Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-08-10, 17:06
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Cool

Τα ελατήρια των βαλβίδων μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά και στις 9000σαλ.
Στα υπόλοιπα ερωτήματά σου, η απάντηση είναι ένας παράλληλος εγκέφαλος.
Όσο για τη δυνατότητα του εγκεφάλου να τροφοδοτήσει με σωστά μίγματα τον κινητήρα με το lift σε διαφορετικές στροφές, θα σου θυμίσω ένα μόνο πράγμα Παύλο:
Η ECU της TS έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί την παροχή καυσίμου σε ιδιαίτερα μεγάλο εύρος, ανάλογα με αυτά που διαβάζει από κάποιους αισθητήρες. Έτσι, για παράδειγμα, με την προσθήκη μιας σωστής φιλτροχοάνης που απελευθερώνει τη φιμωμένη αναπνοή του κινητήρα, το κέρδος μπορεί να φτάσει τα 10-12Hp, και δυναμομετρημένα και "δρομομετρημένα". (Εδώ, πολλοί θα αρχίσουν να λένε διάφορα, αλλά εμείς τα έχουμε συζητήσει και καταλαβαινόμαστε, οπότε τους αφήνουμε να λένε)...
Χάρις σε αυτή την "ευελιξία" -και ενδεχόμενα και με λίγο περισσότερο "ψαγμένες" ρυθμίσεις- μπορείς να φτάσεις να κάνεις το αυτοκίνητο εξαιρετικά γρηγορότερο, διατηρώντας την αξιοπιστία του και προστατεύοντας τη μετάδοσή του.
Άλλωστε, όποιος θέλει φαναροκυνηγό, θα αγοράσει κάποιο τουρμπάτο, το οποίο θα χρειαστεί να το αντικαταστήσει μέσα σε μία διετία, αφού θα έχει καταντήσει χρέπι και θα έχει στοιχίσει όσο άλλο ένα αυτοκίνητο...
Πάνος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 24-08-10 στις 08:53. Αιτία: Διόρθωση ορθογραφίας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-10, 08:37
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 245
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Η φιλτροχοάνη είναι συνέχεια στα υπόψη και πιστεύω οτι όντως θα βοηθήσει πολύ στην αναπνοή του αμαξιού (ειδικά στο κενό δύναμης μεταξύ 5.000-6000). Πιστεύω όμως ότι για να δεις το μέγιστο θες συρμάτινη και ψυχολογικά...δε μου κάθεται καλά. Δε ξέρω αν θα φιλτράρει επαρκώς και δε θέλω να έχω τρέξιματα. Ίσως με συρμάτινη θες ακόμα πιο συχνές αλλαγές λαδιών (τώρα αλλάζω στα 7.500).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-08-10, 01:45
PeterIoannou Offline:

PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Τη φοράω εδώ και 35.000km και πίστεψέ με, δεν έχω κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και κανενός είδους αναστολή.
Και το ευχαριστιέμαι καθημερινά...
Πάνος.
ΥΓ: Μια ζωή την έχουμε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-08-10, 03:04
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 884
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou Εμφάνιση μηνυμάτων
Τη φοράω εδώ και 35.000km και πίστεψέ με, δεν έχω κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και κανενός είδους αναστολή.
Και από θόρυβο; Ενοχλεί ο παραπάνω θόρυβος λόγω φιλτροχοάνης στην καθημεριμή χρήση-ταξίδια;
Παλιά 07-08-10, 19:11
PeterIoannou Offline:

Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Και από θόρυβο; Ενοχλεί ο παραπάνω θόρυβος λόγω φιλτροχοάνης στην καθημεριμή χρήση-ταξίδια;
Θόρυβος;
Ενοχλεί;
Σε ταξίδια δεν υπάρχει καλύτερη κόρνα, ειδικά αν είσαι μέσα στο lift: ακόμα και υπέργηρος αφηρημένος ή Ελληναράς με το τσιγάρο στο ένα χέρι και το άλλο πάνω στο μπούτι της ντεκαπάζ συνοδηγού να είναι μπροστά σου, πηγαίνει αμέσως δεξιά για να περάσεις...
Ακόμα δεν με έχει κουράσει ο ήχος, συγνώμη, η μουσική αυτή.
Πάνος.
ΥΓ: Όπως και να έχει, ο ήχος είναι κ@βλ@. Θυμίζει τα παλιά weber διπλού σώματος με συρμάτινα φίλτρα της colombo... Αν και εκείνα είχαν ήχο από άλλο πλανήτη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-10, 11:19
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Από όσο το έχω ψάξει υπάρχουν 2 λύσεις
Η μία είναι η τοποθέτηση φιλτροχοάνης που κατα τα γνωστά πάει ναι κάθεται περίπου εκεί που είναι το φιλτροκουτι
Η άλλη λύση είναι εγκατάσταση του λεγόμενου CAI = Cold Air Intake. Σε αυτή τη περίπτωση ο σωλήνας φεύγει από την εισαγωγή και πάει κάτω από δεξί φανάρι ώστε η φιλτροχοάνη να τραβάει πιο κρύο αέρα.
Δυστυχώς όσο και να έψαξα δεν βρήκα έτοιμη λύση CAI για τα δικά μας. Όσοι έχουν βάλει απο όσο κατάλαβα πήραν από αμερικάνικα ΤΟΥΟΤΑ και έκανα μικρές πατέντες για να το βάλουν.

