Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
και ανεφοδιάζεται από τον σταθμό φυσικού αερίου της ΕΘΕΛ δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο στην λειτουργία του! ήταν 100% αθόρυβο σε σχέση με την βενζίνη. Δεν ξέρω τι είναι αυτά που αναφέρεσαι, εννοείς οτι πήγες Ιταλία???? Επίσης πηγα από πισω στην εξάτμιση και μύριζα και δεν μου μύριζε απολύτως τίποτα!!!! πραγματικά απίστευτο!!!!
|
Νικηφορε στην Ελλαδα ειμαστε 30 χρονια πισω απο την υπολοιπη ευρωπη.περιμενεις εσυ σε βενζιναδικα να βρεις μεσα στα επομενα 5 μην πω και παραπανω χρονια Φυσικο αεριο?Ρε φιλε εδω καλα καλα το υγραεριο δεν εχει μπει στην ζωη μας και θα βαλουνε και Μεθανιο?
Με τον Φανη που μιλαγαμε στο μαγαζι του μου ειπε οτι 60 πρατηρια εχουνε παρει αδεια για LPG αλλα το ποτε θα βαλουνε κανεις δεν ξερει.
Σε μια χωρα σαν την Ελλαδα ακολουθουμε ΒΡΑΔΕΩΣ της εξελιξης της υπολοιπης Ευρωπης.Στην Ιταλια για παραδειγμα σε επιδοτει το κρατος αν παρεις αμαξι που κινητε με μεθανιο η υγραεριο.
Στην Ρωμη για παραδειγμα στο κεντρο μπαινουν μονο οχηματα που κινουνται με υγραεριο-Μεθανιο η υβριδικα,απαγορευονται οχηματα βενζινης.
Επισης στην Γερμανια που ειχα παει τον Απριλιο και τον Μαιο(εκατσα 1 μηνα)οδικος στην Ιταλια ειδα οτι κατα 90% τα οχηματα γεμιζανε με υγραεριο(μεταξυ αυτον και εγω) και πολυ λιγα με φυσικο αεριο ακομα.Και ολως τυχαιος στην Γερμανια στην πολη Neuburg που ημουνα ειχε εκθεση αυτοκινητου ενα Σ/Κ εξω στην κεντρικη λεωφορο της πολης με ολες τις αντιπροσωπειες και ολλα τα καυσιμα να δινουν το παρων.
Πχ ειδα την FIAT να εχει οχηματα με υγραεριο και Φυσικο αεριο.Επισης η Opel ειχε οχηματα με Υγραεριο.Επισης οι γερμανοι ειχανε βγαλει μεχρι και Σκουτερ που δουλευανε με ρευμα.
Εκει που σταθηκα ηταν στο περιπτερο της Fiat και προθυμος ο Γερμανος μου εδειξε τα παντα επανω στα οχηματα δεξαμενες υγραεριου-μεθανιου βαλβιδες ασφαλειας μπεκιερες κτλ.
Μου εβαλε επισης μπροστα και ενα PANDA με φυσικο αεριο το οποιο πηρε μπροστα με βενζινη και κατευθειαν γυρισε σε φυσικο αεριο.οπως δουλευε με βενζινη δουλευε και με φυσικο αεριο πολυ μικρη η διαφορα στον ηχο.
Οσο για την μυρωδια που λες και σε εμενα με υγραεριο να μυρισεις την εξατμιση θα νομισεις οτι αναπνεεις καθαρο αερο,ειναι πολυ μικρες οι διαφορες.μην ξεχνας οτι και το υγραεριο ειναι ΑΟΣΜΟ αεριο απλα του ριχνουν καποια ουσια μεσα για να ανιχνευεται σε περιπτωση διαροης.
Επισης οταν μιλησα για θορυβο δεν ενοουσα στην λειτουργια του οχηματος αλλα κατα τον ανεφοδιασμο του με φυσικο αεριο.λογο υψηλης πιεσης κανει ενα σφυριγμα αρκετα δυνατο που εμενα βασικα με τρομαξε ελαφρα.