Προβλημσ με παραφλου - E12
Καλημέρα παιδιά, και καλή μας χρονια. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Έχω ενα E12 2005 1.4 diesel, με περιπου 300.000χλμ. Είχα διαπιστώσει διαρροή ψυκτικών υγρών πριν περίπου 1 μηνα και έβαλα καινούριο ψυγειο KOYORAD. Όλα καλά και ωραία, ώσπου 2 ημέρες μετά την αλλάγη, σε μια ανάβαση βουνό, βλέπω τον δείκτη θερμοκρασίας στιγμιαία για περίπου 3-4 δευτερόλεπτα να ανεβαίνει απο λίγο κάτω απο την μέση που ήταν πάντα, περίπου στα 3/4 και μετα να πέφτει στα φυσιολογικα. Τρόμαξα η αληθεια, εκανα ακρη, το άφησα να δουλέψει 5 λεπτα και το εσβησα. Μετα απο ώρα έλεγξα τα υγρα και τελικα συμπληρωσα περίπου 1 λίτρο (είχε πεταξει υγρα απο το σωληνακι της εξαερωσης, ποσα δεν ξερω). Δεν το ζορισα αλλο, πηρα την κατηφορα. Απο τοτε και περιπου για 15 ημερες ολα καλα. Απο τοτε και μετα, συμπληρώνω υγρα ανα δυο ημερες αφου συνεχως τα πεταει απο την εξαερωση (αλλοτε 100ml, αλλοτε 200 και αλλοτε και 500ml μετα απο ταξιδι 400χλμ). Παρατηρησα οτι οταν κανω μεγαλο ταξιδι θελει πολλα υγρα μετα. Τοσα, ωστε δεν μου βγαζει και ζεστο αερα στην καμπινα σε καποια φαση. Μολις συμπληρωσω στο παγουρι αναμεσα στο min και max, ολα καλα.
Μου ειπαν πολλα:
- Διαρροη κάπου, κολαρα κλπ (δεν βλεπω κατι),
- Διαρροη αντλια νερου που δεν την βλεπεις
- Διαρροη απο ψυγειο καλοριφερ εντος της καμπινας (αλλος μου ειπε θα δω βρεγμενη μοκετα, αλλος μου ειπε δεν θα το δεις ετσι), αλλος μου ειπε φλατζα (οτι τα περναει στην εξατμιση κλπ αφου τα λαδια μου ειναι τελεια).
- Μου ειπαν ταπα δοχειου (την αλλαξα και παλι τα ιδια)
- Διαρροη στον κορμο απο την φλατζα, δεν εχω ειναι στεγνος ο κινητηρας απο εξω.
Χθες εβαλα μπουκαλακι στην εξαερωση να μετρησω την ποσοτητα που πεταει, στα 30χλμ εβγαλε τουλαχιστον 500ml αφου το γεμισε και ξεχειλισε κιολας (προηγηθηκε συμπληρωμα υγρων με κρυα μηχανη).
Βοηθηστε με. Πως μπορω να αφαιρεσω το ψυγειο του καλοριφερ να το τσεκαρω? Ξερει κανεις? Ισως εχει διαρροη, το λεω γιατι οταν βαζω μπρος και ψιλομαρσαρω ακουω σαν μπουρμπουληθρες στο κυκλωμα (με κρυα ακομα μηχανη) που με κανει να πιστευω οτι εχει εγκλωβισμενο αερα σιγουρα.
Παιζει να επηρεαζει ολο αυτο το οτι δεν εγινε σωστη εξαέρωση? Και αν ναι, πως γινεται η σωστη εξαέρωση? (σημειωτεον οτι εχει μια ταπα στο δοχειο μονο και οχι στο ψυγειο οπως τα πιο παλια corolla).
Εχω δει βιντεακια με καθαρισμο ψυγειο καλοριφερ, αλλα δεν με βοηθαει. Χρειαζομαι προσβαση να το δω αν χανει. Εχει βγαλει ποτε κανεις? Και αν ναι, πως?
Αν ειναι φλατζα, να την κανω να τελειωνει. Αλλα ειναι ή θα μου βγαλει άλλο φασουλι μετα?
Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα απλα ηθελα να δωσω πληρη περιγραφη.
|