Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Αλλαγή κινητήρα ή ρεκτιφιέ
Παλιά 10-10-12, 22:37
tristam Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 151
tristam είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αλλαγή κινητήρα ή ρεκτιφιέ

Χαιρετώ όλους τους παθιασμένους κατόχους αυτού του φοβερού αυτοκινήτου. Είμαι νέο μέλος και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί απο τις γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει κάποιος διαβάζοντας το forum. Τις τελευταίες δύο μέρες τις αφιέρωσα διαβάζοντας όλα τα topics που έχουν να κανουν με την E12. Θέλω να παρουσιάσω το πρόβλημα μου και να μου προτείνετε λύσεις.
Πριν 2 χρόνια απέκτησα την Ε12 μου. Είναι μοντέλο 2002 (απο τα πρώτα Ε12), 1.4, sedan με 102.000 χλμ, VIN: JTDBM28E20... Μέχρι σήμερα έχω κάνει 149.000. Ανακάλυψα οτι από τα 125.000, μου καταναλώνει περίπου 1 λίτρο λάδι κάθε 1.000χλμ. Αυτό που έμαθα από εδω είναι οτι κάποια στιγμή έγινε ανακληση σε Ε12 λόγω αυτού του προβλήματος, αλλά τα λινκς για να μάθω αν είμαι μέσα είναι dead. Θεωρώ πως η E12 μου είναι μέσα και πως τώρα είναι αργά να με καλύψει η εγγύηση. Τι μου προτείνετε να κάνω? Να συνεχίσω να του συμπεριφέρομαι σαν δίχρονο scooter (τα 2 γεμίσματα μαζί με ένα λίτρο λάδι ), να επισκευάσω το μοτέρ ή να ψαχτώ για αλλαγή μοτέρ?

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 22:45
Το avatar του χρήστη pilotos7
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla E-11 f/l G6
Δύναμη Σεβασμού: 377
pilotos7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παρε ενα μεταχειρισμενο μοτερ με κανα 800αρι ευρω.
Ε12 δεν ειχα ακουσει να καινε λαδια..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 22:47
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Δύναμη Σεβασμού: 508
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Καταρχην καλως ηρθες φιλε μου και καλη διαμονη!!!

Για μενα η λυση στο προβλημα σου ειναι ο υπερκυβισμος!!!!Υπαρχει και σχετικο Thread!!!
Οτι λυση ομως και να σου προτεινουμε το θεμα ειναι ποσα εισαι διατεθειμενος να δωσεις για το αμαξι σου?Δυστυχως χωρις κεφαλαια δεν γινεται τιποτα!!!

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 22:48
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Σιγα μην καθεται να κανει μ@λακιες με υπερκυβισμους...
Ενα μαμα μοτερ(1ΖΖ) πρεπει να βαλει πανω και τελος.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 22:51
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Αντρεα ολα στο προγραμμα ειναι!!!!
Για αυτο λεμε ποσα διαθετει ο ανθρωπος και φυσικα τι θελει να κανει.....

Παράθεση:

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 23:01
tristam Offline:
Νεότατος

Μιάς και είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο θα έκρινα σωστό να κινηθώ με γνώμονα την οικονομία καυσίμου και τις λιγότερες δυνατόν περιπέτειες που θα κοστίσουν σίγουρα παραπάνω αργά ή γρήγορα. Το ερωτημα είναι να δώσεις 800 ευρώ πχ συν κόστος εργασίας για ένα μεταχειρο μοτέρ αγνώστου προελέυσεως ή μήπως θα ήταν πιο οικονομικό και αξιόπιστο να μπεί στο συνεργείου κάποιου τσεκαρισμένου μάστορα (προτεινόμενο φυσικά απο εσάς) που μπορεί μεν να κοστίσει το ίδιο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο?
Απότι κατάλαβα το κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα είναι περίπου το ίδιο ή κάνω λάθος?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 23:08
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tristam Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιάς και είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο θα έκρινα σωστό να κινηθώ με γνώμονα την οικονομία καυσίμου και τις λιγότερες δυνατόν περιπέτειες που θα κοστίσουν σίγουρα παραπάνω αργά ή γρήγορα. Το ερωτημα είναι να δώσεις 800 ευρώ πχ συν κόστος εργασίας για ένα μεταχειρο μοτέρ αγνώστου προελέυσεως ή μήπως θα ήταν πιο οικονομικό και αξιόπιστο να μπεί στο συνεργείου κάποιου τσεκαρισμένου μάστορα (προτεινόμενο φυσικά απο εσάς) που μπορεί μεν να κοστίσει το ίδιο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο?
Απότι κατάλαβα το κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα είναι περίπου το ίδιο ή κάνω λάθος?
Αν προκειται απλα για επισκευη του υπαρχον 1.4 τοτε ΝΑΙ θα κοστισει περιπου οσο και να βαλεις ενα μεταχειρα μοτερ ,αγνωστου φυσικα προελευσεως ,χιλιομετρων,καταστασης!!!
Αν τιθεται θεμα οικονομιας τοτε η επισκευη του 1.4 ειναι μονοδρομος!!!

