Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
16-09-09, 01:50
|
|
|
|
Περιοχή:
Ρέθυμνο
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Και εμενα μου αναψε τα ιδια λαμπακια (engine - trc - vsc ) το πηγα σε ενα φιλο που εχει διαγνωστικο και μου ειπε οτι ειναι δευταιρεβων αισθιτηρας αερα αλλα απο που δεν ξερει και επισης πιεση abs.Μου εσβησε τα λαμπακια που αναβαν και απο τοτε δεν ξαναναψαν και το μονο που εκανα ειναι οτι καθαρισα τον εσθιτηρα που ειναι μετα το φιλτρο πριν τον σωληνα εισαγωγης
θα ψαξω να βρω τον κωδικο βλαβης που εβγαλε και θα σου πω
|
|
|
|
16-09-09, 11:35
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Επειδή έχεις ψάξει τα πάντα και δεν έχεις βρει άκρη, θα τολμήσω να σου πω ενα περιστατικό.
Δεν θα το ελεγα αλλιως, μιας και δεν ξερω πόσο σχέση μπορει να έχει, αλλα... απλα για να δεις και αυτο...
Παρόμοια ένδειξη εβγαζε στο Punto του αδερφου μου και βγαινανε off τα trc, vsc κτλπ.
Βρηκαν τι ειχε και το φτιαξανε. Του ειπαν πως ειχε χαλασει και χρειαζοταν αλλαγή "η βαλβίδα του stop η οποία βρίσκεται πίσω απο το πεντάλ του φρένου"...
Ξαναλέω... δεν γνωριζω αν εχει καποια σχέση με το δικό σου προβλημα ή τι σκατα είναι αυτη η "βαλβιδα του στοπ"... αλλά είπα μηπως να κοιταζες και εκεί πισω απο το πενταλ, απλα ίσως για να αποκλεισεις και αυτο το ενδεχόμενο... Ειχε να κανει δλδ κατι με το πατημα του πεντάλ του φρένου και τα μπλιμπλίκια που ενεργοποιούνται (vrc κτλπ) όταν πατούσες το πενταλ...
|
δεν νομιζω να εχει σχεση αλλα τι να πω..θα το κοιταξω κ αυτο..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10
|
Αυτο ακομα το διαβαζω μπας κ μπορεσω κ βγαλω καποιο νοημα..Σε ευχαριστω Δημητρη για τον χρονο σου!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gio911
Και εμενα μου αναψε τα ιδια λαμπακια (engine - trc - vsc ) το πηγα σε ενα φιλο που εχει διαγνωστικο και μου ειπε οτι ειναι δευταιρεβων αισθιτηρας αερα αλλα απο που δεν ξερει και επισης πιεση abs.Μου εσβησε τα λαμπακια που αναβαν και απο τοτε δεν ξαναναψαν και το μονο που εκανα ειναι οτι καθαρισα τον εσθιτηρα που ειναι μετα το φιλτρο πριν τον σωληνα εισαγωγης
θα ψαξω να βρω τον κωδικο βλαβης που εβγαλε και θα σου πω
|
λογικα εννοεις τον AFM τον οποιο κ εχω αντικαταστησει με καινουριο..ο κωδηκος P0410 εαν θυμαμαι καλα σημαινει δυσλειτουργια ροης αερα..
|
16-09-09, 11:43
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Μπαμπη αν καταλαβαινω καλα λεει πως πρεπει να αντικαταστήσεις την τρόμπα αέρα (δλδ το σεβρό?) + όλες τις σωληνώσεις που το γεμίζουν με αέρα.
Ψιλο-ακούγεται λογικό... Με το που βαζεις μπροστα τη μηχανη, καποιες σωληνωσεις παρέχουν αέρα στο σεβρο για να έχεις "πατημα" στο φρένο. (γι΄αυτο και οταν σβηνεις το αμαξι δεν εχεις φρενο - δεν παρεχεται αερας στο σεβρο). Αυτες οι σωληνώσεις ξεκινάνε καπου απο την πεταλούδα σου.
Αν το σεβρό δεν γεμιζει ικανοποιητικά με αερα είτε επειδή εχει προβλημα, είτε επειδη κάποια απο τις σωληνώσεις έχει τρύπα ή τσάκιση, λογικά δεν έχεις καλό φρένο και ίσως αυτο πετάει μήνυμα λάθους για trc κλτπ...
