Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Λοιπον ειχα βγει βολτα τωρα στην περιοχη μου μιας και ημουν αποφασισμενος να γραφτω σε σχολη σημερα. Τελικα πηγα σε αυτον που μου ειχε πει 350Ε+60Ε τα παραβολα συνολο 410Ε. Βεβαια μιλαμε για απεριοριστου κατευθειαν. Μου εκανε εντυπωση οτι τοσα και περισσοτερα ζητουσαν οι υπολοιποι για την Α1 κατηγορια. Τον ρωτησα και για ψιλα γραμματα και κρυφες χρεωσεις και μου ειπε οτι δεν υπαρχουν και οτι αυτη ειναι η τελικη τιμη. Ελπιζω να μην βγει τιποτα παραπαν το μελλον. Επισης να προσθεσω πως χρειαζονται και φωτογραφιες διαβατηριου 4 με κοστος περιπου 15Ε.
Μου ειπε οτι αυριο θα στειλει τα χαρτια και οτι ο φακελος θα ετοιμαστει την Πεμπτη. Αρα μαλλον απο Παρασκευη μαθηματα.Επισης οτι η ολη διαδικασια κραταει περιπου 15 μερες.(Το υπουργειο να δω ποσο θα κανει να βγαλει μετα το διπλωμα).
Υ.Γ. 1) Βαγγελη αν δεν βιαζεσαι να το βγαλεις ψαξτω λιγ παραπανω,πιστευω οτι θα βρεις και χαμηλοτερεσ τιμες.
2)Μου εκανε εντυπωση οταν πηγα να βγαλω τις φωτογραφιες που ο τυπος μου ειπε οτι επειδη ημουν αξυριστος 6-7 μερες μπορει να μην δεχοντουσαν την φωτογραφια και επισης επρεπε να βγαλω το σκουλαρικι απο το αυτι. Πολυ αυστηρα τα πραγματα. Ελπιζω να μην εχω προβλημα.
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 658
στα 410 πόσα μαθήματα θα κάνεις;;; υπάρχει στανταρ αριθμός μαθημάτων όπως είναι και για το αυτοκίνητο;;;
όσοι έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου ξαναδίνουν σήματα;;; μήπως δίνουν μόνο μηχανολογία;;;
εγώ είμαι πιο άσχετος απο το Βασίλη....
υστερόγραφο 1: άστο, πολύ με απογοήτευσε ο Ρόσι την Κυριακή...
υστερόγραφο 2: θα πάω από τον Μαρμελ μια βολτα να δω τι ξέρει και αυτός που μας το παίζει μεγάλη οδηγάρα
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Αφου υπαρχει διπλωμα αυτοκινητου γλυτωνεις τα σηματα και δινεις μονο τα ''μηχανολογικα'' που μονο μηχανολογικα δεν ειναι. Ειναι συνολικα 172 ερωτησεις απο τις οποιες οι 160 ειναι γελοιες.Απο αυτες στην εξεταση που γινεται σε υπολογιστες απαντας σε 10 και εχεις περιθοριο ενος λαθους.
Τα μαθηματα που θα κανω ειναι οσα χρειαζονται, δηλαδη 10 μαθηματα θεωρητικα (που δεν τα κανει κανεις μιας και περνεις το βιβλιαρακι που χρειαζεται και το cd του υπουργειου με τα test) και 10 πρακτικα. Βεβαια ο τυπος μου ειπε οτι ορισμενες μερες θα μαζευομαστε στην πιστα του υπουργειου και θα κανουμε τα μαθηματα και οτι αμα χρειαστω παραπανω μαθηματα δεν τα πληρωνω.Επισης το καλο ειναι οτι θα κανουμε μαθηματα και Σαββατο.
Τελος να ενημερωσω οτι στην τελικη εξεταση(πορεια) αυτα που πρεπει να κανεις ειναι να περασεις με χαμηλη ταχυτητα μια ευθεια χωρις να πατησεις κατω η να βγεις απο την γραμμη της ευθειας. Μετα περνας την ιδια γραμμη με περισσοτερη ταχυτητα και τον δασκαλο πανω στη μηχανη. Και τελος φορας ενδοεποικοινωνια και πας εσυ μπροστα με τη μηχανη και απο πισω ερχονται με αυτοκινητο ο δασκαλος με τους εξεταστες και σου λενε τι να κανεις.
Βαγγελη ρωτα στην Πατρα, στην επαρχια ειναι φθηνοτερα.
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dinos
κ γω σαν τον Αντρεα το εκανα αλλα πιστευω τελικα οτι αξιζει μια κ καλη για απεριοριστα και να μην ξαναασχοληθεις ποτε...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dinos
Ειναι και η διαδικασια μετα της ανανεωσης και παλι παραβολα και αστα να πανε...
Σιγά ρε παιδιά την διαδικασία... Μία αίτηση και ένα παράβολο είναι όλα κι' όλα... Στην ουσία η Α1 κατηγορία βολεύει κάποιον που δεν γνωρίζει και πολύ καλά να οδηγά μηχανή μεγάλου κυβισμού (και ούτε σκοπεύει άμεσα να οδηγά κάτι αντίστοιχο), αφού για να πάει για το απεριόριστο θα πρέπει να δώσει με τέτοια μηχανή. Για την Α1 δίνεις με παπάκι πράγμα που κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία των εξετάσεων (και των μαθημάτων για κάποιον αρχάριο).
