Διαγραφή αυτοκινήτου
Έχω ένα EE90 Liftback στο όνομά μου το οποίο είναι τρακαρισμένο και έχω δώσει αρκετά απ' τα ανταλλακτικά του. Διάβασα σε μερικά άρθρα πως για να το πάρουν οι εταιρίες ανακύκλωσης και να σου δώσουν χαρτί διαγραφής -όχι απόσυρσης- δεν πρέπει να έχουν πειραχτεί τα μηχανικά του και τα βασικά σιδερικά του μέρη, ειδάλλως πληρώνεις ένα πρόστιμο για το κάθε τι. Εγώ έχω δώσει τις δύο (2) πόρτες -οδηγού και συνοδηγού- και τώρα σκέφτομαι για τον κινητήρα, είτε να τον πουλήσω, είτε να τον κρατήσω μιας και έχει κάνει μόνο 103.000 χλμ.
Και έχω την εξής απορία: Γνωρίζει κανείς εάν γίνεται να το δώσω χωρίς κινητήρα για διαγραφή? Πόσο περίπου θα είναι το πρόστιμο για τις πόρτες ή/και για τον κινητήρα? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να... "φύγει"?
Είχα διαβάσει πως ο Δήμος μπορεί να πάρει εγκαταλελειμμένα οχήματα, να τα περάσει στο όνομά του και να τα διαγράψει. Και εάν βρεθεί ο ιδιοκτήτης και συμφωνίσει, να του στείλουν ύστερα το χαρτί διαγραφής.
Τέλος, να πω πως δεν έχω καταθέσει ακόμα πινακίδες (έχει σήμα του 2011) και πως εάν τις καταθέσω και φύγει απ' τη Νομαρχία μετά από δύο (2) χρόνια, όπως ακούγεται, απ' την Εφορία δε φεύγει και μπορεί αύριο-μεθαύριο να 'χω τρεχάματα.
|