Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-03-10, 18:34
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
2 και κάτι ψιλά παίρνει.
Από τιμές, δεν θυμάμαι να σας πω, δεδομένου ότι φοράω τις TRD για τα σκουληκάτα...
Κοιτάξτε όμως και στον Λαμπριανίδη...
Πάνος.
ΥΓ: Καλορίζικη και καλοτάξιδη η TS σου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-10, 19:33
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou Εμφάνιση μηνυμάτων
2 και κάτι ψιλά παίρνει.
Από τιμές, δεν θυμάμαι να σας πω, δεδομένου ότι φοράω τις TRD για τα σκουληκάτα...
Κοιτάξτε όμως και στον Λαμπριανίδη...
Πάνος.
ΥΓ: Καλορίζικη και καλοτάξιδη η TS σου...
Σε ευχαριστώ πολύ Πάνο.
Παλιά 18-03-10, 03:09
mpesikos Offline:

Μοντέλο: CTS
Δύναμη Σεβασμού: 395
mpesikos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρώτησα και εγώ μόλις το μηχανικό και μου είπε 2 και κάτι, κοντά στα 2,5 λίτρα. Ρώτα όμως και εσύ για να είμαστε σίγουροι.

Ρε Μπάμπη, σχετικά με τις βαλβολίνες MOTUL GEAR 300 100% συνθετικές, λες ότι τις πήρες 10 ευρώ το λίτρο... Είσαι σίγουρος; Εγώ εδώ σε χονδρική σχεδόν τιμή τις βρίσκω 25 ευρώ το λίτρο. Μήπως δεν ήταν οι full συνθετικές αυτές που πήρες και ήταν οι semi-synthetic; Είναι μεγάλη η διαφορά...
αντρεα τα 25 ευρω νομιζω οτι ειναι υπερβολικα πολλα!κ απο μαγαζι που τα εχω παρει δεν υπαρχει περιπτοση να τα ειχα πληρωσει τοσο ακριβα!!αυριο θα ρωτησω κ θα σου πω!!
αυτα που πηρα εγω ηταν σιγουρα συνθετικα και ισως να ηταν σε προσφορα κ γιαυτο να ειχαν αυτη την τιμη..
τωρα για το ποσο χρειαζομαστε,ρωτησα τον μηχανικο μου αλλα δεν θυμοταν,2 κατι μου ειπε..βεβαια θα μπορουσαμε να δουμε ποσο εχει μεινει αλλα δεν εβρησκε το μπουκαλι
το καλο ειναι οτι ξερουμε οτι δεν θα χρειαστεις περισσοτερο απο 3 λιτρα και λιγοτερο απο 2
αυριο λοιπον θα σου πω ποσο τισ βρησκω κ εγω εδω στον πυργο..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-10, 08:41
papadodi Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Ε12 f/l 1.4
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 245
papadodi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εκτός Λαμπριανίδη κι εγώ τόσο τις είχα πάρει, όπως και τα 8100 στα 18 ευρώ το λίτρο. Καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του, σε σχέση με την μεγάλη διαφορά τιμής. Πάντως ο δικός μου λαδάς τα φέρνει από τον Χαμπή και όχι από όπου να' ναι.
Παλιά 18-03-10, 10:28
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 434
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ευχαριστώ πολύ Πάνο.
καλα και σφαλη χ.λ.μ. κουκλα
αντε μια ακομα ts me 5 πορτες σαν την δικια μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-10, 20:54
corollapatra Offline:
Administrator

corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Τελικά θα μου κοστίσουν 22 ευρώ το λίτρο. Μιλάμε πάντα για τις MOTUL GEAR 300 100% synthetic, επισυνάπτω και φωτογραφία για να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε. Δεν ξέρω πόσο τις έχετε βρει όσοι τις έχετε βάλει. Αλλά η διαφορά τιμής με του Μπάμπη είναι μεγάλη...

