Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E*101

TOYOTA COROLLA E*101 1992>1996

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
G6 σε 4EFE
Παλιά 10-01-16, 16:22
Το avatar του χρήστη andreasseva
andreasseva Offline:
Μικρό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 114
andreasseva είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
G6 σε 4EFE

καλησπερα παιδια... ειμαι καινουργιος εδω... εχω παρει ενα ee101 1300 16v 88hp 4EFE και θα ηθελα να του βαλω 6ταχυτο κιβωτιο... απο πιο μοντελο μπορω να το παρω γιατι εχω ακουσει μονο απο το 1300-1400 G6...(δλδ απο πιο μοτερ ταιριαζει με εμενα;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 16:37
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1029
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπέρα! καλως ηρθες! μπορεις να βαλεις απο την G6 που ειναι 1300cc με 4EFE δλδ χρονολογιας 1997-1999, απο την επομενη με το αλλο μοτερ 1400 ή τα μοντελα 1600 δεν ξερω αμα κανει....απο το 1600 της ιδιας χρονολογιας με το μοτερ δλδ 4Α-FE λογικα πρεπει να κανει, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.
Οπως και να εχει να εχεις υποψην οτι εκτος το σασμαν θες εννοειτε δισκο-πλατο-ρουλεμαν και φυσικα τις ντιζες και τον επιλογεα απο το αλλο αμαξι, αλλιως δεν θα κουμπωνουν καποιες ταχυτητες προφανως η οπιστεν.
Το θεμα εχει συζητηθει και αλλου για ΕΕ111 ομως που εχει ετσι κι αλλιως το ιδιο μοτερ με το δικο σου (μιλαμε για την στρογγυλοφαναρη 1300).
Δεν βλεπω ομως τον λογο γιατι να αλλαξεις σασμαν.....
δες το θεμα εδω http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=14833&page=3
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 16:51
andreasseva Offline:
Μικρό Μέλος

ναι το διαβασα το αλλο θεμα απλως δεν ηξερα απο πια μηχανη θα μπορουσα να το παρω...ναι ξερω οτι θελει ολα αυτα που εγραψες...κοιτα αμα φορτωσω το αμαξι με 4-5 δεν τραβαει, πρεπει την καθε ταχυτητα απο 2α και, να την παω 3500-4000 στροφες για να βαλω την επωμενη ωστε να μην ζοριζεται...η αληθεια ειναι οτι του εχω βαλει και 15αρα ζαντα που λογικα το επηρεαζει αλλα εχει και αυτο ενα μακρυ σασμαν το ατιμο . το σκεφτομαι να το κανω γιατι εχει ηδη φαγομενο δισκο αρα τουλαχιστον ενα 200 με 230 δεν θα θελει αλλαγη;;;
στην καταναλωση θα δω διαφορα;;; ηδη μου καιει ~9
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 16:58
NikiforosGT Offline:
Moderator

απο οσο ξερω στο 6ταχυτο εχει απλα και 6η ταχυτητα δε νομιζω οτι στις αλλες θα δεις διαφορες! επισης δεν μειωνεται η καταναλωση με ενα ποιο κοντο σασμαν αλλα αυξανεται! μονο με μακρυτερο καις λιγοτερο.
Το οτι καις πολυ μπορει να ειναι επειδη θες δισκο και πατιναρεις, χανει δυναμη το αμαξι και εσυ πατας περισσοτερο γκαζι και ετσι καις περισοτερο.
Για αλλαγη δισκο-πλατο-ρουλεμαν-βαλβολινες προσφατα πριν 1-2 μηνες ειχα ρωτησει σε Toyota και σε ενα εξουσιοδοτημενο και μου ειπαν 400 ευρω....
αμα πας σε δικο σου μηχανικο θα παει αρκετα φτηνοτερα, σε toyota και εξουσιοδοτημενα δεν ειναι να πατας ουτε απεξω!!!!
το δικο σου σασμαν δεν πρεπει να ειναι μακρυ, το εχεις αλλαξει?
φυσικα και τα ζαντολαστιχα επηρεαζουν και την καταναλωση και επιδοσεις!
να φανταστω εχεις 195/50/15 ?
μαλλον αυτα με τις αλλαγες κτλ πιστευω οτι ειναι επειδη πατιναρεις απλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:10
andreasseva Offline:
Μικρό Μέλος

ναι αυτη ειναι η διασταση...κοιτα κανει αποσυμπλεξη στο θεο αλλα δεν μου πεταει και στροφες στο ακυρο που εχω ακουσει καποιους αλλους... το g6 δεν εχει πιο κοντες σχεσεις απο εμενα;;; και αν ναι γιατι να καιει παραπανω αφου στην αλλαγη θα κανει λιγοτερη βουτια στροφων απο οτι τωρα... σ'ευχαριστω που ασχολησε και σε πρειζω με ερωτηση στην ερωτηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:25
NikiforosGT Offline:
Moderator

