Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-07-08, 16:19
Το avatar του χρήστη GMASTER6
GMASTER6 Offline:
Moderator

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 427
GMASTER6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
ευχαριστώ για τις απαντήσεις! έχω πρόγραμμα σε xls που τα υπολογίζει αυτά! δεν το έκανα εγώ όμως όταν την αγόρασα είχε 195/50/15, αλλά επειδή τα λάστιχα είναι χάλια και θα τα αλλάξω μετά το Καλοκαίρι σε τι διαστάσεις για 15αρες ζάντες λέτε να πάω? υπόψην το αμάξι είναι χαμηλωμένο 3-3,5 cm με ελατήρια eibach, ελπίζω να μην βρίσκω θόλους μετά. Το ότι μίκρανε η συνολική διάμετρος τροχού δεν είναι καλύτερο σε επιταχύνσεις? οι τελικές δεν με ενδιαφέρουν. Επίσης το μοτέρ που έχω είναι 4E-FTE από starlet gt.
Θα σου προτεινα να διατηρησεις την αρχική διάμετρο του τροχού σου αλλά από τη στιγμή που παίζει χαμήλωμα θα σου πρότεινα να πας σε 55άρι προφίλ μαζί με 15άρα ζάντα.Ετσι και δεν θα βρίσκει ακόμα και σε ανωμαλίες αλλά και το αμάξι σου θα κρατήσει αρκετή από την ομοιογενεια στη συμπεριφορά που είχε από το εργοστάσιο.Οταν μικραίνει η συνολική διάμετρος του τροχού όντως κερδίζεις στις επιταχύνσεις και χάνεις χλμ τελικής καθώς μικραίνει το βήμα του αυτοκινήτου σου.Στη δική σου περίπτωση όμως ότι κερδίζεις στις επιταχύνσεις από τη μικρότερη διάμετρο τη χάνεις από τις τριβές λόγω του 195αριού πέλματος.Και μπορεί στα λίγα χλμ. οι τριβές να μην είναι τόσο πολλές αλλά να ξέρεις ότι όσο ανεβαίνουν τα χλμ λόγω των τριβών θα εχεις χειρότερη επιταχυνση παρά το γεγονός ότι μίκρυνε η διάμετρος σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 16:28
GMASTER6 Offline:
Moderator

Παράθεση:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις! έχω πρόγραμμα σε xls που τα υπολογίζει αυτά! δεν το έκανα εγώ όμως όταν την αγόρασα είχε 195/50/15, αλλά επειδή τα λάστιχα είναι χάλια και θα τα αλλάξω μετά το Καλοκαίρι σε τι διαστάσεις για 15αρες ζάντες λέτε να πάω? υπόψην το αμάξι είναι χαμηλωμένο 3-3,5 cm με ελατήρια eibach, ελπίζω να μην βρίσκω θόλους μετά. Το ότι μίκρανε η συνολική διάμετρος τροχού δεν είναι καλύτερο σε επιταχύνσεις? οι τελικές δεν με ενδιαφέρουν. Επίσης το μοτέρ που έχω είναι 4E-FTE από starlet gt.
Ωπα ώπα...Τώρα είδα ότι έχεις βάλει πάνω τον 4Ε-FTE.Σιγουρα διατήρησε το 195άρι πέλμα γαι να μην τα βρίσκουν σκούρα τα λάστιχά σου με την αυξημένη ροπή.Τωρα για προφίλ το 55άρι θα είναι ποιο προοδευτικό αν σου αρέσει να παίζεις σε στροφές,ενώ το 50άρι ποιο άκαμπτο(λιγότερο μαγούλιασμα) και λιγο καλύτερες επιταχύνσεις.Η επιλογή δική σου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 20:04
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
το τσέκαρα στο προγραμματάκι και η διαφορά είναι από τα μαμα λάστιχα με τα 195/55/15 μόλις 8,9 mm ενώ με 195/50/15 είναι 10,6mm. Βέβαια στα 55αρια το νούμερο είναι παραπάνω! δλδ είναι 8,9mm μεγαλύτερη η συνολική διάμετρος από τα 165/70/14 ενώ στην άλλη περίπτωση 10,6mm μικρότερα! το θέμα κόστους δεν ξέρω, τα μισοπρόφιλα λάστιχα είναι ακριβότερα από τα 50αρια πχ. Θα προτιμήσω τα 55% για να βαράει λιγότερο το αμάξι και επειδή λόγω της εξάτμισης σε μερικά σημεία βρίσκω (οριακά). Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κόστους. Βέβαια να πω ότι έχω σασμαν από starlet gt και είναι ποιο μακρύ από το μαμά! δλδ το μαμα σταρλετ σασμαν στις 7200rpm έβγαζε μόλις 50χλμ, ενώ του gt έβγαζε 80!!! Ελπίζω με τα 55αρια να μην χάσω πολύ σε επιτάχυνση! φανταστείτε να είχα 195/45/15!! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 20:16
GMASTER6 Offline:
Moderator