Τσεκαρε πρωτα αν ολες οι σωληνωσεις ειναι οκ και μετα τσεκαρε το σεβρό.
|
16-09-09, 14:29
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘήνα
|
|
Ρε TSάκηδες βοηθήστε με λιγάκι
Στο topic για τις διαφορές CTS pro με CTS F/L λέει
Νέο gear ratio από 17.4 σε 16.4
αυτό σημαίνει ότι τα FL έχουν πιο κοντή κλιμάκωση ή πιο μακρυά; Επίσης πιάνει όλες τις σχέσεις ή κάποιες συγκεκριμένες ταχύτητες;
Αν είναι επίσης εύκολο θα ήθελα απο κάποιους που έχουν pro και fl να που τι στροφές έχουν όταν πηγαίνουν με 110-120-130-140 με 6ή και τι καταναλώσεις βλέπουν εθνική χωρίς πολλά lift.
Θεωρείτε οτι αξίζει να δώσεις 15.000€+ να πάρεις μια μεταχειρισμένη TS που στην τελική δεν ξέρεις τι έχει περάσει ή να δώσεις 18.500+ για κανά καινούργιο turbάμαξο όχι στα άλογα της TS βέβαια αλλά είναι καινούργιο
|
|
|
|
16-09-09, 14:51
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Υπολόγιζε γύρω στις 3000 στροφες στα 100 και κάνε την αναγωγή στα χιλιόμετρα που ζητάς. Ενδεικτικά να σου πω ότι μια νορμάλ ταχύτητα στην εθνική που δεν κουράζει ούτε εσένα ούτε το αμάξι είναι τα 160 και έχεις 5000 στροφές περίπου. Το μόνο θέμα είναι ότι κάνει θόρυβο οπότε δεν κάνεις αθόρυβο ταξίδι, κάνεις όμως άνετο.
Από κατανάλωση γνώμη μου είναι ότι τα δυνατά αμάξια αν δεν τα πατήσεις δεν καίνε αλλά αν τα πατήσεις κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι καίνε.
Με την TS στην εθνική να υπολογίζεις ότι αν πηγαίνεις με 150-160 θα καις στο 11.5-12. Τώρα αυτούς με τα που λένε ότι πάνε με 160 (όχι με την TS γενικά το λέω) και καίνε 8-9 λίτρα εγώ προσωπικά δεν τους πιστεύω και θεωρώ ότι αντιβαίνει τους νόμους της φυσικής.
Αν καταφέρεις και κρατηθείς στα 120 η κατανάλωση παίζει στο 8-8.5 αν θυμάμαι καλα...
Γενικά θα σου έλεγα ότι η TS είναι αρκετά ευχάριστο αμάξι στην οδήγηση απλά μόλις συνηθίσεις το γκάζι θα σου φανεί αργό κάτω από το λιφτ.
Στην ερώτηση σου αν είναι να προτιμήσεις την TS από ένα καινούριο τουρμπάτο πες μας τι περιμένεις από ένα αμάξι για να σου πούμε τι είναι καλύτερο.
|
16-09-09, 15:24
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS
.....
Με την TS στην εθνική να υπολογίζεις ότι αν πηγαίνεις με 150-160 θα καις στο 11.5-12. Τώρα αυτούς με τα που λένε ότι πάνε με 160 (όχι με την TS γενικά το λέω) και καίνε 8-9 λίτρα εγώ προσωπικά δεν τους πιστεύω και θεωρώ ότι αντιβαίνει τους νόμους της φυσικής.
Αν καταφέρεις και κρατηθείς στα 120 η κατανάλωση παίζει στο 8-8.5 αν θυμάμαι καλα...
......
|
Επειδή έχω οδηγήσει ένα Α3 1.8TFSI sportback πολλές φορές σε ταξίδι, ταξιδεύοντας με 130 χλμ έχει 2500 στοφές και καταναλώνει 7,2-7,3lt/100km. Με πιο γρήγορους ρυθμούς 150-160 (3000 στροφές) καταναλώνει περίπου 8,5lt/100km.