Γενικά ποια η γνώμη σας για τα CAI σε σχέση με τις απλές φιλτροχοάνες? Εσύ Πάνο που έχεις και scangauge έχεις δει πιο μεγαλη θερμοκρασια του αέρα εισαγωγής σε σχέση με το μαμα φιλτροκούτι?

Και κάτι ακόμη. Επειδή για φιλτροχοάνες υπάρχουν πολλές έτοιμες λύσεις. Είδα ότι η φιλτροχόανη της KN έχει και έναν επιπλέον σωλήνα που φέρνει κρύο αέρα από κάτω. Αυτός ο σωλήνας κάνει δουλειά ή μηπως στροβιλίζει τον αέρα και είναι χειρότερο? Επειδή η φιλτροχοάνη της ΚΝ είναι πολύ φτηνότερη από της Blitz (που απο όσο ξέρω είναι από τις καλύτερες), αξιζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για την Blitz?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-08-10, 17:49
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 435
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Από όσο το έχω ψάξει υπάρχουν 2 λύσεις
Η μία είναι η τοποθέτηση φιλτροχοάνης που κατα τα γνωστά πάει ναι κάθεται περίπου εκεί που είναι το φιλτροκουτι
Η άλλη λύση είναι εγκατάσταση του λεγόμενου CAI = Cold Air Intake. Σε αυτή τη περίπτωση ο σωλήνας φεύγει από την εισαγωγή και πάει κάτω από δεξί φανάρι ώστε η φιλτροχοάνη να τραβάει πιο κρύο αέρα.
Δυστυχώς όσο και να έψαξα δεν βρήκα έτοιμη λύση CAI για τα δικά μας. Όσοι έχουν βάλει απο όσο κατάλαβα πήραν από αμερικάνικα ΤΟΥΟΤΑ και έκανα μικρές πατέντες για να το βάλουν.

Γενικά ποια η γνώμη σας για τα CAI σε σχέση με τις απλές φιλτροχοάνες? Εσύ Πάνο που έχεις και scangauge έχεις δει πιο μεγαλη θερμοκρασια του αέρα εισαγωγής σε σχέση με το μαμα φιλτροκούτι?

Και κάτι ακόμη. Επειδή για φιλτροχοάνες υπάρχουν πολλές έτοιμες λύσεις. Είδα ότι η φιλτροχόανη της KN έχει και έναν επιπλέον σωλήνα που φέρνει κρύο αέρα από κάτω. Αυτός ο σωλήνας κάνει δουλειά ή μηπως στροβιλίζει τον αέρα και είναι χειρότερο? Επειδή η φιλτροχοάνη της ΚΝ είναι πολύ φτηνότερη από της Blitz (που απο όσο ξέρω είναι από τις καλύτερες), αξιζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για την Blitz?
Παύλο τι λες για αυτό

http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 13-08-10 στις 00:11. Αιτία: Συγχώνευση posts...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-08-10, 00:37
zzt231gr Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: ΖΖΤ231
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Δύναμη Σεβασμού: 182
zzt231gr είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδια,μια φιλικη συμβουλη για να μη παρετε κανενα πιστονι και βαλβιδες στο χερι-τα μαμα ελατηρια βαλβιδων δεν κανουν για πανω απο 8600-8700 στροφες περιπου...

Kαι απο εισαγωγη αερα,η καλυτερη που υπαrχει αυτη τη στιγμη για aftermarket ECU βεβαια,ειναι η CAI της PPE.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-08-10, 03:19
mpesikos Offline:

Μοντέλο: CTS
Δύναμη Σεβασμού: 395
mpesikos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zzt231gr Εμφάνιση μηνυμάτων

Kαι απο εισαγωγη αερα,η καλυτερη που υπαrχει αυτη τη στιγμη για aftermarket ECU βεβαια,ειναι η CAI της PPE.
δεν εχω ξανα ακουσει για αυτην
νομιζω η ppe εχει και καλο χταποδι για ts..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-08-10, 09:47
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Από το ψάξιμο που έκανα σχετικά με εισαγωγή αέρα έχω βρει τα εξής :

1) Short Ram Intake: σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εισαγωγές σαν αυτή που δείχνει ο nikos_ts (Η συγκεκριμένη ειναι της ΚΝ). Έχουν ένα κοντό σωλήνα και η φιλτροχοάνη κάθεται εκει που είναι το μαμα φιλτροκούτι.

