Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E*101

TOYOTA COROLLA E*101 1992>1996

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-04-07, 21:52
Το avatar του χρήστη JL_e10
JL_e10 Offline:

Μοντέλο: 2001 Avensis T22
Περιοχή: Newcity of Nikaia
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 541
JL_e10 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Γεια σου φιλε μου xli. Και μενα η 1300 ειναι με βελτιωση πρωτου σταδιου. Απ οτι βλεπω εχεις ΚΑΥΑΒΑ αμορτισερ οποτε με την 15αρα δεν θα κοπαναει -ετσι θελω να πιστευω- καθως τα ΚΑΥΑΒΑ ειναι πιο μαλακα απο τα ΚΟΝΙ που εχω εγω. Απο χαμηλωμα ειμαστε τα ιδια αν κ δεν θα με χαλαγε να ταν πιο χαμηλο. Θα σου προτεινα το θεμα της αναρτησης να το ψαξεις πολυ γιατι ειναι αφ ενος το τι ζητας απο αυτη τη μετατροπη στις αναρτησεις (απλα πιο σφιχτη η για να μπαινεις μαλλιοκουβαρα). Εγω παντως με τον συνδυασμο ΚΟΝΙ-MAD και με 15αρα ζαντα (195/55/R15 για να μειωσω το κοπανημα απο το 55αρι προφιλ) εχω μεινει ικανοποιημενος. Λιγη προσοχη θελει στις -ουκ ολιγες ξαναλεω- λακουβες που καραδοκουν. Α, εννοειται οτι θα πεις σε οποιον αλλον παιρνει το αυτοκιμητο να μην τις βαζει κ σημαδι!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-07, 23:10
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xli Εμφάνιση μηνυμάτων
θα ήθελα να σε ρωτήσω
αν με την 15αρα σου κόβει πολύ(έχω την 1300 με 3ποντο
και kayaba) και αν σου κοπανάει πολύ με τα koni.ο λόγος
που ψάχνω είναι γιατί θέλω να αλλάξω αμορτισέρ και ζάντες

