Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-03-12, 19:07
Το avatar του χρήστη g6_saligkaros
g6_saligkaros Offline:
Πορωμένο Μέλος

Περιοχή: Κερατσινι
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 232
g6_saligkaros είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
στο τερμα δεν το βαζω ποτε το καλοριφερ δεν εχει χρειαστει ποτε,ασε που κανει λες και ταξιδευω με το ferry boat!κοιτα κι εμενα μετα απο ταξιδακι οπως οταν παω σχολη πχ απο 1000 θα μου παει 1100 ειναι λογικο γιατι εχει φορτωσει η μπαταρια και το δυναμο δεν ζοριζει τη μηχανη προκειμενου να την γεμισει,επισης αν κινηθω μεσα σε κινηση κι εμενα θα εχει πτωση το ρελαντι αλλα παντα στα πλαισια του +-50 οχι περισοτερο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-12, 20:27
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παντως οντως ο 4EFTE εχει 2 κουτακια της denso για να ανεβαζουν το ρελαντι!!! το ενα ειναι για το A/C που εμενα ελειπε οπως εχω ξαναπει γιατι δεν το εβαλε ο μηχανικος στην μετατροπη και το εβαλα μετα, το αλλο λειπει! δεν ξερω ακριβως τι κανει αλλα εχω την υποψια οτι ειναι για το καλοριφερ-ανεμιστηρα του γιατι εκει το δειχνει στα σχεδια της toyota!
παραθετω μερικες φωτος, βλεπουμε σε starlet οτι υπαρχουν! μπορει κανεις με 4EFTE εκτος τον map sensor φυσικα αν εχει τα παρακατω κουτακια με 2 υποπιεσεις επανω στο καθενα? η 1η φωτο ειναι το δικο μου που ανεβαζει το ρελαντι οταν αναβω το A/C! στο σχεδιο της 2ης φωτο ειναι η 1η βαλβιδα, η δευτερη μου λειπει! στις αλλες φωτος βλεπουμε starlet gt που εχουν επανω και τις 2! αυτες οι βαλβιδες υπαρχουν μονο σε 4EFTE, σε αλλα μοτερ ανεβαζει αλλιως το ρελαντι και δεν εχει τις ιδιες. Πάντως τωρα που έψαξα στις φωτογραφιες μου με το μοτερ μου επανω στο starlet, μια μονο βαλβιδα ειδα να υπάρχει και ειναι αυτη που ανεβαζει το ρελαντι οταν δουλευει το A/C, προφανως και εκει δεν υπηρχε η δευτερη, αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα το ιδιο προβλημα! πολυ καλο αρθρο! εξηγει τα παντα! http://www.autoshop101.com/forms/h26.pdf
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1.JPG
Εμφανίσεις:  64
Μέγεθος:  124,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  2.jpg
Εμφανίσεις:  54
Μέγεθος:  52,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  3.jpg
Εμφανίσεις:  54
Μέγεθος:  31,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  4.jpg
Εμφανίσεις:  53
Μέγεθος:  40,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  5.jpg
Εμφανίσεις:  49
Μέγεθος:  34,7 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 12-03-12 στις 21:16.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-03-12, 02:47
makatos3sgte Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Ε12 ΛΕΥΚΟ
Περιοχή: ΛΑΡΙΣΑ
Δύναμη Σεβασμού: 227
makatos3sgte είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Πανω στο καπακη βαλβιδων εχει μια βαλβιδα ανεπυστροφυ για αναθυμιασης κανε ενα ελενχο γιατι πιανη μακα και μετα κανη διαφορα στο ρελαντη επισης κειτα και την ανεπυστροφυ στο σεβρο των φρενων και μετα κοιτα ολες της υποπειεσης απο καπου παιρνη αερα η καποια ειναι βουλωμενη μπορης να χρησημοποιησεις καθαριστηκο φρενων για να ξεβουλωσης-καθαρισης οτι χρειαστη
Παλιά 13-03-12, 18:10
NikiforosGT Offline:
Moderator

Αυτη που λες στο ψευδοκαπακο πριν χρονια την ειχα αλλαξει, αλλα δεν ξερω τι ακριβως κανει δεν φερνει αναθυμιασεις μεσα στην εισαγωγη? παντως γυρω της εχει λαδιλες λες να μην παιζει καλα και πεταει απεξω τις αναθυμιασεις? το σερβο που εχει αντεπιστροφη? αυτο δεν το γνωριζω! τις υποπιεσεις για ελεγχο εννοεις φανταζομαι οτι ειναι επανω στην πεταλουδα ετσι? γιατι οτι αφορα περιφερειακα εξαρτηματα πχ σκαστρα, καθως και βαλβιδα ρελαντι ειναι ελεγμενα, αυτα που ειναι επανω στην πολλαπλη εισαγωγη, γεφυρωματα κτλ δεν τα εχω τσεκαρει μηπως βγαινουν και ευκολα? αν καποια υποπιεση χανει αερα τοτε δεν θα εχανα πιεση οταν ανοιγει η τουρμπινα?

