Πριν από καιρό σας είχα πει ότι είχα κλείσει ραντεβού για υγραέριο. Ε λοιπόν, από χθες κινούμαι με υγραέριο!
Η μετατροπή τελικά έγινε στον Φάνη στην Αθήνα. Την Πέμπτη στις 1 το μεσημέρι το αμάξι ήταν στο μαγαζί, και την Παρασκευή στις 11:30 ήταν έτοιμο!
Το κόστος της μετατροπής ανέρχεται στα 1350
. Απλά προσθέσαμε και έναν λαδωτήρα, ο οποίος τραβάει λάδι για να ψεκάζει τις βαλβίδες για να μην ξεραθούν. Και έτσι το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 1450
. Πληροφοριακά, τοποθετήθηκε 60άρα φιάλη στη θέση της ρεζέρβας. Απλά σηκώθηκε περίπου 2 εκατοστά το πάτωμα.
Από χθες, είμαι σε ένα στάδιο δοκιμών, για να δούμε πόσο πραγματικά καίει το αμάξι. Μιας και έκανα χθες 180 χιλιόμετρα περίπου εντός Αττικής, και σήμερα ανέβηκα Θεσ/νίκη. Και σε ένα κομμάτι της διαδρομής πήγαινα με αρκετά χιλιόμετρα. Οπότε δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την αυτονομία. Τις προσεχείς μέρες ελπίζω να έχω βγάλει πιο σωστά συμπεράσματα.
Τώρα, στο θέμα που ενδιαφέρει όλους μας. Πως πάει το αμάξι δηλαδή.
Εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά στην απόκριση. Και σήμερα που είχα και το clima σε όλη την εθνική, το αμάξι τράβαγε κανονικά. Και ρεπρίζ, και από στάση, δεν βλέπω διαφορά.
Ενδεικτικά, με το που πήρα χθες το αμάξι, με ζήτησε ο Φάνης να κάνω 50-60 χιλιόμετρα εντός Αθήνας, και αφού θα έχω μηδενίσει την μέση κατανάλωση, να δούμε τι θα βγάλει το trip computer, το οποίο συνεχίζει κανονικά να διαβάζει. Χωρίς όμως a/c. Έτσι, μετά από μια απόσταση 53 χιλιομέτρων περίπου, με 2-3 ανοίγματα που έκανα στην 2α, το αμάξι έδειχνε 7,7 λίτρα μέση κατανάλωση. Πολύ καλό νούμερο!
Φωτογραφίες δεν πρόλαβα να βγάλω. Είναι και λερωμένο το αμάξι. Οπότε θα πλυθεί, και θα επανέλθω και πάλι!