Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xli
θα ήθελα να σε ρωτήσω
αν με την 15αρα σου κόβει πολύ(έχω την 1300 με 3ποντο
και kayaba) και αν σου κοπανάει πολύ με τα koni.ο λόγος
που ψάχνω είναι γιατί θέλω να αλλάξω αμορτισέρ και ζάντες
ευχαριστώ
|
και εγώ (Ε101) φοράω 15άρα TSW (6,5αρα)και ΚΟΝΙ κόκκινα με ελατήρια μαμά μπροστά και πίσω πιο σκληρά καθότι το αυτοκίνητο πολλές φορές υπερφορτώνεται.
ο πατέρα μου (Ε111) φοράει alessio 15αρα ζάντα (7άρα) και ΚΥΒ αμορτισέρ και ελατήρια ίδια με εμένα (και τα δύο αυτοκίνητα είναι 1300άρια και station wagon με διάσταση ελαστικών 195-50-R15).
στο 0-100 σίγουρα έχει κόψει αλλά μη φανταστείς ότι νιώθεις τη διαφορά.κάποια δέκατα του δευτερολέπτου είναι.εκεί που θα δεις τη διαφορά είναι σε απότομο ανηφορικό κομμάτι αν προσπαθήσεις να ξεκινήσεις(από στάση) και έχεις τέρμα στριμένο το τιμόνι.εκεί ναι βλέπεις το κόψιμο αλλά δεν είναι δραματικό.
στο θέμα της κατανάλωσης στην εθνική που το έχω μετρήσει καίει ακριβώς το ίδιο.
όσον αφορά το αν κοπανάει μεσα στην αθήνα αλλά και στο ταξίδι λόγο μικρότερου προφίλ και τα δυο αυτοκίνητα αισθάνονται περισσότερο τις λακούβες σε σχέση με πριν (εγώ τα πρωτοοδήγησα με ελαστικά 185-60-R14) αλλά δεν χάνεις τελείως την άνεση.
για τους κρατήρες των ελληνικών δρόμων έχω να πω μόνο ότι και με τα δύο αυτοκίνητα έχω πέσει μέσα με 90+ χιλιόμετρα.
στο δικό μου που φοράω τα ΚΟΝΙ (κοκκινα) και ήμουν και φορτωμένος την άκουσε το αυτοκίνητο για τα καλά και συγκεκριμένα στην αριστερη κολώνα μεταξύ της μπροστά και πίσω πόρτας έτριξε.
επειδή και εγώ φορούσα ΚΥΒ πριν με ίδια ελατήρια και ζάντες θα σου συνηστούσα αν σου αρέσουν οι στροφές και η ταχύτητα να βάλεις ΚΟΝΙ κόκκινα.αν πάλι είσαι πιο ήρεμος στην οδήγησή σου τότε ξαναβάλε τα ΚΥΒ δεν είναι άσχημα αλλά δεν είναι για πολλά πολλά στις στροφές.