Παράθεση:
το τσέκαρα στο προγραμματάκι και η διαφορά είναι από τα μαμα λάστιχα με τα 195/55/15 μόλις 8,9 mm ενώ με 195/50/15 είναι 10,6mm. Βέβαια στα 55αρια το νούμερο είναι παραπάνω! δλδ είναι 8,9mm μεγαλύτερη η συνολική διάμετρος από τα 165/70/14 ενώ στην άλλη περίπτωση 10,6mm μικρότερα! το θέμα κόστους δεν ξέρω, τα μισοπρόφιλα λάστιχα είναι ακριβότερα από τα 50αρια πχ. Θα προτιμήσω τα 55% για να βαράει λιγότερο το αμάξι και επειδή λόγω της εξάτμισης σε μερικά σημεία βρίσκω (οριακά). Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κόστους. Βέβαια να πω ότι έχω σασμαν από starlet gt και είναι ποιο μακρύ από το μαμά! δλδ το μαμα σταρλετ σασμαν στις 7200rpm έβγαζε μόλις 50χλμ, ενώ του gt έβγαζε 80!!! Ελπίζω με τα 55αρια να μην χάσω πολύ σε επιτάχυνση! φανταστείτε να είχα 195/45/15!! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Kαι γω πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις!Οσο για τη διασταση εξαρταται παντα από το τι ζητάς από το αμάξι σου.Εγώ για παράδειγμα πήγα σε μεγαλύτερη ζάντα και φαρδύτερο πέλμα αλλά πρώτο μου μέλημα ήταν να βελτιώσω το κράτημα,αδιαφορώντας για το αν θα χάσω σε απόλυτες επιδόσεις στην ευθεία. Εγώ φίλε μου ήμουν ένα βήμα πριν την τοποθέτηση του 4Ε-FTE αλλά μια αναποδιά στα οικονομικά καθυστέρησε την τοποθέτησή του.Αρα θα χρειαστώ τις συμβουλές και τις εντυπώσεις σου όταν έρθει η ώρα να μπει στην G6 μουΑλήθεια εσύ ποια corolla 111 εχεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 20:19
NikiforosGT Offline:
Moderator

ότι θες ρώτα, εγώ έχω την EE111 του 1997 στρογγυλοφάναρη φυσικά! έχω φωτος εδώ να δεις http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=14095 δες όλες τις σελίδες έχει αρκετές φωτος. Εγω είχα starlet gt και έγινε τροπέτο οπότε το είχα το μοτερ , δεν το έπαιρνε κανείς πούλησα ανταλλακτικά και κράτησα και καταλύτη, τελικό καζανάκι, ηχοσύστημα, συναγερμό, κεντρικό κλείδωμα, οργανάκια και τιμόνι και όλα αυτά μπήκανε στην corolla μετά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 20:58
GMASTER6 Offline:
Moderator

Παράθεση:
ότι θες ρώτα, εγώ έχω την EE111 του 1997 στρογγυλοφάναρη φυσικά! έχω φωτος εδώ να δεις http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=14095 δες όλες τις σελίδες έχει αρκετές φωτος. Εγω είχα starlet gt και έγινε τροπέτο οπότε το είχα το μοτερ , δεν το έπαιρνε κανείς πούλησα ανταλλακτικά και κράτησα και καταλύτη, τελικό καζανάκι, ηχοσύστημα, συναγερμό, κεντρικό κλείδωμα, οργανάκια και τιμόνι και όλα αυτά μπήκανε στην corolla μετά.
Πλέον το corollaki θα χει και δύναμη για να μην του κουνιούνται...Να το χαίρεσαι,πολύ καλή μετατροπή,και από ότι βλέπω σε πολύ κατάσταση η corolla σου.Τα συγχαρητήρια μου για την κούκλα σου τα εκφράζω και στο αντίστοιχο topic φίλε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 21:58
nikolakis Offline:
banned

