Καλησπέρα και από μένα,
έχω ένα Ε12 2003 και έχω κάνει 132.000 χιλ. Παρατήρησα ότι μετά από 12.000 χιλ. από το τελευταίο service (έβαλα συνθετικά castrol 10-40), ότι μου λείπουν περίπου 700-800 γραμμάρια λάδι.
Το ίδιο είχα παρατηρήσει στο προτελευταίο service (120.000) αλλά τότε μου είπαν, σε ένα εξωτερικό συνεργείο που το είχα πάει πρώτη φορά μετά την εγγύηση, ότι μάλλον δε μου το είχαν συμπληρώσει μέχρι πάνω. Τώρα παρατηρώ το ίδιο οπότε μάλλον το καεί, δεν υπάρχει εξωτερική διαρροή.
Είναι φυσιολογικό αυτό δεδομένου ότι όταν ήταν καινούριο το συγκεκριμένο μοτέρ δεν έκαιγε τίποτα? Τι λέτε? Είναι φυσιολογική κατανάλωση ή το μοτερ μου ήταν ελαττωματικό από την αρχή και το κατάλαβα τώρα
Το αυτοκίνητο το οδηγώ γενικά πολύ normal με αλλαγές στις 3.000-3.500 στροφές, πολύ σπάνια το φορτώνω. Λάδια/service πάντα στην ώρα τους με συνθετικά στην αντιπροσωπεία εκτός από το τελευταίο που έβαλα castrol.
Κάπου διάβασα "Τα μοτέρ που μπήκαν μέχρι και στις κορόλες σαν του φίλου μας ΖΖΕ 121, είχαν πρόβλημα στα έμβολα από το εργοστάσιο. Ελλιπής λίπανση οδηγούσε σε κατανάλωση λαδιού τελικά, που αργά ή γρήγορα εκδηλώνονταν. " Μπορεί να ισχύει και για το δικό μου αυτό?
Ευχαριστώ, σόρυ για το μεγάλο post αλλά είμαι ελαφρώς απογοητευμένος αν τελικά μου πούλησαν μάπα καρπούζι...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη shristod : 17-05-11 στις 18:44.
|