Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ή 95 οκτανίων?? |
|
17-09-09, 21:03
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ή 95 οκτανίων??
Όπως έχετε παρατηρήσει όλοι σας, όταν σταματάς σε βενζινάδικο shell αρχίζουν οι υπάλληλοι να κάνουν μια τρελή διαφήμιση υπέρ της super αμόλυβδης λες και πριν που δεν υπήρχε καίγαμε κάρβουνο. Την δε υψιλότερη τιμή προσπαθούν να την δικαιολογήσουν λέγοντας για καλύτερη καύση του κινητήρα και περισσότερα χιλιόμετρα.
Το ερώτημα που θέτω λοιπόν στους φίλους του club, είναι αν έχουν παρατηρήσει ότι διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα με την 100αρα παρά με την 95αρα.
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά που να δικαιολογεί την υψιλότερη τιμή.
Καλό θα είναι όποιος έχει παρατηρήσει το αντίθετω να μας παραθέσει και τα αντίστοιχα στοιχεία (πχ lt/100).
Eυχαριστώ για το χρόνο σας.
|
17-09-09, 21:51
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Φίλε μου εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι...έχω 2 περιστατικά.!!1,ένα φιλαράκι έχει γκολφ 2 1,3 κ με 95άρα για το χωριό του στην τρίπολη θέλει 20 ευρώ βενζίνη περίπου 25 λίτρα ,όταν συνέβει το γεγονός,με 100άρα θέλει 40 λίτρα...αν έχει το θεό του...2 ένα από τα παλικάρια που ανεβωκατεβαίνουμε χαλκίδα αθήνα λόγο σχολής έχει almera 1,5 k me 100άρα έχει παρατηρήσει ότι κάνει κάποιες αρυθμίες ο κίνητήρας...το καλύτερο για το δικό του αμάξι υποστυρίζει πως είναι η 98άρα βενζίνη....περισσότερα χλμ κ τελική
95άρα = 190χλμ με 14 λίτρα τελική στο ίδιο σημείο 209
98άρα = 190χλμ με 13,3 λίτρα τελική στο ίδιο σημείο 217
100άρα = 190 χλμ με 14,9 λίτρα τελική στο ίδιο σημείο 210 με απίστευτο κ ενοχλητικό θόρυβο σαν πυράκια
σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν συνεπιβάτης.......πιο έγκυρη πηγή δεν γίνεται!!!
|
17-09-09, 22:01
|
|
|
|
Περιοχή:
ΣΕΠΟΛΙΑ
|
|
εμενα παλι τωρα που πηγα στην χαλκιδικη αποφασισα να τα"ακουμπισω"στην βενζινη βαζοντας 100σταρα και στο πηγαινε και στο ελα..αποτελεσμα ηταν πως για μενα το αμαξι ηταν πιο "σπιρτο"απο τι ειναι αλλα εκαιγε πιο πολυ αφου εβαλα μια φορα απο θεσσαλονικη και μια με το που εμπαινα Αθηνα..αλλα ομολογω πως δεν επεφτα κατω απο 165-170..
|
|
|
|
17-09-09, 22:05
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παιδια θα διαφωνησω εντελως μαζι σας μιας και τα πειραματα τα καναμε καιρο και για πολλα χλμ και τωρα τα ιδια κανω και με τη μηχανη ωπου εκει ειναι ακομα μεγαλυτερη και εμφανεστερη η διαφορα λογω συμπιεσης....
Με 100αρα γεμισμα και κατευθειαν ταξιδι και οχι βολτα για καφε και δεν ξερω γω τι εβγαζα με το αμαξι καπου στα 40χλμ πεεεριπου περισσοτερο αποτι με απλη...
Με τη μηχανη δεν εχω μετρησει ακομα αλλα η διαφορα στην αποδοση του κινητηρα και στη δυναμη ειναι πολυ αισθητη!
Επισης για καποιο διαστημα που ειχα στο αμαξι προβλημα με καυσαερια και μετρουσαμε συνεχεια με ενα καλο ξεκαπνισμα με 100αρα οι διαφορες στις αναλυσεις καυσαεριων ηταν εμφανεις προς τα κατω φυσικα.
Επισης με εντελως απλη λογω συμπιεσης το αμαξι βαρουσε συνεχως πυρακια στις χαμηλες ενω με κατοσταρα εβαζα και 6η που λεει ο λογος σε ανηφορα και απλα κολωνε δεν ακουγες ποτε πυρακια
Ελπιζω να φτανουν αυτα...