Μοντέλο: E11-G6 turbo
Δύναμη Σεβασμού: 0
nikolakis θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Ρε παιδια διαβαζω το θεμα κ νομιζω λες κ θα γινει καμια τοποθετηση 18αρας!!!Το corollaki ουτε με 14αρα ειχε τρελη επιταχυνση ουτε θα χει μετα με 15αρα.Λες κ θα χασεις τα πολλα αλογα απο μια τετοια αλλαγη..!!Τπτ δν συγκρινεται ομως με το κρατημα που αποκτας με μεγαλυτερο λαστιχο π.χ ενα 195/50/15.Οταν το ειχα με 14αρα νομιζα οτι οδηγουσα κανενα 2CV,οποτε........προχωρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-08, 22:30
GMASTER6 Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδια διαβαζω το θεμα κ νομιζω λες κ θα γινει καμια τοποθετηση 18αρας!!!Το corollaki ουτε με 14αρα ειχε τρελη επιταχυνση ουτε θα χει μετα με 15αρα.Λες κ θα χασεις τα πολλα αλογα απο μια τετοια αλλαγη..!!Τπτ δν συγκρινεται ομως με το κρατημα που αποκτας με μεγαλυτερο λαστιχο π.χ ενα 195/50/15.Οταν το ειχα με 14αρα νομιζα οτι οδηγουσα κανενα 2CV,οποτε........προχωρα
Σιγουρα το κέρδος σε κράτημα είναι μεγαλύτερο γι αυτό και γω τόνισα ότι εξαρτάται από τι ζητάει ο καθένας από το αμάξι του!!! Αλλά έτσι και αλλιώς αν το φίλο τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις δεν έχει και πολλά άλογα για να τα σκορπάει...

Παράθεση:
...Οταν το ειχα με 14αρα νομιζα οτι οδηγουσα κανενα 2CV,οποτε........προχωρα
Δεν ήταν τόσο η 14άρα ,όσο το ψηλό πρoφίλ και το στενό πέλμα που σου έδιναν αυτή την εντύπωση...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GMASTER6 : 20-02-09 στις 03:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-08, 07:58
NikiforosGT Offline:
Moderator

στο starlet gt είχα 185/55/14 και μετά 185/60/14 και πάντα είχα την εντύπωση ότι το αμάξι πατάει πολύ καλά κάτω. Και με κοντό σασμαν και είχα τρελή επιτάχυνση, έσκιζε! τώρα στην corolla το ίδιο μοτερ έχει κόψει αρκετά((( και το βάρος και ποιο μακρυά εξάτμιση και 15αρες και μακρύ σασμαν. Έτσι είναι αυτά. Πάντως με 195/50/15 τώρα είναι πολύ καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-07-08, 09:09
Το avatar του χρήστη xrhstos1989
xrhstos1989 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla e12 pro facelift
Περιοχή: Βόλος
Δύναμη Σεβασμού: 246
xrhstos1989 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Τπτ δν συγκρινεται ομως με το κρατημα που αποκτας με μεγαλυτερο λαστιχο π.χ ενα 195/50/15.Οταν το ειχα με 14αρα νομιζα οτι οδηγουσα κανενα 2CV,οποτε........προχωρα
συμφωνω μπορει να καταλαβεις μια μικρη μειωση στις επιδοσεις(με σωστες διαστασεις πιστευω πως οχι) αλλα θα εχεις καλυτερα κρατηματα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγή διάστασης ζάντας DimChem TOYOTA COROLLA E 12 18 02-04-17 21:00
Επιλογή Ζάντας ? TmNemesis OFF TOPIC 113 07-02-15 09:20
Ts f/I αλλαγή σε 2 din neoklis TOYOTA COROLLA T-SPORT 25 03-09-10 17:21
Φάρδος ζάντας TARZAN ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 23-07-09 15:54
Ίσιωμα ζάντας THEMIS TOYOTA COROLLA 111(G6) 2 17-06-08 14:33

Page generated in 0,25289297 seconds (82,75% PHP - 17,25% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:40.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com