Σφάλμα P0135 & P0420 - Σβήσιμο Κινητήρα
Καλημέρα σε όλους, έχω ενα Corolla e12 του 2002. Εδώ και αρκετό καιρό έχει καταγράψει τα σφάλματα Ρ0135 & Ρ0420 και μου είπαν ότι ειναι ο καταλύτης, οκ ως εδώ είναι στα πλάνα να αλλαχτεί σύντομα μόλις υπάρξουν τα χρήματα.
Το τελευταίο διάστημα 2 βδομάδες περίπου το αυτοκίνητο απλά σβήνει απο μόνο του, δηλαδή ασχετα αν είσαι σε κίνηση η όχι θα σβήσει. Στην αρχή το έκανε πιο αραιά και τώρα το κάνει ακόμα και στο ρελαντί να το αφήσεις παρκαρισμένο για 5 λεπτά.
Υποψιάστηκα ότι ίσως να είναι βουλωμένος ο καταλύτης και πήρα ενα καθαριστικό καταλύτη της Liqui Molly αυτό που μπαίνει στη πεταλούδα πάνω και όχι στα καύσιμα αλλα όταν εβγαζα το λάστιχο για να έχω πρόσβαση στη πεταλούδα έσβηνε το αμάξι οπότε δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Είδα οτι μερικοί το βάζουν σε ενα λαστιχο της μηχανής και το ρουφάει μόνο του αλλα δεν το έχω δοκιμάσει αυτό.
Παίζει να είναι απο βουλωμένο καταλύτη το ξαφνικό σβήσιμο ή τζαμπα θα προσπαθήσω με το υγρό? Καμια ίδεα γενικά? Υπαρχει περίπτωση να είναι απο το καταλύτη ή έτυχε και δημιουργήθηκε αυτο το πρόβλημα τώρα? Να τονίσω οτι το OBD δεν γράφει κάτι διαφορετικό όσον αφορά τους κωδικούς σφάλματος.
Ευχαριστώ
|