Αυτες βεβαια ειναι δικες μου τεκμηριωμενες αποψεις που εχω διαπιστωσει εγω ο ιδιος και καποια αλλα παιδια απο δω απτην παρεα...
Φυσικα δεν επικροτω καμια Shell και καμια 100αρα γιατι ολες ειναι για τα μπαζα σε σχεση ποιοτητας και τιμης και απλα υποβαλλουμε τις περιουσιες ας σε δοκιμασιες πειραματοζωων για να δουμε τελικα τι αξιζει και τι οχι.
Τελος να διευκρινησω για οποιον δεν γνωριζει οτι η 100αρα ειναι φουλ απλη αμολυβδη οπως και η 95αρα απλα εχουν καποια προσθετα τα οποια μπαινουν αφου γεμισει τις δεξαμενες του το βενζιναδικο....Γιαυτο ποτε δε νομιζω να εχετε δει 3διαφορετικα βιτια να αδειαζουν βενζινη σε 1πρατηριο...
|
|
17-09-09, 22:09
|
|
|
|
Περιοχή:
Ν. ΜΑΚΡΗ
|
|
απο ολα τα αυτοκινητα ειτε δικα μου ειτε της οικογενειας διαπιστωσα με καθε βεβαιοτητα το εξης:με 100αρα αναμφιβολα ολα πηγαινουν τραγικα καλυτερα.εξαιτιας λοιπον του γεγονοτος αυτου το παταω πολυ περισσοτερο.αποτελεσμα?μεγαλυτερη καταναλωση κ λιγοτερη αυτονομια.οσον αφορα αρυθμιες κινητηρα κλπ πιστευω το εξης:σε αυτοκινητα μικρου κυβισμου μαλλον κακο κανει παρα καλο.ας πουμε σε ενα clio 1.2 που εχω προκαλει καποιες μικροαρρυθμιες η 100αρα βενζινη.στο proced 1.6 απο την αλλη τιποτα.οπως και να εχει ολα αυτα που λεω ειναι ψιλα γραμματα.η 100αρα η η 200αρα βενζινη θελουν κ ελαφρυ ποδι για να αποδωσουν τα παραπανω χρηματα που δινουμε.προσωπικη αποψη παντα...
Ροπή είναι το πόσο μακριά θα πάρουμε σβάρνα τον τοίχο μαζί μας..
|
|
|
|
17-09-09, 22:12
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Φιλε Μανωλη εγω βαζω παντα 100αρα στο Corolla κι αυτο που παιρνω απο το αμαξι ειναι μια αλλη συμπεριφορα. Αν βαλω 95αρα θα αρχισουν τα πυρακια να βαρανε, συν οτι θα ακουω τη μηχανη να ζοριζεται. Θες να μιλησουμε και με νουμερα? Το αμαξι καθε μερα παει Γουδι μεσω Κηφισσου και Αττικης (και μαλιστα ο πατερας το παταει λιγακι), και καθε εβδομαδα θελει 50 ευρω. Οταν δε το αμαξι εχει φρεσκα λαδακια και καθαρισμενη χοανη κραταει 2-3 μερες παραπανω.
Αυτος ο φιλος σου που εχει παρατηρησει αρρυθμια με 100αρα πες του να παει το αμαξι για γενικο ελεγχο. Πως γινεται ολα τα αμαξια να πετανε με 100αρα και του φιλου σου να κανει ετσι? Και ρωταω κατι αλλο: εχετε σκεφτει οτι αυτα θα στα βγαλει μετα απο καποια χρονια το αμαξι? Το δικο μου αισιως παει στα 13, αλλα η λειτουργεια της μηχανης δεν μαρτυρα οτι το αμαξι δουλευει απο το 96.
Και δεν ειναι αναγκη να βαζετε Shell 100αρα, ειναι απλα υπερτιμημενη. Δοκιμαστε Aegean 100αρα. Αυτη βαζω στο Corolla.
