wastegate το κανονικο λαστιχο για την καρινα ειναι 195/55/15 με κοστος 375 ε τωρα φοραει 205/60/15 και θελω να βαλω 195/50/15 με κοστος 250ε.
endurasKE-30 κατα την γνωμη την δικη μου δεν κανεις λαθος αυτο λεω τοσες μερες και εγω
αυτα ειναι δικα σου λεον...
Άλλο η παλαιότητα και η ποιότητα και άλλη διάμετρος. Γιατί εσύ για διάμετρο μίλησες και γι'αυτό σου απάντησα. Και δεν μίλησα για την εκκίνηση, αλλά για τις υψηλές ταχύτητες.
Για εξήγα μου λοιπόν, πώς η διάμετρος του ελαστικού επηρεάζει την επιτάχυνση, π.χ. με δευτέρα πάνω από τα 70, να το καταλάβω δηλαδή.Προφανώς μου κάνεις πλάκα έτσι? Προφανώς ρε συ, άμα αλλάξω το σασμάν και βάλω ένα κοντό σασμάν θα φτάνω π.χ. τα 100 χιλιόμετρα, πιο γρήγορα από ότι αν έχω μακρύ σασμάν... Εννοείται αυτό! Άμα βάλεις ένα σασμάν που σου δίνει τελική 100 χαω, θα τα φτάνεις τα 100 σε 7 δευτερόλεπτα, αλλά αυτή θα είναι και η τελική σου!!!! Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν σε κόβουν οι τροχοί ή όχι. Αυτό έχει να κάνει επειδή δουλεύεις τον κινητήρα στην περιοχή υψηλής ισχύος του συνέχεια! Τι, είναι αυτό τώρα επιχείρημα? Αν είναι, βάλε ένα σασμάν που να έχεις τελική 80, και δεν θα σε πιάνει ούτε Carrera 4 μετά.
Αυτό που συζητάμε είναι αν οι μεγάλοι ή οι μικροί τροχοί ΚΟΒΟΥΝ την επιτάχυνση. Λοιπόν, έκανα έναν υπολογισμό (μπορώ να σου τον εξηγήσω). Ένα όχημα 1100 kg που επιταχύνει από τα 80 στα 160 χαω χρειάζεται ενέργεια από τον κινητήρα 813 kJ. Οι τροχοί του, αν είναι π.χ. 10 κιλά ο καθένας και έχουν ακτίνα 0.3 m θα χρειαστούν ενέργεια για να περιστραφούν ταχύτερα 29,57 kJ. Αρα, σύνολο ενέργειας και όχημα 842,57 kJ.
Αν τους αλλάξεις και βάλεις τροχούς 9 κιλά με ακτίνα 0,25 μέτρα, θα χρειαστούν ενέργεια 29,04 kJ. Δηλαδή σύνολο ενέργειας 842,04 kJ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ: 0.063%
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΕΡΔΙΣΕΣ 0,063% ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.
Mike_G, δεν έχει μεγάλη διαφορά για την κόντρα ρε συ...!
Ο κινητήρας δεν δυσκολεύεται να γυρίσει τους τροχούς! Βάλε ένα αυτοκίνητο στο γρύλο και επιτάχυνε... πιστεύεις ότι ο κινητήρας θα ζοριστεί να γυρίσει τον τροχό? Ο κινητήρας ζορίζεται να επιταχύνει το αυτοκίνητο, αυτή είναι η ουσία. Άμα θέλετε καλύτερες κόντρες, κοιτάξτε να ελαφρύνετε το αυτοκίνητο, αυτό λέω,
και μην ψάχνεστε με τους τροχούς!
1. Το μέγεθος του τροχού δεν παίζει ρόλο
έχεις καλύτερη επιτάχυνση σε μέσες ταχύτητες (αυτό που λέει και ο 2579).
στην αρχη ηθελες να σου εξηγισω
μετα ειχαμε μια διαφορα 0,063
μετα μην ψαχνεστε για τροχους
μετα το μεγεθος του τροχου δεν παιζει κανενα ρολο
τελευταιο ...
έχεις καλύτερη επιτάχυνση σε μέσες ταχύτητες (αυτό που λέει και ο 2579).τι ειπα εγω οτι στις μεσαιες ταχυτιτες με μικροτερη ροδα εχεις καλυτερη επιταχηνση και ελεγες οτι (το μεγεθος του τροχου δεν παιζει κανενα ρολο)
για την πρωτη το συζηταμε ειπα αλλα σε εμενα συγγεκριμενα που φοραω ενα λαστιχο σχεδον 3 χρονον καρφουρ (οχι και η καλυτερη ποιοτιτα )και στην πρωτη τα πραγματα πιστευω οτι θα ειναι τα ιδια αν οχι καλυτερα... στην δικη μου περιπτωση .
τωρα αν τα λαστιχα ειναι καινουρια σε σταση τα μεγαλα θα ειναι καλυτερα μετα θα χανουν αυτη ειναι η θεση μου
παντος αν θες και επηδη εισαι ελαφροτερος αρα παει πιο γρηγορα το δικο σου ανοιγουμε και δεν θα αλλαξω ουτε λαστιχα ετσι για να δουμε τις διαφορες τωρα και αφου αλλαξω λαστιχα με κλειστο τον ρυθμηστη βενζινης και χωρις μποζοκαλοδια(βελτιωμενα) με ενα φιλτρο ελευθερο μονο
οσο οτι εχασα εχασα την μια φορα την αλλη κερδισα η τς μπορει να εχει μεγαλυτερες ροδες αλλα μαμα, εμενα το μοτερ μαμα δεν φοραει αυτη την διασταση που εχω ...
σε καμια περιπτωση δεν θελω νασε φερνω σε δυσκολη θεση αλλα πες μου πιο ηταν το επιχηριμα η με πιον συζυτησες και αλλαξες γνωμη οτι τελικα η μικροτερες ροδες παιζουν ρολο στις ενδιαμεσες επιταχυνσης .
ολοι κανουμε λαθη και ολοι μαθενουμε υπαρχη και ρητω αλλα φοβαμε να το γραψω γιατι καποιο λαθος θα κανω.
θα το γραψω ομως γιατι μου αρεση να μαθενω απο τα λαθη μου "γηρασκο αει δηδασκομενος"