ευχαριστώ
και εγώ (Ε101) φοράω 15άρα TSW (6,5αρα)και ΚΟΝΙ κόκκινα με ελατήρια μαμά μπροστά και πίσω πιο σκληρά καθότι το αυτοκίνητο πολλές φορές υπερφορτώνεται.
ο πατέρα μου (Ε111) φοράει alessio 15αρα ζάντα (7άρα) και ΚΥΒ αμορτισέρ και ελατήρια ίδια με εμένα (και τα δύο αυτοκίνητα είναι 1300άρια και station wagon με διάσταση ελαστικών 195-50-R15).
στο 0-100 σίγουρα έχει κόψει αλλά μη φανταστείς ότι νιώθεις τη διαφορά.κάποια δέκατα του δευτερολέπτου είναι.εκεί που θα δεις τη διαφορά είναι σε απότομο ανηφορικό κομμάτι αν προσπαθήσεις να ξεκινήσεις(από στάση) και έχεις τέρμα στριμένο το τιμόνι.εκεί ναι βλέπεις το κόψιμο αλλά δεν είναι δραματικό.
στο θέμα της κατανάλωσης στην εθνική που το έχω μετρήσει καίει ακριβώς το ίδιο.
όσον αφορά το αν κοπανάει μεσα στην αθήνα αλλά και στο ταξίδι λόγο μικρότερου προφίλ και τα δυο αυτοκίνητα αισθάνονται περισσότερο τις λακούβες σε σχέση με πριν (εγώ τα πρωτοοδήγησα με ελαστικά 185-60-R14) αλλά δεν χάνεις τελείως την άνεση.
για τους κρατήρες των ελληνικών δρόμων έχω να πω μόνο ότι και με τα δύο αυτοκίνητα έχω πέσει μέσα με 90+ χιλιόμετρα.
στο δικό μου που φοράω τα ΚΟΝΙ (κοκκινα) και ήμουν και φορτωμένος την άκουσε το αυτοκίνητο για τα καλά και συγκεκριμένα στην αριστερη κολώνα μεταξύ της μπροστά και πίσω πόρτας έτριξε.
επειδή και εγώ φορούσα ΚΥΒ πριν με ίδια ελατήρια και ζάντες θα σου συνηστούσα αν σου αρέσουν οι στροφές και η ταχύτητα να βάλεις ΚΟΝΙ κόκκινα.αν πάλι είσαι πιο ήρεμος στην οδήγησή σου τότε ξαναβάλε τα ΚΥΒ δεν είναι άσχημα αλλά δεν είναι για πολλά πολλά στις στροφές.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 04-04-07 στις 23:23.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 18:04
Το avatar του χρήστη πλυμμήρας
πλυμμήρας Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla ae101 1.6Gli
Περιοχή: Μεγάλο Πεύκο
Δύναμη Σεβασμού: 216
πλυμμήρας είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπέρα σε όλο το club.Είμαι νέος στο club και τώρα αρχίζω και διαβάζω τα θέματα στο φόρουμ.Εγώ έχω την AE101 1,6gli το σεντάν.Όσον αφορά το δίλλημα του φίλου για τις 16άρες και το χαμήλωμα έχω να πώ ότι εγώ φοράω KAYABA αμορτισέρ τα οποία θα αλλαχτούν με KONI. Ελατήρια H&R 3 πόντων αλλά επειδή ήθελα κι άλλο χαμήλωμα τα πήγα σε μάγκα μάστορα και χαμήλωσαν άλλους 3 πόντους.Ζάντες έχω βάλει τις KOSEI PENTA σε διάσταση 7Χ16 και λάστιχα 195/45-16.Το αυτοκίνητο μετά από όλα αυτά είναι αρκετά σφιχτό στον δρόμο αλλά λόγω KAYABA παίρνει κάποιες κλίσεις το αμάξωμα στις στροφές και γι'αυτό θα μπούν τα KONI.Τα λάστιχα έχουν έρθει σχεδόν στο θόλο και ΠΟΤΕ δεν βρισκουν τα λάστιχα πάνω στους θόλους.Ελπίζω να βοήθησα.........
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 18:42
Το avatar του χρήστη alex-g
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 380
alex-g είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
και εγώ (Ε101) φοράω 15άρα TSW (6,5αρα)και ΚΟΝΙ κόκκινα με ελατήρια μαμά μπροστά και πίσω πιο σκληρά καθότι το αυτοκίνητο πολλές φορές υπερφορτώνεται.
ο πατέρα μου (Ε111) φοράει alessio 15αρα ζάντα (7άρα) και ΚΥΒ αμορτισέρ και ελατήρια ίδια με εμένα (και τα δύο αυτοκίνητα είναι 1300άρια και station wagon με διάσταση ελαστικών 195-50-R15).
στο 0-100 σίγουρα έχει κόψει αλλά μη φανταστείς ότι νιώθεις τη διαφορά.κάποια δέκατα του δευτερολέπτου είναι.εκεί που θα δεις τη διαφορά είναι σε απότομο ανηφορικό κομμάτι αν προσπαθήσεις να ξεκινήσεις(από στάση) και έχεις τέρμα στριμένο το τιμόνι.εκεί ναι βλέπεις το κόψιμο αλλά δεν είναι δραματικό.
στο θέμα της κατανάλωσης στην εθνική που το έχω μετρήσει καίει ακριβώς το ίδιο.
όσον αφορά το αν κοπανάει μεσα στην αθήνα αλλά και στο ταξίδι λόγο μικρότερου προφίλ και τα δυο αυτοκίνητα αισθάνονται περισσότερο τις λακούβες σε σχέση με πριν (εγώ τα πρωτοοδήγησα με ελαστικά 185-60-R14) αλλά δεν χάνεις τελείως την άνεση.
για τους κρατήρες των ελληνικών δρόμων έχω να πω μόνο ότι και με τα δύο αυτοκίνητα έχω πέσει μέσα με 90+ χιλιόμετρα.
στο δικό μου που φοράω τα ΚΟΝΙ (κοκκινα) και ήμουν και φορτωμένος την άκουσε το αυτοκίνητο για τα καλά και συγκεκριμένα στην αριστερη κολώνα μεταξύ της μπροστά και πίσω πόρτας έτριξε.
επειδή και εγώ φορούσα ΚΥΒ πριν με ίδια ελατήρια και ζάντες θα σου συνηστούσα αν σου αρέσουν οι στροφές και η ταχύτητα να βάλεις ΚΟΝΙ κόκκινα.αν πάλι είσαι πιο ήρεμος στην οδήγησή σου τότε ξαναβάλε τα ΚΥΒ δεν είναι άσχημα αλλά δεν είναι για πολλά πολλά στις στροφές.