|
|
|
|
17-09-09, 22:12
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasgasparis
απο ολα τα αυτοκινητα ειτε δικα μου ειτε της οικογενειας διαπιστωσα με καθε βεβαιοτητα το εξης:με 100αρα αναμφιβολα ολα πηγαινουν τραγικα καλυτερα.εξαιτιας λοιπον του γεγονοτος αυτου το παταω πολυ περισσοτερο.αποτελεσμα?μεγαλυτερη καταναλωση κ λιγοτερη αυτονομια.οσον αφορα αρυθμιες κινητηρα κλπ πιστευω το εξης:σε αυτοκινητα μικρου κυβισμου μαλλον κακο κανει παρα καλο.ας πουμε σε ενα clio 1.2 που εχω προκαλει καποιες μικροαρρυθμιες η 100αρα βενζινη.στο proced 1.6 απο την αλλη τιποτα.οπως και να εχει ολα αυτα που λεω ειναι ψιλα γραμματα.η 100αρα η η 200αρα βενζινη θελουν κ ελαφρυ ποδι για να αποδωσουν τα παραπανω χρηματα που δινουμε.προσωπικη αποψη παντα...
|
φιλε τα ειπες ολα...ετσι ειναι...
και να προσθεσω οτι τη διαφορα δεν την κρινεις και δεν τη βλεπεις απτο πρωτο γεμισμα....θελει 3ντεποζιτα γεμισμα αδειασμα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dinos : 17-09-09 στις 22:23.
|
17-09-09, 22:24
|
|
|
|
Περιοχή:
ΣΕΠΟΛΙΑ
|
|
θα συμφωνησω και γω..εγω απλα ειπα να δω πως θα παει σε ταξιδι η corolla μου με 100αρα και επισης γιατι ημουν πολυ φορτωμενος..οσο για αρρυθμιες εγω προσωπικα δεν ακουσα απολυτως τιποτα και παρολο που το ζορισα..σε γενικες γραμμες βαζω και γω 95 απο μια shell στην ηλιουπολη η οποια ειναι εξαιρετικη και ουτε πειρακια ουτε τιποτα αλλο δεν κανει κιχ
|
|
|
|
17-09-09, 22:27
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Άκου να δείς την συμπληρωματική μου γνώμη....συμφωνώ με χίλια ότι σε αυτοκίνητα μικρού κυβισμού περισσότερο κακό κάνει παρά καλό...όπως το γκόλφ που προ ανέφερα...κ όχι είναι απλά 1,3 κ τν ρούφιξε την ζίνα αλλά είναι κ μονού ψεκασμού...αστα να πάνε...όσο για το νισσαν έχω να πώ ότι είναι στην συμπεριφορά του κινητήρα κ του αμαξιού γενικότερα....στο παλικάρι με το αλμέρα από 95 σε 100 συμβαίνει ότι σε εσένα από 100 σε 95...συνέχεια αυτός ο θόρυβος....δεν είμαι σίγουρος οτι είναι πυράκια...απλα το συγκεκριμένο καίει τέλεια με 98άρα,είναι αυτή που λένε σούπερ αμόλυβδη 98.
υ.γ. Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μου δώσει 2 ευρώ να πάω στην μητέρα μου στην αμερική....χεχεχε....νυχτερινή πλακίτσα...όσο νυχτώνει το κέφι μεγαλώνει....έχω το εξής πρόβλημα....δεν μπορώ να δημιουργήσω θέμα...δεν υπάρχει το κουτάκι να κάνω κλίκ ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία...βοήθεια παρακαλώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΜΑΝΩΛΗΣ 19 : 17-09-09 στις 22:34.
|
|
|
|
17-09-09, 22:32
|
|
|
|
Περιοχή:
Ν. ΜΑΚΡΗ
|
|
και αφου συμφωνησαμε ολοι στα βασικα ας παμε στο επομενο φλεγων ζητημα.η 100αρα της SHELL ειναι ιδιας αποδοσης με αυτη ας πουμε της AEGEAN?προσωπικαβασιζομενος στην προσωπικη μου κ μονο αισθηση πιστευω πως οχι.δεν μπορω να το τεκμηριωσω με νουμερα αλλα αυτη η αισθηση μου δινεται.κ να πω το αλλο?οι τιμες στην 95αρα καθε μαρκας ειναι ιδιες η εστω περιπου ιδιες...λογικο αφου ουσιαστικα ολες πανω κατω απο το ιδιο διυλιστηριο γεμιζουν.στην 100αρα γιατι τοση διαφορα.και εδω κολλαει αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πριν.ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα δειτε διαφορετικο βυτιο για την 100αρα σε καθε βενζιναδικο.αρα η κουβεντα παει αλλου:μηπως τα προσθετα ας πουμε της SHELL ειναι ανωτερης ποιοτητας απο της ας πουμε AEGEAN?
Ροπή είναι το πόσο μακριά θα πάρουμε σβάρνα τον τοίχο μαζί μας..
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17555904 seconds (81,76% PHP - 18,24% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:27. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|