Edit: Επανέρχομαι μετά από λίγο ψάξιμο στο net όπου βρήκα ότι εδώ τις έχουν 29 ευρώ/λίτρο. Δεν μπόρεσα να βρω άλλη καταχώρηση με τιμή...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos ts Εμφάνιση μηνυμάτων
καλα και σφαλη χ.λ.μ. κουκλα
αντε μια ακομα ts me 5 πορτες σαν την δικια μου
Σε ευχαριστώ Νίκο. Και φυσικά ο λόγος που την αγόρασα ήταν γιατί ήταν 5θυρη. Στη Πάτρα είναι ζήτημα να υπάρχουν 2-3 TS με 5 πόρτες...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  gear_300_small.jpg
Εμφανίσεις:  120
Μέγεθος:  13,5 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 18-03-10 στις 21:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-10, 03:15
mpesikos Offline:

Μοντέλο: CTS
Δύναμη Σεβασμού: 395
mpesikos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
λοιπον..πηγα κ ρωτησα κ τις βρηκα 28 ευρω!!ειλικρινα παντως,θα εβαζα το χερι μου στην φωτια οτι δεν εχουν πανω απο 18 ευρω!τωρα γιατι μου ειχε καρφοθει αυτο δεν ξερω,μαλλον δεν θυμομουν καλα..
τωρα για αυτες που πηρα,πρεπει να παω οπωσδηποτε στο μηχανικο μου να βρω μπουκαλι για να ειμαι 1000%σιγουρος οτι ειναι 100% συνθετικες..
τωρα ποτε θα παω δεν ξερω γιατι ειναι κ λιγο μακρια..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 00:49
corollapatra Offline:
Administrator

Λοιπόν, τις άλλαξα τις βαλβολίνες το Σάββατο, δεν πρόλαβα να κάνω ουσιαστική βόλτα από τότε αφού λείπω εκτός Ελλάδος, αλλά στο λίγο που οδήγησα διέκρινα μία μεγαλύτερη "ευγένεια" του κιβωτίου από πριν...

Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι τομκούμπωμα της τρίτης. Ιδίως όταν είναι παγωμένο (όταν ζεσταθεί βελτιώνονται κατά πολύ τα πράγματα), δαγκώνει αρκετά. Εάν δε προσπαθήσω να την βάλω αργά, τότε δαγκώνει πολύ σα να πας να βάλεις ταχύτητα με όχι καλά πατημένο συμπλέκτη και δαγκώνουν τα γρανάζια. Μίλησα με τον Θοδωρή TmNemesis αλλά που είπε ότι στη δική του TS δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στην τρίτη.

Οι υπόλοιποι τι άποψη έχουν για το συγκεκριμένο θέμα; Μήπως είναι κάτι που πρέπει να διορθώσω με κάποιο τρόπο;
Παλιά 24-03-10, 14:58
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 319
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Έχει ιδιοτροπίες που προφανώς θα έχουν σχέση και με τους συμπλέκτες του καθενός μας ή και φθορές στο πλαίσιο κίνησης του μοχλού.
Σε εμένα βάζοντας 3η πρέπει να καθυστερήσεις λίγο κάπου στη μεση για να μην χτυπήσει. Η 2η μπαίνει εύκολα γρήγορα, αν και μοιάζει κάπως να κάνει ένα ζιγκ-ζαγκ ο μοχλός προς το τέλος της διαδρομής. Αν το πάω αργά κάπου εκεί ψιλο-σκαλώνει.
Γενικά για να ανεβάζω ταχύτητες ομαλά (χωρίς ίχνη ταλαντώσεων) θέλει "άγρια" επιτάχυνση, αλλά έχω κάπως απότομο συμπλέκτη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 19:25
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Σχετικά με το σασμαν, θεωρώ ότι είναι το αδύναμο σημείο του αυτοκινήτου. Σε γρήγορη οδήγηση το βρίσκω πολύ καλό. Στην καθημερινή οδήγηση όμως είναι σκληρό. Να αναφέρω ότι φοράω quick shift tte αλλά αυτά που θα πώ ισχύουν και πριν το φορέσω. Λοιπόν οι δικές μου παρατηρήσεις είναι η εξης:

- Η πρώτη αν τσουλάει το αμάξι θέλει δύναμη να μπεί αν και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα. Στην TS όμως λίγο πιο δύσκολα

- Η αλλαγή 1η-2α είναι η πιο ζόρικη στην καθημερινή οδήγηση. Αν πας να την κάνεις αργά μπορεί να γρατζουνίσει ή ο επιλογέας να βρει αντίσταση στην είσοδο της 2ας και να μη μπαίνει.
Για μένα ο καλυτέρος τρόπος που έχεις να κάνεις την αλλαγή είναι γρήγορο τράβηγμα από την 1η, στιγμιαίο σταμάτημα εκεί που αρχίζει να βρίσκει αντίσταση στη 2α, και γρήγορο τράβηγμα για να μπει η 2α. Πιάνει πάντα

- Η αλλαγή 2α-3η δεν είναι τόσο δύσκολη. Αν την κάνεις αργά πάλι θα βρεις αντίσταση αλλά δεν θα γρατζουνίσει. Δεν χρειάζεται να κάνεις τα κόλπα της 1ης-2ας αλλά πρέπει να τη βάλεις και αυτή γρήγορα.