EDIT : Τελικά σήμερα μετά από έλεγχο στις υποπιέσεις βρήκα αυτο το σωληνακι αναθυμιασεων με την αντεπιστροφη λιγο κομμένο στις ακρες που ειχα τους σφιχτήρες και το άλλαξα με σιλικονάτο, έβγαλα την βαλβίδα και είδα πως το τσιμουχακι απο κατω ειναι σκασμενο και χαλαρο (γιαυτο πεταει λαδια και απεξω) και πρέπει να αλλαχτει, ο κωδικος του ειναι 90480-18006. Ειχα ξαναλλαξει το 2007 καπου 2 ευρω εκανε τοτε. http://www.toyodiy.com/parts/p_J_198...html?hl=12204A
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199...html?hl=12204A επισης ειναι ιδιο σε παρα πολλά μοντέλα οπως και η βαλβιδα!
οταν την εβγαλα μεσα στην τρυπα δλδ μεσα στο ψευδοκαπακο του μοτερ ειδα μια λαστιχενια ροδελα!!! προσπαθησα με το κατσαβιδι αλλα την εχασα! λετε να κοπηκε κοματι απο την τσιμουχα και να φραζει την τρυπα οταν δουλευει το μοτερ??? ειναι γνωστο πως αν βγαλουμε το σωληνακι αυτο κανει τρελα κολπα το ρελαντι!!!

EDIT : αλλαξα αυτο το τσιμουχακι τα καθαρισα ολα αλλα δεν εφυγε το προβλημα! με πολλα ηλεκτρικα φορτια μαζι (οχι ηχοσυστημα και A/C) και παλι παει 600rpm! αλλα αυτο με τα κρυα! τωρα με την ζεστη δεν εχει προβλημα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 20-03-12 στις 17:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-12, 17:46
NikiforosGT Offline:
Moderator

Σήμερα θυμήθηκα κάτι που πρέπει να έχει σχέση και επηρεάζει το ρελαντί, τουλαχιστον εξηγει γιατι αλλες φορες παρκαρισμενος εχω 800 και άλλες φορες 1000 στροφες! ειδικα μετα απο διαδρομη πολλών χιλιομέτρων. Οταν πηρα το αμαξι μετα την μετατροπη με αυτο το μοτερ επανω ειχα ενα προβλημα με την ντιζα γκαζιου! συγκεκριμενα ηταν πολυ μακρια!!! ετσι πατουσα γκαζι τερμα και ανοιγε η μιση πεταλουδα και δεν πηγαινε καλα αλλα ειχα προβλημα και σε ανηφορες! για να το φτιαξω αναγκάστηκα να πιασω με ενα λαμακι την κόντρα της ντιζας ποιο αριστερα και ετσι τεντωνει περισσοτερο, επειδη δεν εχει το σωστο υψος ομως την πεταγε απεξω και την εχω δεσει εκει, ετσι εχει μια χαλαροτητα που εξηγει το διαφορετικο ρελαντι αναλογα τα χλμ αφου αλλαζει στην ουσια η διαδρομη στο πενταλ του γκαζιου ή αφηνει την ντιζα ποιο τεντωμενη!!!
Η κανονικη θεση ειναι αυτη : http://s180.photobucket.com/albums/x...endroforoi.jpg
ειναι η τρυπα στην 1η φωτο δεξια απο το 2ο μπλε σωληνακι!

Ερωτημα: Αλλος ειχε προβλημα με την ντιζα???? υπαρχει τροπος να την κοντύνω? ή υπάρχουν σε διαφορα μηκη? η διαφορα ειναι λογω διαφορετικου σημειου της πεταλουδας λογω οτι αυτο το μοτερ εχει διαφορετικη πολλαπλη εισαγωγη απο το 4EFE!
Βαζω και 2 φωτος να δειτε τι εχω κανει :

EDIT : Τελικά έβαλα κόλλα σπειρωματων δλδ υγρό τεφλον κόκκινο loxeal 55-14 και δεν χαλαρώνει με τίποτα η ντιζα! τωρα εχω σταθερό ρελαντί 1000rpm και έτσι λύθηκε το πρόβλημα που περιγράφω παραπάνω! έπαιζε δεξια-αριστερα η ντιζα και προκαλουσε την διαφορα στο ρελαντι.
Συνημμένα Thumbnails

Όνομα:  Apostatis petaloydas 1.jpg
Εμφανίσεις:  40
Μέγεθος:  204,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Apostatis petaloydas 2.jpg
Εμφανίσεις:  31
Μέγεθος:  163,0 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-04-12 στις 18:10.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 20:36
NikiforosGT Offline:
Moderator

