει κοντα μου ενα βενζιναδικο ελιν.εχω βαλει επισης πολλες φορες απο shell racing στο ν.ηρακλειο πολυ κοντα στην εισοδο της αττικης οδου, η οποια θεωρειται απο τις πιο καθαρες racing...τεσταρισμενα.
Ενα θα σου πω....η ελιν και πιθανοτατα ολες οι ελιν να εχουνε απ τις πιο καθαρες και προσεγμενες βενζινες και 95 και 100 οκτανιων....βαζουμε ολοι απο αυτο βενζιναδικο καιρο τωρα...και ολα τα αμαξια της παρεας πετανε.Στο βενζιναδικο αυτο εχει παντα ουρα...και αρκετες φορες βλεπω...κατι s 2000 κατι subaru που ερχονται και βαζουν συνεχεια απο εκει.
Ηθελα να τονισω κατι που λενε οι φιλοι πιο πριν....εχουμε ξανασυζητησει τοσες φορες οτι καποια αυτοκινητα απο το κατασκευαστη θελουν πανω απο 95 οκτανια...καποιοι πριν που λενε οτι η μονη διαφορας 95αρας με 100αρας ειναι καποια προσθετα....στην ουσια ετσι ειναι....αλλα αυτα τα προσθετα ειναι που ανεβαζουν και τα οκτανια....και μην απευθυνομαστε σε συγκεκριμενες περιπτωσεις...
πχ και εμενα η μοτοσυκλετα μου λογο συμπιεσης(εχω βαλει σφυριλατο μεσα κτλ) δεν χρειαζεται οκτανια για να δουλεψει.....οποτε δεν εχει νοημα η 100αρα...
Αυτα...Ευχαριστω
|
18-09-09, 10:59
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Έχω ξαναγράψει κάπου για το θέμα. Είχα κάνει κάποια δοκιμή και τα συμπεράσματα για το 1.8TS είναι
(1) Η απόδοση είναι ίδια, αλλά φαίνεται να αποκρίνεται γρηγορότερα στο γκάζι με 100-άρα σε χαμηλές στροφές. Αλλά αυτά δεν μετρήθηκαν, για αίσθηση πρόκειται.
(2) Στην αλλαγή από την μία στην άλλη βενζίνη, αυξήθηκε πολύ η κατανάλωση μέχρι να περάσουν καμιά 200-αριά χλμ.
Συμπέρασμα: Να βάζετε συνεχώς την ίδια.
Υ.Γ. Να προσθέσω ότι αυτό που λέω για "αισθανόμενη" διαφορά, μου έχει προκύψει και με 100-άρες διαφορετικής ημέρας από το ίδιο πρατήριο!
|
|
|
|
18-09-09, 15:47
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
έχω να βάλω χρόνια 100άρα...και ούτε πρόκειται.
τα τελευταία χρόνια βάζω όπου βρω φτηνότερη...
το corollaki δεν είπε ποτέ όχι...
ακόμα πιο τελευταία βάζω πολύ ετζήαν 95άρα και πάει μια χαρά στην πόλη.
ούτε πυράκια ούτε σκατάκια ούτε τίποτα.
Η μόνη βενζίνη που μου έδωσε όντως μια αίσθηση οτι άρπαζε καλύτερα (σε ταξίδι), ήταν η shell 99racing. Έφτασα σε σημείο να προσπερνάω G6 1.4 με 200+ στο κοντέρ...κι ο άλλος δεν την πάλευε με τα 190 195 χαχα (οι καλύτερες κόντρες είναι με corolla ). Στο θέμας μας.
το κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα με 100αρα είναι ένας μύθος...
γιατί βάζεις 100άρα σε ταξίδι; για να καθαρίσει το αμάξι και να είναι καλύτερη η καύση;; αλλού αυτά ρε μπαγάσα! για να το πατήσεις τέρμα να δεις τι ψάρια πιάνει βάζεις...
εξαρτάται λοιπόν από πάρα πολλούς παράγοντες.
αν πας με πάνω από 150χλμ, όχι περισσότερα δεν θα κάνεις, μα θα ξαναγεμίζεις και πριν της ώρας σου...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17820501 seconds (82,33% PHP - 17,67% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:19. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|