Δύναμη Σεβασμού: 537
Έτσι όπως τα λέει ο corollapatra είναι. Και εγώ πριν από κανένα μήνα το ανανέωσα σε απεριορίστου. Είχα βγάλει για Α1 πρώτα, και μετά για να γίνει απεριορίστου ήθελε μία φωτό, φωτοτυπία την ταυτότητα, το δίπλωμα (το οποίο το αφήνεις και σε δίνουν γνήσιο φωτοαντίγραφο) και 2 υπεύθυνες δηλώσεις. Σιγά την διαδικασία. Και οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι έτοιμες. Μόνο στοιχεία βάζεις. Σε 2-3 ώρες τα έχεις κάνει όλα. Πλήρωσα 50 , αλλά με ήρθε σε κάρτα. Μόνο να το άλλαζα σε κάρτα ήθελε 30 ευρώ. Εγώ επειδή ήθελα και ανανέωση από Α1 σε Α πλήρωσα άλλα 20. Συνολικά έκανε 20 ημέρες. Και η κάρτα δεν παίζεται! Πολύ ωραία! Τώρα μένει και μια επέκταση σε Ε κατηγορία! Τα άλλα τα έχουμε!
Δύναμη Σεβασμού: 242
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Αφου υπαρχει διπλωμα αυτοκινητου γλυτωνεις τα σηματα και δινεις μονο τα ''μηχανολογικα'' που μονο μηχανολογικα δεν ειναι. Ειναι συνολικα 172 ερωτησεις απο τις οποιες οι 160 ειναι γελοιες.Απο αυτες στην εξεταση που γινεται σε υπολογιστες απαντας σε 10 και εχεις περιθοριο ενος λαθους.
Σοβαρά?Άμα έχουμε και δίπλωμα αυτοκινήτου δεν δίνουμε σήματα?Ωραία γιατί βαριέμαι να διαβάζω πάλι!
Σκέφτομαι και εγώ για κάνα μηχανάκι-scooteraki(για αρχή),γιατί μέσα στην Αθήνα το αμάξι ούτε βολεύει αλλά ούτε συμφέρει!
Δεν δινεις τα σημετα που ειχες δωσει για το διπλωμα του αυτοκινητου, αλλα δινεις ''μηχανολογικα'' για μηχανη που ειναι καποιες ερωτησεις αρκετα ευκολες. Ειναι συνολο 174 ερωτησεις και στην εξεταση πεφτουν 10 απο αυτες αλλα ειναι γελοιες.
Δύναμη Σεβασμού: 407
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Ρε συ Αντρεα εδω αλλιως μου τα ειπαν. Μουτ ειπαν πως αν βγαλω το διπλωμα της πρωτης κατηγοριας Α1 με ημιαυτοματο η αυτοματο μηχανακι, τοτε θα μπορω να οδηγω οτιδηποτε μεχρι 125cc ή 34hp. Εμενα με καλυπτει αυτο το διπλωμα αρχικα μιας και η μηχανη που θα παρω ειναι 250cc αλλα 33 hp. Με συμπλεκτη βεβαια. Αλλα μου ειπαν οτι μετα απο δυο χρονια με μια απλη αιτηση στο υπουργειο και ενα παραβολο των 30Ε γιανεται απεριοριστου αλλα αν εχω δωσει με αυτοματο η ημιαυτοματο τοτε γινεται απεριοριστου μονο για αυτοματες η ημιαυτοματες μηχανες. Αν ομως το διπλωμα το βγαλω με μηχανη με συμπλεκτη τοτε μετα απο δυο χρονια γινεται απεριοριστου για οποιαδηποτε μηχανη ειτε με συμπλεκτη ειτε αυτοματο. Φαντασου οτι σε μια σχολη που ρωτησα μου ειπαν οτι επειδη δεν εχουν μηχανακι μικρο με συμπλεκτη, θα δωσω για την μικρη κατηγορια Α1 με μηχανη 600cc που εχει συμπλεκτη ετσι ωστε οταν γιανει απεριοριστου να μπορω να οδηγησω με συμπλεκτη. Μαλλιστα μου ειπαν οτι τον τελευταιο χρονο εχουν αλλαξει τα πραγματα. Τι να πω και εγω τα εχω ψιλομπερδεψει. Εκτος αν ειναι κανενα κολπω για να βγαζεις αμεσως την μεγαλη κατηγορια. Εμενα μου φτανει το μικρο διπλωμα για την μηχανη που θελω να βγαλω αλλα στο μελλον μην εχω αλλα. Τι να πω. Παντος μου εκανε εντυπωση που ο καθενας ζηταγε οτι ηθελε.
Μιας και που ειδα σημερα το μυνημα (!) να πω , πως καλα στα ειπανε. Εδωσα πριν 1 μηνα και ειναι ετσι οπως τα λες. Εαν δωσεις με scooter , δεν μπορεις να οδηγησεις μηχανη με συμπλεκτη. Τωρα δεν ξερω που αναγραφετε , αλλα ετσι ειναι.
Επισης να πω , πως εδω στην Αθηνα ειναι πολυ κλεφτες(οι περισσοτεροι μου ζητησαν 450 + το κερασακι , το οποιο να το θεωριεται ψιλο-δεδομενο) γι αυτο αποφασισα να δωσω επαρχεια που την εβγαλα με 250 κομπλε χωρις κερασακι. Αυτα τα ολοιγα.