χεχε με ενα μπλοκε διαφορικο ολα αλαζουν τρελι διαδορα με εγγιηση αλα θελει λιγο προσωχη στα αποτομα ομος οσο αναφορα για ΚΟΝΙ καλοσ συνδιασμος αλα προσωχη με τι ελατιριο εγω παντοσ αλαξα 4 σετ για να βρο ποια πηγενε πηρα το σιστιματακι ελατιριο αναρτηση ΚΟΝΙ κιτρινο εγινε και μια ανακατασκευη στα ελατιριακια και στα μηγματα εχει πολυ καλη αποσβεση και αποτελεσμα + ολα απο stisimo?asseto με 5ευρουλακια κανετε και τεστ

xixixi
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 21:01
Tsortsinio81 Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: Ε12
Περιοχή: Πορτοραφτη
Δύναμη Σεβασμού: 0
Tsortsinio81 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φιλαρακι καλησπερα.απο οτι φενεται ισως μπορεις να με βοηθησεις.εχω βαλει απο toyota αμορτισερ kyb και ελατηρια H&R.αλλα!προσφατα αλλαξα ζαντα 17 TSW και εχει φαει λιγο το θολο απο μεσα.μπορω να σκλιρινω τα ελατηρια η οτιδιποτε αλλο???φιλικα tsortsinio
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 21:19
πλυμμήρας Offline:
Μικρό Μέλος

Ή θα βάλεις ελατήρια φορτώματος στην πίσω ανάρτηση ή θα ανοίξεις ελάχιστα τους θόλους.έχεις τσεκάρει ότι το offset της ζάντας είναι το σωστό?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 22:12
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 410
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tsortsinio81 Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλαρακι καλησπερα.απο οτι φενεται ισως μπορεις να με βοηθησεις.εχω βαλει απο toyota αμορτισερ kyb και ελατηρια H&R.αλλα!προσφατα αλλαξα ζαντα 17 TSW και εχει φαει λιγο το θολο απο μεσα.μπορω να σκλιρινω τα ελατηρια η οτιδιποτε αλλο???φιλικα tsortsinio
Καταρχήν γράφουμε για Ε12 στην ενότητα 101. Οπότε όλα αυτα θα μεταφερθούν στις Ε12. Το γράφω εδώ για να το δει ο φίλος tsortinio81.
Δώσε μας offset ζάντας, πλάτος ζάντας και διάσταση ελαστικού. Με νούμερα μόνο θα μπορέσουμε να σου πούμε σίγουρα τι φταίει κ τι να κάνεις...είμαι κ εγώ "παθών" βλέπεις....
Για τα αμορτισέρ αν κ δε ρωτάς κάτι γι αυτά...τα ΚΥΒ δεν είναι για χαμήλωμα...τώρα υπολειτουργούν, αν χαμηλώσουν κι άλλο θα "διαλυθούν", αν σκληρύνει κι άλλο το ελατήριο θα κοπανάει πάρα πολύ....
Sorry αν γίνομαι κουραστικός με τα ΚΥΒ τα απλά, αλλά σε κάθε θέμα το λέω ξανά και ξανά...δεν κάνουν για χαμήλωμα!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-07, 00:39
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
1)η πουλας τα ζαντολαστιχα κ βαζεις αλλα με σωστο οφσετ
2)η αν τα γουσταρεις τοσο κ δε θες να δωσεις κ αλλα λεφτα για να παρεις αλλες την τρως λιγο κ μπαινει πιο μεσα αν ειναι 2-3χιλιοστα το προβλημα αν ειναι παραπανω κανεις μονο το 1ο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-07, 11:37
πλυμμήρας Offline:
Μικρό Μέλος

