Επανέρχομαι στο θέμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Τελικά το τρίξιμο δεν είναι από τον σταυρό του τιμονιού όπως νομιζα, έβαλα γράσσο και το κάνει πάλι (στον μέσα σταυρό). Μαζί με αυτό όμως κάνει και κάτι σαν τζόγο όταν κουνάω το τιμόνι σαν τουκ τουκ και παρατηρώ ότι ακούγεται ποιό έντονα αν στρίβω, βασικά νομίζω ότι κάτι είναι χαλαρό στην κρεμαριέρα και μερικές φορές νομίζω ότι το τιμόνι κάνει τα δικά του! έλεγξα ότι μπορούσα και δεν υπάρχει πρόβλημα στα ακρόμπαρα παρά μόνο στα μπαλάκια ψαλιδιών που θα τα αλλάξω λείαν συντόμως. Σήμερα 3 γνώστες (2 μηχανικοί και ένας τρίτος γνώστης αυτοκινήτων) μου είπαν ότι έχει πρόβλημα η κρεμαριερα μου και έχουν χαλαρώσει οι σφαιρικοί σύνδεσμοι και θέλουν σφίξιμο. Επίσης λόγω της διαροής λαδιού στην φυσούνα (σύνδεσμος) στην πλευρά του οδηγού λένε να την αλλάξω! χανει λίγο πάντως δεν βλέπω λάδια στον δρόμο.
Για την αντικατάσταση κρεμαριέρα βγάλε-βάλε μου είπαν 150 ευρώ, αν τους πάω άλλη όμως. Τις βρίσκω γύρω στα 250 ευρώ. Τα ερωτήματα είναι τα εξής :
1) Aν πάρω μεταχειρισμένη πως ξέρω ότι δεν θα είναι χειρότερη???
2) Υπάρχουν κιτ επισκευής ή κάποιος να επισκευάζει να μην βάλω άλλη ?
3) Υπάρχουν ανταλλακτικά να μπορώ να την επισκευάσω? νομίζω η Toyota μου είχε πει ότι δεν υπάρχουν! γνωρίζει κανείς τπτ σχετικό? παραθέτω φωτο από βιβλίο σχετικό που δείχνει πως σφίγγουμε τον σφαιρικό σύνδεσμο, αυτά λένε ότι μου έχουν χαλαρώσει.