Επανέρχομαι στο θέμα! δυστυχώς μόλις αρχίσανε υγρασίες κτλ να και τα προβλήματα παλι!!! το αρχικο προβλημα ειναι πως με ηλεκτρικα φορτια ΔΕΝ μου ανεβαζει το ρελαντι οπως υποτιθεται οτι κανει η βαλβιδα idle control valve που ειναι στα αριστερά της πολλαπλης εισαγωγής. Απλά με την ζεστη το πρόβλημα δεν υπάρχει σχεδον γιατι ειχα ρελαντι 1000 στροφες!!! τωρα ομως το πρωι κυριως αλλα και τα μεσημερια παλι τα ιδια! το ρελαντι ειναι στις 800 στροφες χωρις προσθετα ηλεκτρικα φορτια και μετα παει ακομα και 600!!! το προβλημα υπαρχει ακομα και με κλειστο το συστημα υδρογόνου δεν φταιει δλδ οτι τραβαει αυτο ρευμα καθως η διαφορα ειναι μολις 100 στροφες μειον. Πως ομως το καλοκαιρι ειχα 1000 στροφες ενω τωρα εχω 800???? αν αναψω φωτα και κανα φλας για να στριψω με πατημενα φρενα πχ σε φαναρι πεφτει ποιο χαμηλα το ρελαντι, τρεμει το αμαξι, το τιμονι κτλ. Επισης να πω πως εχω αλλαξει την βαλβιδα ρελαντι με αλλη μεταχειρισμενη, την καθαρισα και αυτη, και εχω αλλαξει και δυναμο και εβαλα απο starlet GT που ειναι ποιο πολλα Α απο το μαμα του 4EFE που ειχα πριν και ειχε καμενο αυτοματο μπαταριας. Καμια ιδεα κανεις?
Ξεχασα να πω πως με τοσες λιγες στροφες εχω θεμα και στην εκκινηση γιατι κανει σα να παει να σβησει και θελει περισσοτερο γκαζι!

Μπορει να μου πει καποιος που εχει 4EFTE με ηλεκτρικα φορτια δλδ φωτα, φλας, πατημενα φρενα κτλ ποσες στροφες ρελαντι εχει και πόσες με ολα κλειστα κανονικα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-09-12 στις 20:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 21:07
Το avatar του χρήστη pilotos7
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla E-11 f/l G6
Δύναμη Σεβασμού: 377
pilotos7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μια χαρα ειναι 800 στροφες.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 21:42
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pilotos7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια χαρα ειναι 800 στροφες.
δεν ειναι το προβλημα μου ρε συ οι 800! μπορουσα να ρυθμισω χειροκινητα να εχω 1000! το θεμα ειναι οτι με ηλεκτρικα φορτια πεφτει το ρελαντι ενω επρεπε να ανεβαινει λιγο ή αντε έστω να μενει σταθερο μετα! ετσι απο 800 πάει 600 με αναμενα ΜΟΝΟ φωτα και φλας, και πατημενα φρενα! οταν παω να ξεκινησω κοντευει να σβησει!!!

http://www.autoshop101.com/forms/h26.pdf

Τα εξηγεί όλα εδω! σελιδα 6-7 ειναι σαν την δικια μου! οπως λεει εκει για το A/C χρησιμοποιειτε χωριστη βαλβιδα! βρηκα και τροπους να μετρησω το πηνιο της να δουμε αν εχει χαλασει, θα κανω μετρησεις και θα δουμε. Δυστυχως ειναι ακριβη ρε γμτ, αλλα αν οντως φταιει να σκασω 120 ευρω τι να κανουμε! μονο γνησια στην toyota υπαρχει!

edit : Nωρις το πρωι καθως και τωρα πριν απο λιγο εχω βγαλει απο πανω την φυσα και ειτε πανω ειναι, ειτε την βγαλω ειναι το ιδιο!!! εχει σηκωμενο ρελαντι με κρυο και μετα χαμηλωνει!!! δλδ η βαλβιδα δεν κανει τπτ το ρευμα της τουλαχιστον, νομιζω πως ειναι κολλημενη ή χαλασμενη! θα μετρησω με πολυμετρο ρευματα και αντισταση Ohm στους πολους της να δουμε μηπως εχει χαλασμενο πηνιο. Σήμερα τελικα ειδα πως σηκωνει λιγο το ρελαντι αν μετα συνδεσω την φυσα αλλα το χανει και κανει για λιγο αρυθμιες!
Μπορει καποιος με 4EFTE να μου πει αν βγαλει την φυσα τι του κανει το ρελαντι??? γιατι εμενα δεν κανει ΚΑΜΙΑ απολυτως αρυθμια!!! μιλαμε για αυτη την βαλβιδα οπως κοιταμε την πολλαπλη εισαγωγη ειναι βιδωμενη στα αριστερα της : http://imageshack.us/photo/my-images/12/icvbolt1.jpg/
http://www.toyotagtturbo.com/forums/...l-and-cleaning

