Σχετικά με το σασμαν, θεωρώ ότι είναι το αδύναμο σημείο του αυτοκινήτου. Σε γρήγορη οδήγηση το βρίσκω πολύ καλό. Στην καθημερινή οδήγηση όμως είναι σκληρό. Να αναφέρω ότι φοράω quick shift tte αλλά αυτά που θα πώ ισχύουν και πριν το φορέσω. Λοιπόν οι δικές μου παρατηρήσεις είναι η εξης:
- Η πρώτη αν τσουλάει το αμάξι θέλει δύναμη να μπεί αν και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα. Στην TS όμως λίγο πιο δύσκολα
- Η αλλαγή 1η-2α είναι η πιο ζόρικη στην καθημερινή οδήγηση. Αν πας να την κάνεις αργά μπορεί να γρατζουνίσει ή ο επιλογέας να βρει αντίσταση στην είσοδο της 2ας και να μη μπαίνει.
Για μένα ο καλυτέρος τρόπος που έχεις να κάνεις την αλλαγή είναι γρήγορο τράβηγμα από την 1η, στιγμιαίο σταμάτημα εκεί που αρχίζει να βρίσκει αντίσταση στη 2α, και γρήγορο τράβηγμα για να μπει η 2α. Πιάνει πάντα
- Η αλλαγή 2α-3η δεν είναι τόσο δύσκολη. Αν την κάνεις αργά πάλι θα βρεις αντίσταση αλλά δεν θα γρατζουνίσει. Δεν χρειάζεται να κάνεις τα κόλπα της 1ης-2ας αλλά πρέπει να τη βάλεις και αυτή γρήγορα.
- Γενικά όλες οι αλλαγές είναι δύσκολες και σκληρές στα ανεβάσματα αλλά όχι στα κατεβάσματα. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Οι πιο δύσκολες ταχύτητες να μπούν είναι οι πίσω (2α, 4η, 6η) και όχι τόσο οι μπροστινές (3η, 5η)
- Όταν το σασμάν είναι κρύο είναι πολύ κακό και πρεπει να το ξέρεις για να μη σε εκνευρίσει. Όταν ζεσταθεί είναι πολύ καλύτερο αλλά δυστηχώς ζεστένεται πολύ δύσκολα. Μετά από γρήφορη οδήγηση με πολλές αλλαγές το σασμάν γίνεται τέλειο πράγμα που σημαίνει ότι η βαλβολίνη ζεστένεται δύσκολα
- οι ταχύτητες αλλάζουν πιο δύσκολα σε κατηφόρα παρά σε ανηφόρα (λογικό, έχει να κάνει με το οτι στην αλλαγή το αυτοκίνητο χάνει ταχύτητα και συγχρονίζονται πιο γρήγορα τα γρανάζια)
Μετά από πολύ αναζήτηση με το θέμα του σασμάν έχω καταλήξει ότι όλα αυτα οφείλονται στα εξής:
- ο επιλογέας δεν είναι πολύ σωστά σχεδιασμένος για αυτό και υπάρχει αυτή η δυσκολία στις αλλαγές. Φροντίστε να γρασσάρετε την μπίλια που έχει ο επιλογέας για να είναι λίγο πιο μαλακός. Επίσης γρασσαρετε τον πίρο που βρίσκεται πάνω στη μηχανή και κινείται όταν πατάτε συμπλέκτη (αν κάποιος πατάει το συμπλέκτη φαίνεται εύκολα αν κοιτατε μέσα στη μηχανή)
- Είναι πολύ μαλακές οι βάσεις σασμαν και μηχανής με αποτέλεσμα στις αλλαγές να κάθεται η μηχανή και να μην μπορούν να δουλέψουν καλά οι ντίζες. Αν κάνετε μια αλλαγή 1η-2α πάνω στον κόφτη σε στροφή θα δείτε ότι μάλλον δε θα μπεί
- κατα τη γνώμη μου δεν γίνεται σωστή ροή της βαλβολίνης και για αυτό δε λιπαίνει ούτε ζεστένεται σωστά. Για αυτό και αργεί να ζεσταθεί τόσο. Αν διαβάσετε στο παρακάτω λινκ όπου θα δείτε τα συχρονιζέ λυμένα θα δείτε ότι το έχουν διαπιστώσει και άλλοι
http://www.lotustalk.com/forums/f25/...e-3-4-a-49620/
Για εμένα το θέμα της βαλβολίνης στο σασμάν της TS είναι το πιο σοβαρό. Επειδή όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάποια συγχρονιζέ έχουν χαλκό μέσα που τρώγεται με βαλβολίνη προδιαγραφής GL5 εγώ βάζω πάντα GL4 και συγκεκριμένα την Redline MT-90. Επίσης για να υπάρχει καλύτερη ροή της βαλβολίνης θεωρώ (όπως και πολλοί άλλοι) ότι η 75w90 ειναι λίγο χοντρή και για αυτό την έχω αναμίξει με RedLine ΜTL (είναι 70w80). Άλλη βάζουν ένα λίτρο MTL εγώ αρκέστηκα σε 400ml.
Εγώ αυτά έχω κάνει και έχω παρατηρήσει ότι έτσι δουλεύει καλά το αμάξι. Δεν λέω ότι είναι το πιο σωστό αλλά αυτα νομίζω μέσες άκρες ότι συμβαίνουν
Αν θέλετε καμια διευκρίνηση στη διάθεσή σας
Παντως για να μην αγχώνεστε, σε όλα τα φορουμς του εξωτερικού το σασμάν αυτό είτε σε κορόλα ειτε σε σελικα ειτε σε λοτους, έτσι είναι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα