Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
04-08-10, 13:10
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS
Τι κόφτη έχεις? Επίσης για να μπει η 2α στο λιφτ σίγουρα θα πρέπει να έχεις το traction off
|
8.350-8.400 στρ., κάπου εκεί κοντά...
04-08-10, 13:16
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Οκ, για αυτο. Με (μονο ) 8200 κόφτη κατα τη γνώμη μου δεν μπαίνει η 2α στο λιφτ. Και αν μπει θα είναι σε κακο οδόστρωμα που θα σπινιάρει λίγο στην αλλαγή
|
04-08-10, 13:28
|
|
|
|
|
το οργανακι παντως που εχω δειχνει κοφτη 8400..
μπορει να το επιβαιβεωσει κ ο Πανος..
εγω οταν ειναι να κανω κανενα πατημα-δοκιμαστικο,θα βγαζω κ τον τεμπελη,ενοχλει παρα πολυ..
|
04-08-10, 13:38
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Άραγε υπάρχουν μηχανικές αλλαγές και έχει ανέβει ο κόφτης ή απλα τον ανεβάσανε?
Και εγώ μια φορά που είχα βάλει το scangauss στην OBD κοφτη είδα να χτυπάει στις 8300+
|
|
|
|
04-08-10, 17:05
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει μόνο στις pro-f/l TS. Εγώ προσωπικά εφόσον η 1η κοφτιάσει ή είναι πολύ κοντά να το κάνει, η αλλαγή σε 2α μέσα στο Lift είναι δεδομένη. Εκείνο που τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο είναι το κακό (τις περισσότερες περιπτώσεις) οδόστρωμα το οποίο δεν προσφέρει καλή πρόσφυση με αποτέλεσμα όταν μπαίνει η 2α το esp να μπαίνει σε λειτουργία (κόβοντας γκάζι) και να μην αφήνει τους τροχούς να σπινιάρουν με αποτέλεσμα όταν πλέον οι τροχοί βρουν πρόσφυση η 2α να έχει πέσει εκτός lift... Συμβαίνει και σε άλλους με f/l TS αυτό που αναφέρω; Θοδωρή;
|
Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα, και εμένα τις περισσότερες φόρες οι αλλαγές είναι μέσα στο λιφτ,χωρίς να απενεργοποιήσω τίποτα.Πολύ λίγες είναι εκτός.Να διευκρινίσω ότι είναι στο λιφτ οριακά + 50 στροφές και λίγες φορές λίγο καλύτερα.
Επίσης και εμένα ο κοφτής είναι κάπου στις 8400.
|
04-08-10, 17:23
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
|
04-08-10, 17:28
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Πάνο, εσυ που ειχες και pro f/l αλλα και f/l ποια η εμπειρία σου όσον αφορά το θέμα "η 2α στο λιφτ?"
|
04-08-10, 22:18
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Σαν τι???
Τι έχεις κατά νου?
Και,ναι,είσαι ο πλέον κατάλληλος μιας και έχεις εμπειρία και από pro & από f/l,τι γνώμη έχεις?
|
|
|
|
05-08-10, 00:10
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Κατά πρώτον, στην facelift που έχω δει την καταγραφή από το scangaugeII μέγιστου αριθμού στροφών κανά-δυο φορές, ήταν στις 8340 και 8370. Οι αποκλίσεις στην καταγραφή της μέγιστης τιμής είναι φυσιολογικές, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο όργανο διαβάζει "στιγμιότυπα" από την ECU με επιλεγμένο ρυθμό (αργό, κανονικό, γρήγορο) και εγώ έχω επιλέξει τον κανονικό.
Αντίστοιχη καταγραφή είχα κάνει και με την pro facelift την οποία δεν θυμάμαι σίγουρα, αν και έχω την εντύπωση ότι οι τιμές ήταν αντίστοιχες.
-
Για το θέμα "αλλαγή 2ας στο lift" που έθεσε ο Παύλος, θεωρώ πως είναι μία πονεμένη ιστορία για τα κιβώτια... Και στην pro facelift και στη facelift. Η "πιεσμένη" αλλαγή που πρέπει να γίνει για να μείνει ο κινητήρας στο lift κάνει τον επιλογέα να "σφίγγει" (ακόμα και με το short shift, και πιο έντονα ίσως) με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές ή να χάνεται η αλλαγή, ή να γίνεται συνοδευόμενη από ανατριχιαστικούς ήχους.
-
Ενδεδειγμένη λύση -και απόλυτα ασφαλής- είναι το ανέβασμα του κόφτη στροφών στις 9000σαλ, όπου ο εργοστασιακός εγκέφαλος διαθέτει χάρτες για την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα. Το κέρδος των 600σαλ, όσο μικρό και αν φαίνεται, είναι αρκετό για να κάνει δυνατή την "απίεστη" αλλαγή σε 2α μέσα στο lift.
-
Υπάρχει, βέβαια, και άλλη λιγότερο hardcore λύση, αλλά δεν είναι της παρούσης... Ακόμα καλύτερη, βέβαια, αυτή του κομπρέσσορα, του οποίου η ροπή καλύπτει το "πρόβλημα" και το κενό του lift.
-
Ακόμα μία λύση, φυσικά, είναι η αλλαγή των σχέσεων του κιβωτίου καθώς και της τελικής σχέσης ώστε το κιβώτιο να γίνει περισσότερο "κλειστό" (οι σχέσεις πολύ κοντά η μία στην άλλη), αλλά μιλάμε για ένα κόστος της τάξης των 3.000€ περίπου, χωρίς εργασία και λοιπά ανταλλακτικά...
-
Εν κατακλείδι, πιστεύω πως η TS δεν είναι αυτοκίνητο φαναροκυνηγός. Η μεγάλη της δύναμη είναι τα ανοιχτά κομμάτια και στις αλλαγές 2η->3η, 3η->4η, 4η->5η και 5η->6η: ο κινητήρας είναι διαρκώς μέσα στη δύναμη, η επιτάχυνση είναι διαρκής και αυτός που σου κολλάει, απλά σε ... ακολουθεί.
Πάνος.
ΥΓ: Δοκιμές επιτάχυνσης θεωρώ πως πρέπει να γίνονται πάντα με το TCS απενεργοποιημένο.
|
|
|
|
05-08-10, 09:13
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Πάνο σε ευχαριστούμε για την απάντηση
Όπως είπα και εγώ, μια φορά που χρησιμοποίησα ένα δανεικο scangaugeII και εγω είδα κόφτη πάνω από 8300. Όσον αφορά τους τρόπους για να κρατηθείς στο λιφτ συμφωνώ απολυτα, και εγώ αυτούς είχα σκεφτεί.
Όσον αφορά το κιβώτιο προφανως θα μιλάς για το έτοιμο κιτ της c-one που κανει 2.500-3.000. Κατα τη γνώμη μου είναι λύση στο θέμα αλλα μετά το αμάξι θα γίνει φαναροκυνηγός. Σε ταξίδι νομίζω θα κοντύνει πολύ και θα γίνεται κουραστικό και η κατανάλωση θα αυξηθεί πολύ.
Νομίζω η λύση με το ανέβασμα του κόφτη είναι η πιο ενδεδειγμένη. Ίσως όχι 9000 αλλά 8600-8700 θα ήταν μια χαρά νομίζω. Ελπίζω τα ελατήρια βαλβίδων να σηκώνουν. Το θετικό είναι ότι η ECU έχει χάρτες για αυτό το φάσμα στροφών όπως λες.
Και εδώ μία παρατήρηση,από όσο ξέρω η lotus έχει λυσει το πρόβλημα με άλλο τρόπο. Στο ανέβασμα των στροφών το λιφτ μπαίνει στις 6200 όπως και σε εμας, αλλά στο πέσιμο τον στροφών το λίφτ βγαίνει στις 5800. Έτσι αν στην αλλαγή πέσεις πάνω από τις 5800 (που συμβαίνει έυκολα) τότε θα παραμένεις μέσα στο λιφτ. Βέβαια δεν ξέρω αν με το άγριο προφιλ στις 5800 το αμάξι δουλεύει σωστά, γιατί αν δουλεύει τότε γιατί δεν βάζουν γενικά το λιφτ στις 5800 και στο ανεβασμα και στο κατεβασμα...
Και για το τέλος μια ερώτηση, ο εγγεφαλος ο δικος μας είναι ξεκλείδωτος? Μπορείς να κάνεις τέτοιες αλλαγες? Μπορείς πχ να ανεβάσεις τον κόφτη χωρις να πειράξεις τους χάρτες?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Forum |
george1973 |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
0 |
31-08-10 13:44 |
Νέο forum |
george1973 |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
0 |
17-07-10 13:50 |
Ke 30 Forum -3- |
GEORGIOS_XYNOS |
TOYOTA COROLLA KE30 |
550 |
14-04-10 23:14 |
Ke 30 Forum -2- |
DjBac |
TOYOTA COROLLA KE30 |
1211 |
09-01-07 16:47 |
TS FORUM 2 |
DjBac |
TOYOTA COROLLA T-SPORT |
372 |
23-05-05 12:45 |
Page generated in 0,17758107 seconds (79,77% PHP - 20,23% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:41. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|