Δεν είμαι κάτοχός του, το αμάξι είναι συγγενικού προσώπου αλλά αυτά τα νούμερα ισχύουν!!!
edit: Με 6η ταχύτητα πάντα...
|
16-09-09, 15:48
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Δε θέλω να σε αμφισβητήσω,
απλά επειδή η αεροδυναμική αντίσταση είναι ανάλογη της 3ης δύναμης της ταχύτητας θεωρώ ότι αν ένα αμάξι στα 130 θέλει 7.5 lt/100km τότε στα 160 θέλει πολύ παραπάνω από 8.5 lt/100km. Την κατανάλωση αυτή την έχεις μετρήσει σαν μέση κατανάλωση ή σαν στιγμιαία? Δηλαδή έχεις κάνει για ώρα ταξίδι με 160 και σου έγραψε μέση 8.5?
Σορρυ που ρωτάω αλλά πολλοί μου έχουν πει ότι στα σε κάποια ταχύτητα η κατανάλωση είναι τόσο και απλά βλέπουν την στιγμιαία κατανάλωση που γράφει και που μπορεί να είναι σε ανηφόρα-κατηφόρα η ότι άλλο έχει συμβεί.
Οι τιμές που αναφέρω εγώ είναι μετρημένες ως έξης. Βγαίνω εθνική πιάνω μια ταχύτητα και τότε μηδενίζω τον μετρητή και τον ξαναβλέπω μετά από ώρα και πριν μπω σε επαρχιακούς ή σε πόλη κλπ. Δηλαδή αναφέρονται μόνο στην κίνηση σε υψηλές ταχύτητες.
|
|
|
|
16-09-09, 16:01
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Μπαμπη αν καταλαβαινω καλα λεει πως πρεπει να αντικαταστήσεις την τρόμπα αέρα (δλδ το σεβρό?) + όλες τις σωληνώσεις που το γεμίζουν με αέρα...
|
Δεν συμβαίνει το συγκεκριμένο για πολλούς λόγους.
Ένας εξ αυτών είναι το ότι η TS διαθέτει ένα σύστημα παροχής αέρα στην εξαγωγή για την αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων -και άρα και του αισθητήρα λ και του καταλύτη- ώστε να φτάσουν γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας και να μειωθούν γρήγορα οι ρύποι της ψυχρής εκκίνησης.
Κάποιο πρόβλημα υπάρχει εκεί, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να το βρούμε.
Πάνος.
ΥΓ: Μπάμπη, ξανα-άναψε το check engine μετά από την συνάντησή μας που το σβήσαμε;.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 4ZZ-FE
...Θεωρείτε οτι αξίζει να δώσεις 15.000€+ να πάρεις μια μεταχειρισμένη TS που στην τελική δεν ξέρεις τι έχει περάσει ή να δώσεις 18.500+ για κανά καινούργιο turbάμαξο όχι στα άλογα της TS βέβαια αλλά είναι καινούργιο
|
Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι συνάρτηση του τι θέλεις και τι είσαι διατεθειμένος να δώσεις για να το αποκτήσεις.
Και να έχεις πάντα κατά νου πως σε μία TS σε εργοστασιακή ("μαμά") μορφή, τα ισχυρά της σημεία είναι το γκάζι (αν μπορείς να το δουλεύεις ψηλά), η αξιοπιστία και οι χώροι.
Τα αδύνατά της είναι τα κρατήματα, το τιμόνι και η κατανάλωση.
Αν είσαι "συνειδητοποιημένος" την αγοράζεις και επεμβαίνεις στις αδυναμίες της φτιάχνοντας ένα πολύ καλό όχημα -all round-. Διαφορετικά, παίρνεις ένα 16άρι τουρμπάτο που είναι γενικά καλύτερο και πιο ομοιογενές από μία εργοστασιακή TS, και σε 3 χρόνια αρχίζεις να ψάχνεις για το επόμενο αυτοκίνητό σου.
Πάνος.
|
|
|
|
16-09-09, 16:02
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘήνα
|
|
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απάντησεις
Στο θέμα μας τώρα, Είμαι κάτοχος μιας Ε12 1.4 και για τα ατμοσφαιρικά κυβικά της είμαι πολύ ευχαριστημένος, επίσης αν εξαιρέσεις τους κλασσικούς τριγμούς που κάνει όταν έχει κρύο μου αρέσει πάρα πολύ η ποιότητα απο το εσωτερικό της, προσωπικά το σαλόνι της μου αρέσει περισσότερο απο πολλά VW-audi. Σίγουρα τα ακριβά audi είναι αλλού αλλά πολλά τα €.