- Γενικά όλες οι αλλαγές είναι δύσκολες και σκληρές στα ανεβάσματα αλλά όχι στα κατεβάσματα. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Οι πιο δύσκολες ταχύτητες να μπούν είναι οι πίσω (2α, 4η, 6η) και όχι τόσο οι μπροστινές (3η, 5η)

- Όταν το σασμάν είναι κρύο είναι πολύ κακό και πρεπει να το ξέρεις για να μη σε εκνευρίσει. Όταν ζεσταθεί είναι πολύ καλύτερο αλλά δυστηχώς ζεστένεται πολύ δύσκολα. Μετά από γρήφορη οδήγηση με πολλές αλλαγές το σασμάν γίνεται τέλειο πράγμα που σημαίνει ότι η βαλβολίνη ζεστένεται δύσκολα

- οι ταχύτητες αλλάζουν πιο δύσκολα σε κατηφόρα παρά σε ανηφόρα (λογικό, έχει να κάνει με το οτι στην αλλαγή το αυτοκίνητο χάνει ταχύτητα και συγχρονίζονται πιο γρήγορα τα γρανάζια)

Μετά από πολύ αναζήτηση με το θέμα του σασμάν έχω καταλήξει ότι όλα αυτα οφείλονται στα εξής:

- ο επιλογέας δεν είναι πολύ σωστά σχεδιασμένος για αυτό και υπάρχει αυτή η δυσκολία στις αλλαγές. Φροντίστε να γρασσάρετε την μπίλια που έχει ο επιλογέας για να είναι λίγο πιο μαλακός. Επίσης γρασσαρετε τον πίρο που βρίσκεται πάνω στη μηχανή και κινείται όταν πατάτε συμπλέκτη (αν κάποιος πατάει το συμπλέκτη φαίνεται εύκολα αν κοιτατε μέσα στη μηχανή)

- Είναι πολύ μαλακές οι βάσεις σασμαν και μηχανής με αποτέλεσμα στις αλλαγές να κάθεται η μηχανή και να μην μπορούν να δουλέψουν καλά οι ντίζες. Αν κάνετε μια αλλαγή 1η-2α πάνω στον κόφτη σε στροφή θα δείτε ότι μάλλον δε θα μπεί

- κατα τη γνώμη μου δεν γίνεται σωστή ροή της βαλβολίνης και για αυτό δε λιπαίνει ούτε ζεστένεται σωστά. Για αυτό και αργεί να ζεσταθεί τόσο. Αν διαβάσετε στο παρακάτω λινκ όπου θα δείτε τα συχρονιζέ λυμένα θα δείτε ότι το έχουν διαπιστώσει και άλλοι

http://www.lotustalk.com/forums/f25/...e-3-4-a-49620/

Για εμένα το θέμα της βαλβολίνης στο σασμάν της TS είναι το πιο σοβαρό. Επειδή όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάποια συγχρονιζέ έχουν χαλκό μέσα που τρώγεται με βαλβολίνη προδιαγραφής GL5 εγώ βάζω πάντα GL4 και συγκεκριμένα την Redline MT-90. Επίσης για να υπάρχει καλύτερη ροή της βαλβολίνης θεωρώ (όπως και πολλοί άλλοι) ότι η 75w90 ειναι λίγο χοντρή και για αυτό την έχω αναμίξει με RedLine ΜTL (είναι 70w80). Άλλη βάζουν ένα λίτρο MTL εγώ αρκέστηκα σε 400ml.

Εγώ αυτά έχω κάνει και έχω παρατηρήσει ότι έτσι δουλεύει καλά το αμάξι. Δεν λέω ότι είναι το πιο σωστό αλλά αυτα νομίζω μέσες άκρες ότι συμβαίνουν
Αν θέλετε καμια διευκρίνηση στη διάθεσή σας

Παντως για να μην αγχώνεστε, σε όλα τα φορουμς του εξωτερικού το σασμάν αυτό είτε σε κορόλα ειτε σε σελικα ειτε σε λοτους, έτσι είναι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,19263911 seconds (80,92% PHP - 19,08% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:15.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com