2) Cold air intake: είναι σαν το Short Ram Intake με τη διαφορα ότι ο σωλήνας είναι μεγάλος, κάνει κούρμπα και η φιλτροχοανη κάθεται χαμηλά (κατω από το εμπρος φαναρι

3) Τα λεγόμενα βαρελάκια: Τέτοια βγάζει η BMC και η Pipercross. Προκειται για ένα φίλτρο σαν τη φιλτροχοανη περίπου που είναι κλειστο σε κουτί και τροφοδοτείται με αέρα από ένα σωλήνα τον οποίο βάζεις όπου εσύ θεωρείς καλύτερα...
Η μορφή είναι σαν αυτή http://www.stylabilen.se/Sportluftfilter/Sportluftfilter%20K&N_files/viper_stor.JPG

4) Σκουπα: δεν υπάρχει για εμας οποτε δεν εχει νόημα να πουμε τι είναι

Από την αναζήτηση που έχω κάνει έχω αποκλείσει τις 2 τελευταίες κατηγορίες. Σκουπα για τα δικά μας δεν έχω βρει και θέλει πατέντες για να μπει και για τα βαρελάκια δεν έχω διαβάσει κάποιον που να το έχει κάνει.
Οπότε πάμε στις 2 πρώτες κατηγορίες.

Η Short Ram Intake έχει το πλεονέκτημα ότι η απόκριση στο γκάζι είναι καλύτερη προφανώς γιατι κάνει μικρότερη διαδρομη ο αέρας. έχει όμως ένα μειονέκτημα. Πιθανότατα τραβαει ζεστό αερα απο το χώρο της μηχανης με αποτέλεσμα η πυκνότητα του να ειναι μικρότερη.
Το cold air intake έχει το πλεονέκτημα ότι τραβαει κρύο αερα αφου η φιλτροχοανη ειναι μακρια από το χωρο της μηχανης και πιο κοντα στις γριλιες που μπαινει ο αερας, όμως σε βροχες και ειδικα σε πλημμυρισμενους δρόμους υπάρχει ο κίνδυνος να τραβηξει νερα και τότε απλά το μοτερ σε χαιρετα διότι το νερό ειναι ασυμπίεστο και αν μπει στο θάλαμο καύσης τα σπαει ολα.

Αυτα όλα πιθανότατα τα ξέρουμε, απλα τα ανεφερα σαν μια βαση συζήτησης. Σχετικά με τα δικά μας τώρα. Από πλευράς απόδοσης η CAΙ θεωρείται η πιο καλή. Δυστυχώς δεν εχω βρει καμια που να βγαινει κουτι για το αμαξι. Απο οτι έχω καταλαβει πρεπει να παρεις μια απο άλλο ΤΟΥΟΤΑ (πχ αμερικανικο) και να κανεις πατεντα για να μπει. Αλλά και πάλι λίγο φοβαμαι τα νερα.
Για Short Ram υπάρχουν πολλές λύσεις. Βγάζουν πολλές εταιρίες. Αυτες που έχω ξεχωρήσει ειναι η Blitz και η KN. Η blitz βγάζει 3-4 διαφορετικές, όμως οι περισσότερες είναι συρμάτινες και δε θέλω να βάλω γιατι δε ξέρω αν πιάνει τη σκόνη.
Η ΚΝ που έδειξε και ο nikos_ts είναι μια πιο μετρημένη λύση. Ο λόγος που δεν την έχω βαλει ειναι αυτα τα θέματα με το ζεστό αέρα.

Αρχιζω να σκεφτομαι την εξης λύση. Την φιλτροχοανη ΚΝ που έδειξε παραπανω ο nikos_ts σε συνδυασμο με ένα πλαισιο που να απομονώνει κάπως την φιλτροχοανη απο το χωρο του κινητηρα. Επιπλεον ένα σωλήνα που να φέρνει κρύο αέρα απο κάτω στο χώρο που βρίσκεται η φιλτροχοανη. Αυτα απο εμενα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlosTS : 13-08-10 στις 10:21.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,20141196 seconds (80,27% PHP - 19,73% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:48.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com