Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corolla92
Καλησπέρα παιδιά
Είμαι καινούριος στο club και έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το corolla μου. Το αυτοκίνητό μου είναι ένα corolla 1.6 G6 μοντέλο 2000.
Όταν βάζω μπροστά το πρωί (η αφού έχουν περάσει αρκετές ώρες και το αμάξι έχει κρυώσει τελείως) οι στροφές πάνε στις 1500-1700 και σταθεροποιούνται εκεί για περίπου 1-2 δευτερόλεπτα και αρχίζουν σιγά σιγά να πέφτουν, να πέφτουν, να πέφτουν μέχρι που πάνε 800-900 και αρχίζει τα μπερδέματα για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα μπορεί και παραπάνω. Μετά ξανα-ανεβάζει και σταθεροποιείται στις 1500, και κάνει ίσως και 5-6 λεπτά να μειωθεί στις 750 που είναι φυσιολογικά το ρελαντί. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όσο πιο ψυχρός είναι ο καιρός.
Έχω καθαρίσει την πεταλούσα του γκαζιού εξονυχιστικά την έχω κάνει καθρέπτη και το πρόβλημα παραμένει. Τι μπορεί να φταίει ξέρει κανείς;;;
|
Στη δικιά μου περίπτωση, όταν άλλαξα μπλοκ (εγγύση Toyota-ελλατωματικά ελατήρια λαδιού) ο μάστορας έβαλε την παλιά τσιμούχα πολλαπλής εισαγωγής με κόλλα. Φυσικά δεν μου το είπε και πάντα στα κρύα είχα μπερδέματα με το ρελαντί, λόγω του ότι έμπαινε αέρας. Την κατέβασα μόνος μου, την άλλαξα και ξεμπέρδεψα, γιατί σε όποιον και να το είχα πάει το αμάξι δεν το έβρισκαν ή βαριόντουσαν να ασχοληθούν.
Γενικότερα σε τέτοια περίπτωση παίζει να είναι:
1.Maf Sensor
2.Αισθητήρας λ
3.Τσιμούχα πολλαπλής εισαγωγής
Τσέκαρε αυτά και εδώ είμαστε...