Γεια σε όλους τους πωρωμένους με τον ήχο και όχι μόνο
Εδώ και 4 μήνες περίπου προσπαθώ να ολοκληρώσω το τελικό σύνολο για το corollaki μου.
Έχουμε και λένε πηγή ALPINE CDA-9886r ηχεία μπροστά FOCAL VR 165 και πίσω SOUNDSTREAM PCS69N τα ηχεία παίζουν με έναν ενισχυτή (audio design 600w και ούτε η μανά του δεν ξέρει από πού είναι :P) . Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 4 Gaugeκαλώδιο και την εργοστασιακή μπαταρία και δυναμό . Όσο για τον παλιό που έχω τώρα δεν ξέρω ποσά WATT είναι πραγματικά λέει πάνω 600 και η ασφάλειες που έχει είναι 2x35 amper .
Και τώρα ήρθε η στιγμή για λίγο πραγματικό μπάσο για να ολοκληρώσω το σύνολο, τι μου προτείνετε έναν 5καναλο και να τελείωση το θέμα ούτε έξτρα καλώδια και γειώσεις, η έναν τετρακαναλο και ένα mono D class για το SUB/2 καναλο γεφυρωμένο,
Οι ενισχυτές της επιλογής μου είναι :
Α)ESX Vision V800.5 75x4 +200(4ohm)/300(2ohm) watt RMS + SUB MB Quart DWI 304 ( 4+4ohm dual voice coil 300watt)
Β) MB Quart DSC 480 80x4 watt RMS + MB Quart DSC 280 80x2 watt RMS (320 watt rms 4ohm λέει η εταιρία στο manual) + SUB MB Quart DWI 302(αυτός είναι πάλι στα 300watt αλλά στα 4 ohm 2+2ohm dual voice coil)
Γ) MB Quart DSC 480 80x4 watt RMS + ALPINE MRP - M 500 300(4ohm)/500(2ohm) watt RMS + Kicker CVR124 400watt (4+4ohm DVC )
Το θέμα είναι ποιο θα παίξει καλύτερα ποιο είναι καλύτερο σαν επιλογή κατά την άποψη και πείρα σας ?
Α όσο και για το καλώδιο έχω δει σε κάτι σελίδες στο νετ ότι τα 4g στα 5 μέτρα περίπου, αντέχουν μόνο 140amper φορτίο !!! αν το ξεπεράσω τι γίνετε ?
Ο 5 καναλος έχει 80 amper σύνολο
Οι 2 ΜΒ QUART 4καναλος και 2καναλος σύνολο 80+60amp = 140amp
Θα υπάρχει πρόβλημα στο γεφύρωμα ενός ενισχυτή σχετικά με την διάρκεια ζωής του ?
και για την μπαταρία λέει πάνω 60amp αν δεν κάνω λάθος η εργοστασιακή και το δυναμό είναι 80 νομίζω! θα έχω πρόβλημα στο μέλλον με αυτά λόγο πολλών amper στους ενισχυτές ( θα γίνουν discοτεκ τα λαμπάκια στο κοντέρ :P)?
Αν βάλω πυκνωτή θα γονατίσει την μπαταρία ?
p.s. Σας γεμισα με αποριες
και που ειστε ακομα εχω πολλες
μονο μην
.