Πρόβλημα με στροφές ρελαντί!!!!
Καλησπέρα παίδες,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το corollaki μου.
Έχω την corolla 1.6 g6 facelift 2001'.Εδώ και καιρό όταν βάζω μπροστά συνήθως τις κρύες μέρες συμβαίνει το εξής:
Ξεκινάνε οι στροφές 1500 και πέφτουν απότομα στις 650-700 ίσως και πιο κάτω μερικές φορές και ρετάρει, σαν να θέλει να σβήσει (εδώ δίνω λίγο γκάζι). Μετά ανεβαίνουν ξανά για να ξαναπέσουν στο ρελαντί.
Έχω τσεκάρει και αλλάξει τον αισθητήρα αέρα,καθάρισα την πεταλούδα του γκαζιού και τα μπεκ,άλλαξα το αυτόματο τσοκ και το μοτεράκι του και τέλος έβαλα άλλη πεταλούδα απο toyota verso 1.6.
Τώρα κάνει σχετικά το ίδιο αλλα όχι στον ίδιο βαθμό, από 1500 πάει 900 και μετα ανεβαίνει ξανά στις 1500 και αργεί να πέσει στο ρελαντί. Πέφτει στο ρελαντί όταν ο δείκτης θερμοκρασίας φτάσει στη μέση και όχι νωρίτερα.Λογικά θα έπρεπε να γίνεται παράλληλα καθώς ζεσταίνεται να πέφτουν και οι στροφές αλλά αυτό αργεί!!
Έχει κανένας απο εσάς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο? Εννοείτε πως έχω παέι στην toyota επίσης σε ηλεκτρολόγο και ένα άλλο συνεργείο. ϊσως μ είπαν είναι ο αισθητήρας λάμδα ή σκέφτομαι μήπως είναι τίποτα ηλεκτρολογικό.Να προσθέσω πως έχω αλλάξει μπλοκ μέσα στην εγγύηση γιατι έκαιγε λάδια και τότε μ είχαν αλλάξει και αισθητήρα λάμδα.Πρόλαβε και χάλασε...?
Το αμάξι έχει κάνει 160.000+ χλμ.
Περιμένω τις γνώμες σας.
Φιλικά...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Makis-corollag6 : 02-03-12 στις 20:34.
|