δεν ξερω ακριβως ποιο σασμαν εχεις εσυ για να κανω συγκριση και επισης δεν εχω δοκιμασει προσωπικα το G6 σασμαν, ξερω απο αλλους που το εχουμε συζητησει τι κανει σε σχεση με αυτα που ειχα-εχω.
Το δικο μου ειναι του starlet gt 4EFTE και ειναι μακρυ σασμαν, οταν ειχα κοντο απο σταρλετ ep82 το αμαξι υπεφερε σε ταξιδια, μπορει μεσα στην πολη να βολευει απο φαναρι σε φαναρι, αλλα σε μακρινες διαδρομες, μεγαλες αποστασεις και μεγαλες ευθειες καις πολυ παραπανω, συγκρινοντας τα δικα μου παντα. Εγω ειδα διαφορα οταν εβαλα μακρυ σασμαν. Και πηγαινε καλυτερα και σε ταξιδια σε Ε.Ο κτλ. με πιανεις τι εννοω.
Αν δεν εισαι σιγουρος τι εχεις πρεπει να βρεις τον τυπο του να βρουμε προδιαγραφες να δουμε τις σχεσεις μεταδοσης και την τελικη σχεση για να κανουμε σωστες συγκρισεις.
Επισης απο τις κοντες σχεσεις και τις πολλες αλλαγες ταχυτητων εβγαλα OFF τον επιλογεα.
Αμα θες να κοντυνεις το βημα σου μπορεις να το κανεις και με λαστιχα δλδ αντι πχ 195/50/15 να βαλεις 195/45/15/.
νομιζεις οτι ειναι μικρη διαφορα αλλα εχει σημασια!
εχω δοκιμασει 185/55/14 και μετα 185/60/14 και επαθα πλακα απο την διαφορα! το ιδιο και αμα θες να μακρυνεις απο 195/50/15 πας σε 195/60/15 αμα θες παραπανω θες και ζαντες....εχει και 195/55/15/
απλα να ξερεις τα μισοπροφιλα λαστιχα ειναι ακριβοτερα απο τα στρογγυλα νουμερα.
δεν μου λες τι κοφτη εχει το μοτερ σου? η 1η στις στροφες του κοφτη ποσα χλμ εχει? και ποσες ειναι αυτες?
εμενα στο σταρλετ το κοντο σασμαν στο μοτερ που εχω τωρα εβγαζε στις 7200rpm = 50χλμ ενω αυτο το σασμαν που εχω τωρα εβγαζε 80χλμ. Τις αλλες δεν τις ειχα μετρησει σιγα μην το εσκιζα συνεχεια....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:34
andreasseva Offline:
Μικρό Μέλος

λαστιχα φοραω καινουργια αρα το ξεχναμε... κοφτη 6500 εχω...1η τερματιζει λιγο λιγοτερο απο 60 και 2α 100 και 3η 140... 4η δεν εχει τυχει ακομα... το σασμαν που μπορω να δω τον τυπο του (ονομα του) εκτος να το σηκωσω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:38
NikiforosGT Offline:
Moderator

νομιζω ποιο μακρυ πρεπει να ειναι αυτο. Δεν ειμαι σιγουρος λογω της διαφορας στροφων.
Λογικα αμα ψαξεις και στο google αναλογα το μοτερ που εχεις, το αμαξι και χρονολογιας μπορεις να βρεις με τι σασμαν εβγαιναν αυτα.
Προτεινω καλυτερα να γραψεις σε κανα θεμα στα παιδια που εβαλαν απο 5ταχυτο σε 6ταχυτο να ρωτησεις για τις διαφορες να δεις αν αξιζει τον κοπο.
Παντως απο θεμα κοστους ειναι μονο η αγορα του, αφου ετσι κι αλλιως θες δισκο κτλ και θα τα αλλαξεις καποια στιγμη αυτα.
Δεν ανεβαζεις και καμια φωτο με το μοτορι σου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:43
andreasseva Offline:
Μικρό Μέλος

γι'αυτο το σκεφτομαι επειδη καποια στιγμη θα αλλαξω δισκο...τελος παντων σέυχαριστω και παλι... θα γραψω και στο θεμα που εκανε ο αλλος μετατροπη και ελπιζω να απαντηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-16, 17:48
NikiforosGT Offline:
Moderator

δεν ειναι μονο ενας, ψαξε λιγο στα θεματα στην ΕΕ111 ισως και στο support μηπως σου πει κανενας να παρεις καμια ιδεα.
Επισης στις αγγελιες δες μηπως πουλανε κανα σασμαν G6.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E*101

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΙΤΕΡ 4EFE keichi TOYOTA COROLLA E*101 12 20-10-21 19:54
remap 4efe 1,3cc tselosaggelos Corollaclub On Line Store. 2 16-06-14 00:37
4EFE ecu animalcopy SUPPORT 66 07-02-10 13:43
Απο 2Ε σε 4EFE animalcopy SUPPORT 26 16-12-09 20:51
Σασμαν απο G6 σε 101 με 4efe JL_e10 TOYOTA COROLLA E*101 5 26-07-07 11:06

Page generated in 0,16919708 seconds (82,50% PHP - 17,50% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:30.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com