Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ts Forum -4-
Παλιά 08-04-06, 01:36
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 281
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Ts Forum -4-

Ο μόνος λόγος που γίνομαι ειρωνικός είναι ότι αυτά που υπόσχονται τα εν λόγω προϊόντα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να επιτευχθούν με τη σημερινή γνώση που υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο. ΜΑΚΑΡΙ να ήταν αλήθεια! Θα ήμουν ο πρώτος που θα τα αγόραζα!

Οι απαντήσεις μου δεν είναι ειρωνικές ούτε προς τον Δημήτρη, ούτε τον Ηρακλή, ούτε κανέναν άλλο προσωπικά! Είναι προς τα προϊόντα που ισχυρίζονται λαγούς με πετραχείλια!!!

Τώρα για να μιλήσω με στοιχεία: Δημήτρη, θέλω να προσέξεις καλά τα στοιχεία από τα διαγράμματα δυναμομετρήσεων που είναι στο site αυτής της συεκσυή. Κοίταξε προσεκτικά ότι η θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής (Τ intake air) στη δεύτερη μέτρηση (με το σύστημα που λες) είναι 9 βαθμοί κελσίου, ενώ στην πρώτη μέτρηση είναι 22,3 βαθμοί κελσίου. Η αύξηση ροπής που σου δίνει αυτή η διαφορά είναι (273+22.3)/(273+9)=4.6%. Βλέπεις τι διαφορά βρήκε αυτός: 5.9%! Δηλαδή όλη η διαφορά πρέρχεται από τη διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα ειαγωγής...

Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις στη γραμμή καυσίμου. ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Και αυτό διότι οι σύγχρονοι κινητήρες μετράνε ΠΟΣΟ ΑΕΡΑ βάζουν μέσα και ρυθμίζουν το καύσιμο ανάλογα με τον αέρα που μπορούν να βάλουν. Αν καταφέρεις να βάλεις παραπάνω αέρα, θα βάλεις και παραπάνω καύσιμο και θα πάρεις πιο δυνατή καύση. Αν δεν βάλεις παραπάνω αέρα ότι και να κάνεις είναι άσκοπο.

Α, και το ποσοτό του καυσίμου που δεν καίγεται στους σύγχρονους κινητήρες είναι κατά μέγιστο 1 τοις χιλίοις...

Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.

Ηρακλή, δυστυχώς ούτε η GM έχει εφεύρει το SuperfuelMAX ούτε το χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της, ούτε αυτό μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό που να αυξάνει την ενέργεια του καυσίμου!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-06, 15:26
syele Offline:
Μέλος

Μοντέλο: 2005 Corolla TS
Περιοχή: Λαγονήσι
Δύναμη Σεβασμού: 276
syele είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μου εξηγείς σε παρακαλώ πολύ τον τύπο που χρησιμοποίησες και πώς εξισώνεις την ποσοστιαία διαφορά θερμοκρασίας με σχεδόν ανάλογη ποσοστιάια διαφορά στην ροπή;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-06, 04:43
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 281
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από syele";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Μου εξηγείς σε παρακαλώ πολύ τον τύπο που χρησιμοποίησες και πώς εξισώνεις την ποσοστιαία διαφορά θερμοκρασίας με σχεδόν ανάλογη ποσοστιάια διαφορά στην ροπή;
Η σχέση που χρησιμοποίησα δείχνει τη μεταβολή της πυκνότητας του αέρα με τη θερμοκρασία. Δηλαδή στους 9 κελσίου, ο αέρας είναι κατά ~5% πιο πυκνός από ότι στους 22. Αρα για τον ίδιο όγκο (τον όγκο εμβολισμού δηλαδή), η μάζα του αέρα είναι κατά ~5% πιο μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι στον κινητήρα μπαίνει και 5% περισσότερο οξυγόνο και άρα (αφού ο κινητήρας μετράει το καύσιμο με βάση τον αέρα που μπαίνει) μπορεί να μπει και κατά 5% περισσότερο καύσιμο. Αρα η τελική σου ροπή (ή ισχύς - δεν έχει διαφορά) είναι κατά 5% μεγαλύτερη.

Ετσι "φτιάχονται" τα διάφορα tests!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 00:23
Το avatar του χρήστη ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ Offline:

Μοντέλο: Corolla TS '02..είχα
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Δύναμη Σεβασμού: 283
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
έχω ήδη παραγγείλει το LSD, την πίσω αντιστρεπτική και το δίσκο-πλατώ (sport clutch disk & clutch cover) όλα από την TRD.
Η παραγγελία έγινε από κάποιο site(&από ποιο?) Πόσο θα σου στοιχίσουν συνολικά και πόσο δίσκος-πλατώ μόνο?
Παλιά 11-04-06, 01:28
syele Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
έχω ήδη παραγγείλει το LSD, την πίσω αντιστρεπτική και το δίσκο-πλατώ (sport clutch disk & clutch cover) όλα από την TRD.
Η παραγγελία έγινε από κάποιο site(&από ποιο?) Πόσο θα σου στοιχίσουν συνολικά και πόσο δίσκος-πλατώ μόνο?
Καλησπέρα,

Όταν έκανα την παραγγελία δεν ήξερα (ή μάλλον ξέχασα) ότι η ΤΤΕ δίνει και TRD πράγματα, οπότε η Γερμανία ήταν έξω.
Αφού η Toyota Ελλάς μου είπε ότι πλέον δεν ασχολείται με TRD (!!!!!!!) τηλεφωνικά, ή δεν μου απάντησε καν σε ανάλογο mail είπα να πάρα απ' έξω.

