Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΦΟΡΟΥΜ Οτιδήποτε έχει σχέση με το φόρουμ μας, όπως νέα, αναβαθμίσεις και τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος. |
|
|
14-03-10, 09:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Το να αλλάξεις ελατήρια στα πιστόνια, μάλλον αλλάζουν και την φλάτζα μοτερ για καλό-κακό είναι πολυ πολύ φτηνότερα από το να αλλάξεις μοτερ! υπολόγισε ότι θες όπως είπε και ο Αγαπίου και το βγάλε-βάλε που πάει πόσα χρήματα, ίσως και άλλες μετατροπές για να κάτσει το άλλο, αν είναι αλλου τύπου θες και δήλωμα στο υπουργείο και να περάσει κτεο και σε περίπτωση που έχεις και αλλαγή κυβικών και δήλωμα στην εφορία. Επειδή το έχω κάνει 2 φορές (την δεύτερη το είχα το μοτερ και το σασμαν) λέω πως είναι αρκετά δυσκολα πράγματα, μπορεί και να σου κάνουν μισοδουλειες πχ εγώ είχα διάφορες ελείψεις στα ηλεκτρολογικά κτλ. Θα σου συνιστούσα καλύτερα να επισκευάσεις αυτό που έχεις! ειδικά αφού είναι και από την ίδια την Toyota θα έχει και εγγύηση μετά λογικά.
|
18-03-10, 20:55
|
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap
Για να αναγνωρισεις ενα μοτερ με βελτιωμένα πιστόνια είναι να δεις τον δείκτη λαδιου (είναι μεγαλύτερη η απόσταση της κατω βουλας από την άκρη του δείκτη) και για να είσαι 100% σιγουρος να δεις τα ιδια τα πιστόνια.
|
Έβγαλα μια φώτο απο τον δίκτη λαδιού του δικού μου αυτοκινήτου! Αν ξέρει κάποιος ας μου πεί αν είναι εντάξει το μοτέρ μου!!!
18-03-10, 21:08
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Επειδή δεν βγαζω άκρη απο την φωτο (αν και νομιζω είναι ο παλιος, αλλα δεν παιρνω και ορκο), κάνε ένα κοπο και μετρα την αποσταση απο την κατω άκρη του δείκτη μέχρι την βούλα....αν ειναι στα 15mm τότε είναι το μοτερ με τα παλια πιστονια.
Επίσης αν δεν εχει γινει αντικατασταση του short block είναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι έχει τα παλιά πιστόνια, λογω ημερομηνίας παραγωγής του αυτοκινήτου!
Και κάτι ακόμα. Τα μοτερ με τα νεα-βελτιωμένα πιστόνια παίρνουν και περισσοτερο λάδι, κοντά στα 4,2 L.
30-04-10, 00:26
|
|
|
|
|
|
Έψαξα σήμερα για να βρώ τον κωδικό-νούμερο του μοτέρ κ βρήκα αυτό το χαρτάκι όπως ανοίγεις το καπό αριστερά σχεδόν πάνω απο την βάση του μοτέρ!
31-07-10, 03:22
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Ξερει κανεις αν εκτος απ'τα πιστονια σε 1zz ειχαν βελτιωση και τα μεταλλα της μπιελας η του στροφαλου η ακομη και της μπιελες στο θεμα του λαδιου?
|
|
|
|
31-07-10, 17:01
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spiros1712
Ξερει κανεις αν εκτος απ'τα πιστονια σε 1zz ειχαν βελτιωση και τα μεταλλα της μπιελας η του στροφαλου η ακομη και της μπιελες στο θεμα του λαδιου?
|
Όχι δεν υπήρχε κάποια βελτίωση στα μέταλλα (κουζινέτα) μπιέλας και στροφάλου ούτε και στις μπιέλες.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ζήσης
Έψαξα σήμερα για να βρώ τον κωδικό-νούμερο του μοτέρ κ βρήκα αυτό το χαρτάκι όπως ανοίγεις το καπό αριστερά σχεδόν πάνω απο την βάση του μοτέρ!
|
Δεν είναι μόνο αυτό το σημείο που γράφει τον τύπο κινητήρα. Υπάρχει σε σημείο που έχω ξανά-αναφέρει χαραγμένο επάνω στο μπλοκ.
03-08-10, 14:59
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Φιλε sotoskap σε toyota που πηρα τηλεφωνο και τους ειπα για κουζινετα μπιελας στροφαλου αλλα και μπιελες για 1zz μου ειπαν οτι τους βγαζει αλλους κωδικους σε ολα και οτι τα εχουν αλλαξει ''μαλλον''ετσι ειπε αυτος.επισης μου ειπε οτι για παραδειγμα στα κουζινετα μπιελας που βγαζει αλλο κωδικο δεν του βγαζει οτι θελουν αλλαγη και οι μπιελες.τελικα αφου βγαζει αλους κωδικους εχει γινει καπια βελτιωση σε αυτα η δεν εχει γινει??
|
03-08-10, 18:36
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Η αλλαγή κωδικού δεν είναι απαραίτητο να είναι και βελτίωση ανταλλακτικού! Μπορεί να σημαίνει ΠΟΛΛΑ!
Τους έδωσες εσύ κωδικους και σου είπαν οτι έχουν αλλάξει?
Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω καλύτερα!
03-08-10, 22:10
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap
Η αλλαγή κωδικού δεν είναι απαραίτητο να είναι και βελτίωση ανταλλακτικού! Μπορεί να σημαίνει ΠΟΛΛΑ!
Τους έδωσες εσύ κωδικους και σου είπαν οτι έχουν αλλάξει?
Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω καλύτερα!
|
Λοιπον καταρχας εχω celica 1zz του 2000 και οχι corolla δεν το ειχα αναφερει γιατι νομιζω οτι τα μοτερ ειναι ιδια.δεν του εδωσα κωδικους εγω του ειπα μονο αριθμο πλαισιου και τον ρωτισα αν του αλλαζει τους κωδικους οπως κανει για παραδειγμα με τα πιστονια.του ειπα για κουζινετα μπιελας και στροφαλου αλλα και μπιελες και μου λεει ναι τους αλλαζει και για να σιγουρευτω του ειπα να μου πει αν του αλλαζει τον κωδικο για το στροφαλο και μου ειπε οτι δεν τον αλλαζει.αυτα του ειπα.και η ερωτηση μου ειναι γιατι αλλαζει τους κωδικους??
|
03-08-10, 23:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Βέροια
|
|
Ένας κωδικός μπορεί να αλλάζει για πολλούς λόγους. Είτε για βελτίωση, είτε για αλλαγή προμηθευτή είτε για αλλαγή γραμμής παραγωγής είτε, είτε, είτε...!
Στα μοτέρ που γινόταν οι επισκευές λόγω κατανάλωσης το μόνο βελτιωμένο εξάρτημα ήταν τα πιστόνια!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 07-08-10 στις 14:57.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17648292 seconds (81,93% PHP - 18,07% MySQL) with 45 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:42. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|