Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Αυτον τον πυρο στο σασμαν θα ηθελα και εγω να μαθω που ειναι για να τον λαδωσω.
Ευχαριστουμε προκαταβολικα Παυλο.
|
Βάλτε κάποιον μέσα στο αυτοκίνητο να πατάει και να αφήνει συμπλέκτη και πηγαίνετε πάνω από τη μηχανή. Αριστερά από τη μπαταρία και λίγο χαμηλά θα δείτε κάτι να κινείται που έχει και μια φούσκα απο πάνω. Αν τραβήξετε τη φούσκα θα δείτε από μέσα το τι κινείται. Εκεί βάζω γράσσο και μάλιστα βάζω κάποιον να έχει πατημένο συμπλέκτη. Προειδοποιώ ότι το να βάλετε πάλι τη φούσκα θέλει λίγο ζόρι. Εγώ που το έχω κάνει κάποιες φορές το έχω μάθει, αλλά για 1η φόρα μπορεί να σας δισκολέψει.
Τη μπίλια που είναι πάνω στον επιλογέα θα τη δείτε πολύ εύκολα αν τραβήξετε την δερματίνη που καλύπτει τον επιλογέα. Και εκεί θέλει γράσσο αν και επειδή η μπίλια δεν έχει καθολου μπόσικα δεν περνάει εύκολα
Όσον αφορα τη ρύθμιση του πενταλ, πρέπει να βγάλετε το πλαστικό κάτω από το τιμόνι (2 βίδες) και να σκύψετε ανάποδα κάτω ώστε να βλέπετε τη βάση του πενταλ. Θα δείτε μια εικόνα περίπου σαν αυτη
http://www.miata.net/garage/adjust_clutch/index.html
Δεν είναι έτσι αλλα μοιαζει. Εκει θα δείτε ένα παξιμάδι το οποίο το λύνετε νομίζο με 12ρι κλειδί. Εγώ βάζω και 2ο κλειδί για να κρατάω κόντρα και να μην ζορίσω το υπόλοιπο σύστημα. Αφού λύσετε το παξιμάδι θα δείτε ότι ο κοχλιας που σταθεροποιούσε γυρίζει με το χερι. Τον ρυθμίζετε εκεί που θέλετε με το χέρι (δε χρειαζετε κλειδι) και κάνετε δοκιμές για το που πιάνει. Εγώ τον εχω ρυθμίσει χαμηλά. Πιθανόν για να γυρίσει πιο ευκολα θα πρέπει με το άλλο χέρι να πατάτε λίγο το συμπλέκτη για να συμπιεστεί λίγο το ελατήριο επαναφοράς και να γυρίζει πιο εύκολα ο κοχλίας. Αφού το ρυθμίσετε ξανασφίγγετε το παξιμάδι που λύσετε στην αρχη.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, αν όχι δείτε και πείτε/
Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτα κάνω εγώ στο δικό μου, μην λύσετε τίποτα και μετα δε το δέσετε και μου πείτε ότι σας το χάλασα!