Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tselosaggelos
παρατηρω σημερα τη λειτουργεια του ρελαντι σε ενα starlet που πηραμε για τη δουλεια με 4efe μοτερ οτι οταν αναβω φωτα το ρελαντι του ανεβαινει καμια 100αρα στροφες ενω στην corolla μου g6 '98 με 4efe παλι μοτερ συμβαινει το αντιθετο οι στροφες πεφτουν καθως κ η ταση του ρευματος που την βλεπω σε οργανακι μηπως εχει χαλασει κατι στο δικο μου?
|
Καλησπέρα, καταρχην να τονισω οτι το θεμα το ειχα κανει μονο για μοτερ 4EFTE και την συγκεκριμενη βαλβιδα που εχω αναφερει στο θεμα πολλες φορες την εχει μονο αυτο το μοτερ και το 4EFE αλλα ΜΟΝΟ αυτο που ηταν στην Corolla 101!
Kατα περιεργο τροπο ακομα και το starlet ep91 αυτο που προφανως αναφερεις με 4EFE εχει διαφορες στην πολλαπλη εισαγωγη απο το ιδιο μοτερ στην 101 και του starlet δεν την εχει!
επισης το μοτερ 4EFE στην Ε11 εχει εντελως διαφορετικη πολλαπλη εισαγωγη απο ολα τα αλλα και επισης δεν εχει τετοια βαλβιδα.
Δεν ξερω τι αλλο εχει στην θεση της καπου αλλου γιατι εκει αριστερα δεν εχει.
Το ειχα πολυ λιγο καιρο το μοτερ επειδη εβαλα 4EFTE και δεν τα εμαθα αυτα, αλλα εχω ακομα στην ακρη την πολλαπλη εισαγωγη του.
Στην δικια μου περιπτωση λοιπον η συγκεκριμενη αυτη βαλβιδα ανεβαζει το ρελαντι με τα ηλεκτρικα φορτια.
Ομως μου εχει τυχει να εχω προβλημα και να ειναι το δυναμο (η ηλεκτρονικη του) που ειναι η πλακετα που εχει μεσα και το ειχα αλλαξει ολοκληρο με του gt 4EFTE που ειναι παραπανω Αμπερ.
Σχετικα με το δυναμο πρεπει να δεις τι ταση εχεις οταν δουλευει το αμαξι, αν εχει σωστη ταση ιμαντα, δλδ ο ιμαντας του να μην ειναι πολυ χαλαρος, ουτε πολυ σφιχτος γιατι επηρεαζει την ταση.
Και μετα βλεπεις με τα ηλεκτρικα φορτια.
Οταν φορτιζει την μπαταρια σε λειτουργια χωρις ηλεκτρικα φορτια δλδ να τα εχεις ολα κλειστα θα πρεπει να εχει το πολυ καπου 13.8-14 αντε 14.2 volts (δεν τα θυμαμαι ακριβως πρεπει να ψαξω σε βιβλια). Αλλα καπου εκει.
Αν δεις να εχεις χαμηλη ταση πχ κατω απο 13-13.5 τοτε υπαρχει προβλημα.
Αν το δυναμο φορτιζει επαρκως τοτε κατι αλλο εχει θεμα, δεν ξερω το συγκεκριμενο μοτερ (με αυτη την πολλαπλη εισαγωγη) τι βαλβιδες σχετικες εχει. Γνωριζω μονο για την αντλια του υδραυλικου επειδη εχω την ιδια και σηκωνει λιγο το ρελαντι οταν στριβεις τερμα το τιμονι.
Σαν του 4EFTE δεν εχει παντως.