Πρόβλημα με σασμάν...
Καλημερα παιδια!
Η κατασταση εχει ως εξης:
Αλαξα δισκο και ρουλεμαν στο συνεργαζομενο μας συνεργειο στην Πατρα πριν απο 6.500 χιλιομετρα.Δεν αλλαξα πλατο γιατι μου ειπε πως αν τα αλλαξω νωρις δεν θα προλαβει να φαγωθει το πλατο,και οντως οταν το ανοιξαμε ηταν σε καλη κατασταση.
Στο θεμα μας, πριν 2 εβδομαδες οπως επεστρεφα απο Αθηνα παρατηρησα οτι δεν εμπαιναν ευκολα μερικες φορες οι ταχυτητες, συγκεκριμενα πρωτη και δευτερα (αυτο μεσα στην πολη ακομα), αργοτερα σε μια σταση μου στην Κορινθο η πρωτη εμπαινε αισθητα πιο δυσκολα οπως και η δευτερα.. Επειδη ειχα την εννοια σταματαω και στην ακρατα (κτελ το εκανα..) και οπως παω να κανω οπισθεν για δοκιμη, ενω την εχω κουμπωσει, αντι να ξεκινησω ομαλα, το αυτοκινητο "κλωτσαγε". Επισης στο νεκρο και χωρις τον συμπλεκτη πατημενο εκανε εναν ηχο σαν να εβρισκε κατι μπροστα.Κατι χτυπαγε με σταθερη συχνοτητα, οχι πολυ δυνατο και φυσικα μολις πατουσα τον συμπλεκτη σταματαγε....
Την επομενη μερα και ενω ηταν κρυο δεν εκανε τ ι π ο τ α... το πηγα στο συνεργειο αφου ειχα ζεστανει το σασμαν (οπως μου ειχε πει ο μαστορας) και μου ρυθμισε λιγο τον συμπλεκτη. Τις επαιρνε λιγο πιο ευκολα και οσο το δοκιμαζε ο μαστορας δεν εκανε τιποτα απο θορυβο. Οταν το πηρα για να φυγω το πατιναρα ελαχιστα γιατι εκει εκανε το χτυπημα. Το ακουσε ο μαστορας και ειπε πως εχει χτυπησει πλανητες η δορυφορους και επισης μαλλον θα θελει συγχρονιζε πρωτης και δευτερας....
Μετα απο λιγες μερες το ξαναπηγα να δουμε τις βαλβολινες. Τις βγαλαμε και ηταν καταμαυρες... Βαλβολινες 6.500 χιλιομετρων... Το θεμα ειναι οτι οι παλιες του βαλβολινες (τις οποιες αλλαξα οταν αλαξα δισκο-ρουλεμαν) ηταν μια χαρα. Δηλαδη ο,τι επαθε το επαθε μεσα σε αυτα τα χιλιομετρα? ειναι λογικο?
Τελικα, μου ειπε να παω μετα το πασχα να το λυσουμε για να δουμε τι γινεται.
θελω τις συμβουλες σας:
1. Αξιζει να το επισκευασω?
2.Θα ειναι μετα αξιοπιστο?
3. (και κυριοτερο) Μηπως να ψαξω για κανενα 6αρι?
4.Εστω οτι το πηρα, (το 6αρι), θα μπορω να το εμπιστευτω οτι δεν θα βγαλει κι αυτο προβλημα?
Συγγνωμη αν σας κουρασα παιδια...