φωτοβολταικα-περιβαλλοντικες ανησυχιες-και εξοικονομηση χρηματων καταναλωσης ρευματος
μερα λοιπον δυο θεματα
1.αποφασισα να ασχοληθω λιγο με το θεμα φωτοβολταικα...
απευθυνθηκα λοιπον σε καποιες εταιρειες μιας και ο ξαδερφος πολιτικος μηχανικος μου ειπε να το ψαξω καθως το σημειο που μενω ειναι πανω σε βουνο και δν εχω κανενα εμποδιο απο αλλη πολυκατοικια.εχουμεκαι λεμε λοιπον...ταρατσα 110 τετραγωνικων μετρων
θα τοποθετηθουν
α)27 φωτοβολταικες στηλες μαζι με καλωδιωση -γειωσεις,βασεις στηριξης, μετατροπεα, ηλεκτρολογικο πινακα, μεταφορικα, 14.990,00ευρω χωρις φπα
β)μελετη 200 ευρω χωρις φπα
γ)εξοδα φακελου (δν ρωτησα τι περιλαμβανει)200 ευρω χωρις φπα
δ)κοστος εγκαταστασης 1763 ευρω χωρις φπα
συνολο 17.153,00 ευρω χωρις φπα
στην παραπανω προσφορα δν περιλαμβανεται
κοστος συνδεσης πινακα με τον μετρητη τησ δεη ωπως επισης και κοστοσ πιθανης χρησης γερανου...
εγγυηση φωτοβολταικων στοιχειων 25 χρονια
εγγυηση μετατροπεα-μετασχηματιστη 10 χρονια
..
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΠΑ 21.098,00 ευρω...
επιση να σα αναφερω οτι η τιμη που κιλοβατορα kwh που πληρωνουμε στη δεη ειναι 9 λεπτα του ευρω περιπου η ημερησια χρεωση και γυρω στα 5 λεπτα του ευρω η χρεωση του νυχτερινου ρευματος...
οταν παραγεται ρευμα για τη δεη της πουλατε το ρευμα με 55 λεπτα του ευρω...
η παραπανω μελετη αφορα την προβλεπομενη ετησια παραγωγη στα 6678kwh δηλαδη προβλεπομενο ετησιο εσοδο 3673 ευρω...με χρονικη διαρκεια αποσβεσης τα 5,7 ετη....
συνολικο εσοδο στην εικοσιπενταετια ειναι 91.828,00ευρω...το ποσο ρευμα παραγεισ γινεται συμψηφισμος με αυτο που καταναλωνεις..οτιδηποτε αλλη πληροφορια θελετε η διευκρινηση που θα βγει μεσα απο τη συζητηση καντε μου γιατι ειχα επικοινωνια με τρεισ ετιαρειες και εμαθα αρκετα...
συγνωμη για το μεγαλο ποστ...και επιδη ειναι μακροσκελες θα σας πω και σε τι αλλη συμβαση μπηκα αυτεσ τις μερες για φθηνο ρευμα στο σπιτι που μενω τωρα..ευχαριστω και σορρυ και παλι για το μεγαλο ποστ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pantelis : 28-01-11 στις 00:43.
|