Τελικά για το 101 τι αμορτισέρ μπορώ να βάλω χωρίς μετετροπή στα φυσίγγια κλπ?Ρώτησα για bilstein και μου είπαν ότι πρέπει να κοπεί το φυσίγγιο να χαμηλώσει και να ανοιχτούν καινούργια πάσα.Μεγάλη ιστορία πολλά λεφτά 400 ευρώ και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ δεν θέλω να κόψω τα μαμά φυσίγγια.
Θα ήθελα να μου προτείνετε μάρκες αμορτισέρ και την προσωπική σας εμπειρία από αυτά που έχετε δοκιμάσει.Δεν ψάχνομαι για αμορτισέρ ρυθμιζόμενα κλπ.4 καλά και σφιχτά αμορτισέρ.
Σας ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-07, 16:27
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 410
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Πολλά τα 400 για αμορτισέρ και να ναι κ ψιλοσκληρό και να κραταέι και και και και.....? Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος...300 Ε χοντρικά κάνουν τα πιο απλά ΚΥΒ, BILSTEIN κλπ της αγοράς...γι αυτό που ζητάς εσύ θέλεις 500+ για απλά αμορτισέρ...αλήθεια με 400 ποιά είναι αυτά τα BILSTEIN?
Επίσης ένα τελυταίο...δε βάζεις τα bilstein λόγω του ότι μπαίνουν μόνο φυσίγγια...οκ δεκτόν και το καταλαβαίνω αν κ δεν θα υπήρχε πρόβλημα κανένα...όμως έχεις κόψει τα ελατήρια ...και φυσικά τα κατέστρεψες...και αυτά και όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους από κατασκευής...
Το ελατήριο με όλα τα χαρακτηριστικά του (ύψος, σκληρότητα, υλικό, πάχος σπείρας, απόσταση σπειρώματος κλπ) έχει κάποιες ιδιότητες και κάποια συμπεριφορά στο δρόμο που οφείλονται στον συνδυασμό αυτών ακριβώς των χαρακτηριστικών...Εσύ με αυτό που έκανες απλά χαμήλωσες...το αμάξι το έκανες να στρίβει και να πατάει χειρότερα 100%...
Πιο χαμηλό δε σήμαίνει καλύτερη οδική συμπεριφορά....

Τέλος θα με συγχωρήσεις, αλλά δε θα μπορέσω να σου προτείνω αμορτισέρ μιας και όποιο κ να σου πω με τους 6 πόντους χαμήλωμα δε θα δουλεύει κ θα κοπανάει κ μετά θα με βρίζεις για την επιλογή που σου είπα...Αυτά....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E*101

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ελατήρια - Αμορτισέρ σε ΕΕ111L gkalamatas TOYOTA COROLLA 111(G6) 13 15-02-23 10:22
Συνδυασμός ελατήρια αμορτισέρ σε ts 2004 1.8 giorgospara TOYOTA COROLLA T-SPORT 8 28-03-18 13:12
Αμορτισέρ-Ελατήρια G6 Fanourious TOYOTA COROLLA 111(G6) 7 27-07-11 22:32
επιλογή αμορτισέρ-ελατήρια χαμηλώματος stathis1208 SUPPORT 12 29-09-09 19:58
Ελατήρια-Αμορτισέρ από TS f/l σε ταπεινό Ε12 f/l 1,4 corollapatra TOYOTA COROLLA E 12 15 15-04-09 00:38

Page generated in 0,17869592 seconds (82,61% PHP - 17,39% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:40.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com