Οι Εγγλέζοι (fensport) είναι πανάκριβοι.

Έτσι το διαφορικό μαζί με την πίσω αντιστρεπτική την παρήγγειλα από τους Γάλλους (mrs-passion) με συνολικό κόστος 1.347,99 Δολλάρια (μπλοκέ 1.038,77, αντιστρεπτική 240,93, μεταφορικά 68,29) ήτοι 1117 Ευρά

Δίσκος - πλατώ από Νέα Ζηλανδία (trdsales) με κόστος 485 δολλάρια (243 το cover, 144 ο δίσκος, 98 τα μεταφορικά) ήτοι 400 περίπου Ευρά. Είναι πάμφθηνοι αλλά επειδή υπάρχει ο κίνδυνος του τελωνείου φοβήθηκα να πάρω και από εκεί τα άλλα.

Δυστυχώς όμως εδώ και 15 ημέρες δεν μου απαντάνε στα mail μου για την πορεία της παραγγελίας, λεφτά δεν έχουν κρατήσει, ενώ από σήμερα δεν υπάρχει και η παραγγελία μου στα Previous orders μου (!!!). Τι να πω;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-06, 13:56
hatzidi2 Offline:

Μοντέλο: COROLLA TS 2003
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
hatzidi2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Όταν έκανα την παραγγελία δεν ήξερα (ή μάλλον ξέχασα) ότι η ΤΤΕ δίνει και TRD πράγματα, οπότε η Γερμανία ήταν έξω.
αυτά τα λένε, δεν το ήξερα, θα τον πρίξω τον κολλητο μου από την Γερμανία

ένα διάγραμμα δυναμομέτρησης.
http://www.rri.se/function/functiond...-I%20T%20sport

ή

http://www.rri.se/popup/performanceg...Flap=Downloads
για να διαλέξετε σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης.

ή

http://www.rototest.com/index.php?DN=33&List=sz
για να βρούμε άλλα όχηματα.

από το διάγραμμα καταλαβαίνουμε ποσό σημαντικό είναι να μπορείς να βάλεις την δευτέρα στο Lift δίοτι
στις 6003 στροφές έχουμε 118,2 άλογα στον τροχό
και στις 6307 έχουμε 133,1
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-06, 19:08
powerCTS Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 249
powerCTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Επίσης προσέξτε τα 167 άλογα μέγιστης ιπποδύναμης.. πολύ κοντά στα 162-163 που σας έχουμε πει (πολλές φορές) ότι πραγματικά βγάζει το Ts...
Παλιά 16-04-06, 01:48
syele Offline:
Μέλος

Σας έχασα παιδιά.

Που κολάει η δυναμομέτρηση με το LSD, την πίσω αντιστρεπιτκή και το δίσκο-πλατώ ;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-06, 15:08
hatzidi2 Offline:

Μοντέλο: COROLLA TS 2003
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
hatzidi2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Σας έχασα παιδιά.

Που κολάει η δυναμομέτρηση με το LSD, την πίσω αντιστρεπιτκή και το δίσκο-πλατώ ;;;;
πουθενά εγω πήγα από το ένα θέμα στο άλλο, όπως θα κάνω και τώρα.

Λοιπόν μετά την τοποθέτηση του θερμόστατη της trd, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

τον χειμώνα και μόνο στην εθνική με αρκετά χιλιόμετρα πάνω από 140 ο δείκτης θερμοκρασίας έδειχνε όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
Την Κυριακή που βγήκα εθνική δεν πήγε ποτε στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δουλευε ενδιάμεσα από την γραμμή της φωτογραφιάς και την επόμενη, όπως έκανε δηλαδή και με τον μαμά θερμοστάτη.

τα συμπεράσματα που βγάζω είναι:
α) ότι ο δείκτης είναι για τα παλούκια και δεν προσφέρει ακρίβεια για να βγάλεις συμπεράσματα.
β) το ψύγειο της TS είναι μικρό και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν τα νερά, ώστε να δουλέψει χαμηλότερα.
γ) η μάσκα επιτρέπει λίγο αέρα να περάσει, με αποτέλεσμα να μην επάρκη για να την ψύξη του ψυγείου
δ) μου λείπει νερό από το ψυγείο (όλο λέω να το κοιτάξω και το ξεχνάω)

εάν μπορεί κάποιος να μου μεταφέρει τα δικά του συμπεράσματα που να έχει βάλει θερμοστάτη στην ts του.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  _______19__541.jpg
Εμφανίσεις:  45
Μέγεθος:  146,6 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-06, 22:57
powerCTS Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 249
powerCTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Η θερμοκρασία (απ'όσο καταλαβαίνω από την γωνία που το βλέπω) είναι σωστή.. Δηλαδή πιο χαμηλά από την κανονική σχεδόν μια μπάρα...
Αλλά το αμάξι δεν έχει τόσο πρόβλημα με θερμοκρασία. Εμένα μου ανέβασε στα 2 χρόνια που το είχα δύο φορές. Την μια πήγαινα με 35 βαθμούς έξω από Κόρινθο Σπάρτη διαρκώς από 180-230 με το A/C στους 17-18. Και την άλλη ήμουν Αττική Οδό και καθάριζα ένα 20VT Leon με 220 και A/C στο full για πολύ ώρα... Την πρώτη φορά άνεβασα πολύ ψηλά και την άλλη 2 γραμμές...
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,17741394 seconds (79,44% PHP - 20,56% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:27.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com