Παιδιά μην φαγώνεστε, το παιδί εδώ έχει υγραέριο και ξέρει κάτι παραπάνω από το να μιλάει θεωρητικά! εγώ θα πω το εξής. Επειδή σήμερα μίλαγα και με κάποιους από μια εταιρία φυσικού αερίου για το θέμα με την υγραεριοκίνηση, μην ξεχνάμε ότι όταν βάλουμε υγραέριο έχουμε ΚΑΙ βενζίνη! άρα καίμε και βενζίνη ΟΠΟΤΕ θέλουμε! και έτσι έχουμε λάδωμα του κινητήρα και αναφερόμαστε στις βαλβίδες (εισαγωγής-εξαγωγής), το ίδιο πρόβλημα είχαν και στα ταξί (παλια ήταν με βενζίνη αντί πετρέλαιο) και έβαζαν το πρωί κανά 15λεπτο να δουλεύει βενζίνη και πριν το τέλος άλλο τόσο για να λαδώνονται οι βαλβίδες. Αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω αν έχουμε της 5ης γενιάς απλά δεν τίθεται θέμα!
Για το θέμα με την δεξαμενή αντέχει σε πολύ υψηλή πίεση και θερμοκρασία και σε προσκούσεις. Τωρα σε περίπτωση που αυτή είναι με πολλά χλμ για να ανατιναχτεί χρειάζεται σπινθήρας! ακριβώς όπως και με την βενζίνη! άρα είναι το ίδιο επικύνδυνο! όπως μπορεί να τιναχτεί στον αέρα το τεπόζιτο τη βενζίνης μπορεί να γίνει και εδώ! δεν είναι κάτι περισσότερο παρά μόνο ότι στο σημείο που είναι, επειδή είναι στο πίσω μέρος είναι ποιό εύκολο να "τραυματιστεί" από την δεξαμενή βενζίνης που ειναι από κάτω ποιο βαθιά κτλ.
Το σύστημα όπως το είδα εγώ που σκαμπάζω από τέτοια είναι εξαιρετικά απλό και εύκολο δεν νομίζω ότι προβαίνουμε σε μεγάλες και δύσκολες αλλαγές στο να βάλουμε υγραέριο, δλδ να το πω αλλιώς ποιό δύσκολο μου ήταν να βάλω πάνω τον 4E-FTE. Για ρεζέρβα δεν τιθεται θέμα να μην έχουμε, εγώ πχ που έτσι κι αλλίως εχω την μινι δεν θα είχα πρόβλημα να την έχω μαζί μου πάντα. Για τις καταναλώσεις και τισ συγκρίσεις καλύτερα αυτό να αφήσουμε να το κρίνουν τα παιδιά που έχουν και όχι εμείς που δεν έχουμε μιλώντας θεωρητικά.
Τέλος εγώ ξέρω πως ότι δεν γνωρίζουμε καλά μας φαίνεται δύσκολο, ακατόρθωτο και απωθητικό και δεν το θέλουμε. Γιαυτό φροντίζω εγω προσωπικά να μαθαίνω όσο γίνεται περισσότερα τεχνικά θέματα ώστε να καταλαβαίνω την κάθε τεχνολογια και αν με συμφέρει να την εφαρμόσω. Προσωπικά εγώ το σκέφτομαι να βάλω αλλά ΑΝ η βενζινη φτάσει ή και ξεπεράσει τα 2 ευρώ / λίτρο. Και αυτό γιατί κινουμαι κυρίως μέσα στην Αττική (κυρίως Αθήνα) και μόνο το Καλοκαίρι εκτός και για λίγες εβδομάδες.
|