Παράθεση:

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 23:44
georgezze12 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: ZZE 12 TS COMPRESSOR TTE
Δύναμη Σεβασμού: 201
georgezze12 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καλησπερα και απο εμενα.
καταρχας να ξεκινησουμε σωστα.ανακλιση δεν ειχε γινει ποτε σε οτι εχει να κανει με την καταναλωση λαδιου σε μοτερ zz.απλα υπαρχει τεχνικη οδηγια και παραταση της εγγυησης στην καταναλωση λαδιου + 1 χρονο(απο το εργοστασιο)
δηλαδη 7 χρονια ¨η 200.000 χλμ.οντως 1 λιτρο στα χλμ που γραφεις ειναι πολυ.οι λυσεις ειναι οι εξης κατα την γνωμη μου:μοτερ μεταχ γενιας 2004 και μετα(ειται 1,4 ,1,6 ,1,8) (δεν φενεται ουτος η αλλος) η αλλη λυση το λυνεις και βλεπεις τι γινεται αν και πιστευω με τοσα μοτερ που εχω δει λυμενα οτι οι κυλινδροι θα εχουν γινει οβαλ(το προβλημα ειναι απο τα ελατηρια-εμβολα)τα βελτιωμεναα εχουν περισσοτερες τρυπες λαδιου.τωρα για ρεκτιφιε θα δεις και θα πραξεις.η λυση που θα επιλεξεις συγουρα εξαρταται και απο το οικονομικο που θα διαθεσεις.

Υ.Γ για να μην υπαρξουν περεξιγησεις για το θεμα εγγυησης προηποθετει οτι το αυτο/το κανει ολα τα απαιτουμενα service που οριζει ο κατασκευαστης σε επισημο συνεργειο ¨η να μπορει ο πελατης να αποδιξει με εγγραφα ανταλ/κων
οτι τα ανταλ/κα ειναι εφαμιλα με αυτα που οριζει ο κατασκευαστης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-12, 00:08
tristam Offline:
Νεότατος

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που δείχνετε. Θυμάμαι οτι πέτυχα ένα λινκ εδώ που παρέπεμπε σε ένα ξένο σαιτ και εξηγούσε το πρόβλημα την υπερβολικης κατανάλωσης λαδιού στα συγκεκριμένα corolla ιδιαιτερα μετα τα 100k χλμ. Anyway...
Δεν έχω καταλάβει πόσα λεφτα μπορεί να χρειαστούνε στην μία και στην άλλη περίπτωση. Ουσιαστικά, εκτος απο την αποψη σας για το τι απο τα δύο προτείνετε, αυτό που ψάχνω να μάθω είναι αν η διαφορά είναι μικρή (πχ 200-300 ευρώ) τότε μπορεί να συμφέρει η μία λύση έναντι της άλλης λόγω αυξημένης αξιοπιστίας.
Προσωπικα χωρίς να εχω ιδιαιτερες γνώσεις πάνω σε αυτοκίνητα το πρώτο πράγμα που σκεφτηκα και σκέφτομαι ακόμα είναι επισκευή.
Ειλικρινά όμως, αυτο που απέυχομαι είναι να έχω φτάσει να εχω πληρώσει αρκέτα απο αυτά τα "δυσεύρετα" ευρώ και στο τέλος να αντιμετωπίζω ίδια ή νέα προβλήματα. BTW αν αλλάξω κινητήρα με ίδιο πρέπει να δηλωθεί στο υπουργείο κλπ ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-12, 04:57
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Αθηνα δυσκολα θα βρεις μηχανικο που θα σου παρει λιγοτερα απο 500 ευρω για ανοιξε-κλεισε μοτερ.
Αρα ξεκινας απο 500 ευρω και ανεβαινεις αν θες να φτιαξεις το δικο σου.
Με το μεταχειρισμενο θα υπολογιζεις την αγορα του μοτερ+λαδια,φιλτρα,βαλβολινες,εργασια για ανεβα-κατεβα μοτερ(περιπου 150-200 ευρω)

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγή τύπου λαδιού, σε παλιό vvti κινητήρα; agrileza TOYOTA COROLLA 111(G6) 4 04-06-21 20:08
Ήχος από κινητήρα Thomas_K SUPPORT 22 07-10-09 14:59
Αλλαγή κινητήρα Demonz_Corolla TOYOTA COROLLA 111(G6) 5 19-01-07 02:49
Αλλαγή Κινητήρα Από Ε12 1.4 Σε Celica Vvti 2003 1794cc wasntme TOYOTA COROLLA E 12 5 26-04-06 10:19
Αλλαγώ Κινητώρα kissand SUPPORT 4 08-04-05 17:37

Page generated in 0,16329598 seconds (82,15% PHP - 17,85% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:25.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com