Εγώ έχω ρυθμίσει το δίσκο να πιάνει αρκετα χαμηλά. Όντως στις γρήγορες αλλαγές βοηθάει πάρα πολύ. Παρολά αυτά πιστεύω οτι για να βάλεις τη δευτερα στο λιφτ πρέπει να είσαι λίγο ...φονιας
Μια που αναφέρθηκε όμως το πενταλ μπορεί κάποιος να το ρυθμίσει εύκολα μόνος του. Βγάζεις το πλαστικό κάλυμα που ειναι κάτω από το τιμόνι, ξαπλώνεις ανάποδα για να βλεπεις τη βάση του πενταλ και (με ενα 12ρι κλειδι) λύνεις την κόντρα βίδα που δεν αφήνει να περιστραφεί αυτό που στο άρθρο ονομάζεται master cylinder. Περιστρέφεις τον master cylinder με το χερι προς τη μια ή την άλλη κατευθυνση, ελέγχεις το σημειο της συμπλεξης αν ειναι αυτο που θες και στο τελος ξανασφίγγεις την βιδα που κραταει κόντρα.Η διαδικασία ειναι απλή και δεν παιρνει πανω απο 3-4 λέπτα.
Πρόβλημα με το δίσκο δεν έχεις εκτός αν τον βάλεις να πιάνει τέρμα ψηλά οπότε μπορεί να σου πατινάρει και να τον τρως. Αλλά τη διαδικάσια την κάνεις για να πιανει πιο χαμηλά επομένως δεν κινδυνεύεις απο πατιναρίσμα.
Μια σημείωση μόνο. Γενικά πενταλ συμπλεκτη δεν πρέπει να πειράζουμε. Εγω το έκανα επειδη όντως με βολεύει και είδα διαφορά αλλά δε θεωρείται σωστό να το κανει καποιος. Αν έχετε φαγωμενο δίσκο θα δείτε σίγουρα διαφορα αλλά να ξέρετε ότι όταν βάλετε καινούριο δίσκο θα πρέπει να ξαναλλαξετε το σημείο σύμπλεξης.
Τη διαδικασια την έχω κανει πάντως αρκετες φορες επομένως ό,τι άλλο θέλετε ευχαριστώς να σας πω