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 20-09-12 στις 18:15.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-12, 20:31
NikiforosGT Offline:
Moderator

Τελικά μετά από άπειρες μετρήσεις το πρόβλημα δείχνει να είναι στην φύσα της βαλβίδας ελέγχου ρελαντί (ICV). Συγκεκριμένα μέτρησα με ψηφιακό πολύμετρο τα ακρα της και δεν μπορουσε να παρει μέτρηση! αναβοσβηνε το πολυμετρο σαν βραχυκυκλωμενο! μετά απο πολλα βγαλε-βαλε ετυχε να δουλευει κυριως αν ηταν κρυο το αμαξι λιγο ή αν βγει και ξαναμπει η ECU, μετα παλι δεν παιρνω μετρηση και ειτε βαζω είτε βγαζω την φυσα κανει το ιδιο!!! δοκιμασα με το πολυμετρο το + πχ που ειναι το μαυρο-κοκκινο καλωδιο και γειωση απο το - της μπαταριας τα ιδια, δοκιμασα αναποδα με το + στην μπαταρια τα ιδια! εβαλα beeper βρηκα το καλωδιο στην ECU παιζει κανονικα! συνδεσα την ICV valve απευθειας στην μπαταρια και το ρελαντι παει με ζεστο αμαξι 1200 RPM!!!! τι λετε να συμβαινει ρε σεις? με εχει σκασει αυτη η ιστορια! στο τελος θα περναω εξωτερικα ολα τα καλωδια! ελεος ποια! το ιδιο δεν εγινε και με το σημα του στροφομετρου? εκοψα το καλωδιο της φυσας απο πισω και εχω περασει εξωτερικο μεχρι τον πολλαπλασιαστη! και εδω θα περασω καλωδια τι να κανω? οπως φαινεται στις παρακατω φωτος :
η φυσα ειναι αυτο που λεει duty το μαυρο-κοκκινο καλωδιο θα το παρω απο την φυσα διαγνωσης και το αλλο θα το παρω απο την φυσα της ECU απευθειας, προφανως καπου ακουμπαει και βραχυκυκλωνει!
στην φυσα την μεγαλη ειναι το 14 και ειναι ενα ροζ-μαυρο καλωδιο, στην δευτερη φωτο ειναι κατω κατω το μεσαιο σχεδον που λεει DUTY.
To pin 15 στην μεγαλη φυσα ειναι ενα ροζ-λευκο καλωδιο και ειναι για το hi-low boost switch, στην δευτερη φωτο ειναι αυτο που λεει boost για να μην μπερδευτει κανεις, δοκιμασμενο στο starlet gt, επισης αυτη η φυσα εμενα μου λειπει!!! ενω τα καλωδια υπαρχουν στις φυσες της ECU! ευτυχως που δεν μου χρειαζεται...
Συνημμένα Thumbnails

Όνομα:  ECUpinouts.jpg
Εμφανίσεις:  25
Μέγεθος:  67,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  4eftediagramrevised.jpg
Εμφανίσεις:  25
Μέγεθος:  200,5 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 23-09-12 στις 21:37.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-19, 14:00
Το avatar του χρήστη tselosaggelos
tselosaggelos Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: toyota corolla g6
Δύναμη Σεβασμού: 162
tselosaggelos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
παρατηρω σημερα τη λειτουργεια του ρελαντι σε ενα starlet που πηραμε για τη δουλεια με 4efe μοτερ οτι οταν αναβω φωτα το ρελαντι του ανεβαινει καμια 100αρα στροφες ενω στην corolla μου g6 '98 με 4efe παλι μοτερ συμβαινει το αντιθετο οι στροφες πεφτουν καθως κ η ταση του ρευματος που την βλεπω σε οργανακι μηπως εχει χαλασει κατι στο δικο μου?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα Ρελαντί Corolla E-12 nikola TOYOTA COROLLA E 12 44 27-11-16 15:38
Πρόβλημα με στροφές ρελαντί!!!! Makis-corollag6 TOYOTA COROLLA 111(G6) 31 31-03-16 00:18
Ξαφνικό πρόβλημα αστάθειας ρελαντί DeathDealer SUPPORT 33 25-10-12 15:06
Πρόβλημα με ρελαντί και πετάλ φρένου OxygeN TOYOTA COROLLA E 12 28 13-10-07 15:50
Ρελαντί teoNOKIA SUPPORT 52 05-04-06 23:15

Page generated in 0,20253992 seconds (84,74% PHP - 15,26% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:07.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com