Ένα φιλαράκι μου στα Τρίκαλα έχει βάλει μόνο στην θέρμανση. Όταν τον ρώτησα μου είπε ότι είναι τελείως αθόρυβο και πολύ ποιο καθαρό από το πετρέλαιο (σε καυσαέρια που βγάζει αλλά και σε μαυρίλα μέσα στον καυστήρα) αλλά μου λέει ότι από άποψη οικονομίας είναι άστα να πάνε. Το καίει ποιο γρήγορα από ότι θα έκαιγε το πετρέλαιο και η τιμή είναι πάνω κάτω η ίδια (σημ. τότε το πετρέλαιο ήταν στην ανώτερη τιμή του). Λέει επίσης ότι επηρεάζεται και αυτό άμεσα από την αύξηση της τιμής και ότι στο τέλος αν τα βάλεις κάτω ξοδεύει σε ένα χειμώνα στην καλύτερη περίπτωση τα ίδια λεφτά με πριν (αν όχι περισσότερα). Απλά γλιτώνει την ποιο ακριβή συντήρηση και καθαρισμό του καυστήρα που έχει το πετρέλαιο και τον θόρυβο (που πιστεύω πως οι καλοί καινούριοι καυστήρες πετρελαίου είναι αρκετά αθόρυβοι). Αν και είναι η καινούρια τάση όλοι να χρησιμοποιούν το υγραέριο εγώ θα σου έλεγα να το ψάξεις καλά.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|