Θέλω ένα αυτοκίνητο πιο γρήγορο απο την Ε12 αλλά χωρίς να καίει τα άντερα του, γενικά δεν το πατάω και με την Ε12 στην εθνική πετυχαίνω κατανάλωση της τάξης των 7-7.5 το πολύ.Απλά θέλω την άνεση στο προσπέρασμα και που και που τσιγκλάω και κανένα περίεργο.Το αυτοκίνητο κάνει μεικτά χλμ τα περισσότερα εκτός κίνησης στην αττική οδό- εθνική και ελάχιστα στο σταμάτα ξεκίνα.
Απο καινούργια αυτοκίνητα δυστυχώς οι επιλογές είναι λίγες. Το punto abarth είναι μια επιλογή αλλά διάβασα ότι καίει, έχει άσχημα πλαστικά και γενικά το όνομα fiat στην οικογένεια δεν τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης. Η άλλη επιλογή είναι το Bravo με ότι συνεπάγετε παραπάνω. Peugeot δεν μου αρέσουν, ford-mazda σε νορμαλ κυβικά δεν έχουν κάτι. Τα astra επίσης δεν τα γουστάρω και τα θεωρώ πολύ κλασικούρα σε σχέση με το εσωτερικό της corolla. Η μόνη επιλογή που μένει είναι η Honda Με το καινούργιο civic μτχ αλλά με τα ίδια € παίρνεις και μτχ CTS 2005. Βέβαια το εσωτερικό του civic είναι πολύ διαστημικό και ίσως να είναι και πιο ποιοτικό.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Φίλτατοι TSάδες ενωθείτε και βοηθείστε με
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Διαφορετικά, παίρνεις ένα 16άρι τουρμπάτο που είναι γενικά καλύτερο και πιο ομοιογενές από μία εργοστασιακή TS, και σε 3 χρόνια αρχίζεις να ψάχνεις για το επόμενο αυτοκίνητό σου.
Πάνος.
|
Πάνο δυστυχώς εκτός απο peugot mini cooper & corsa opc δεν υπάρχει κάτι σε 1.6. Γιατί λες ότι σε 3 χρόνια θα ψάχνω πάλι, λόγο αξιοπιστίας;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 4ZZ-FE : 16-09-09 στις 16:08.
|
|
|
|
16-09-09, 16:16
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 4ZZ-FE
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Στο θέμα μας τώρα, Είμαι κάτοχος μιας Ε12 1.4 και για τα ατμοσφαιρικά κυβικά της είμαι πολύ ευχαριστημένος, επίσης αν εξαιρέσεις τους κλασσικούς τριγμούς που κάνει όταν έχει κρύο μου αρέσει πάρα πολύ η ποιότητα απο το εσωτερικό της, προσωπικά το σαλόνι της μου αρέσει περισσότερο απο πολλά VW-audi. Σίγουρα τα ακριβά audi είναι αλλού αλλά πολλά τα €.
Θέλω ένα αυτοκίνητο πιο γρήγορο απο την Ε12 αλλά χωρίς να καίει τα άντερα του, γενικά δεν το πατάω και με την Ε12 στην εθνική πετυχαίνω κατανάλωση της τάξης των 7-7.5 το πολύ.Απλά θέλω την άνεση στο προσπέρασμα και που και που τσιγκλάω και κανένα περίεργο.Το αυτοκίνητο κάνει μεικτά χλμ τα περισσότερα εκτός κίνησης στην αττική οδό- εθνική και ελάχιστα στο σταμάτα ξεκίνα.
Απο καινούργια αυτοκίνητα δυστυχώς οι επιλογές είναι λίγες. Το punto abarth είναι μια επιλογή αλλά διάβασα ότι καίει, έχει άσχημα πλαστικά και γενικά το όνομα fiat στην οικογένεια δεν τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης. Η άλλη επιλογή είναι το Bravo με ότι συνεπάγετε παραπάνω. Pe
ugeot δεν μου αρέσουν, ford-mazda σε νορμαλ κυβικά δεν έχουν κάτι. Τα astra επίσης δεν τα γουστάρω και τα θεωρώ πολύ κλασικούρα σε σχέση με το εσωτερικό της corolla. Η μόνη επιλογή που μένει είναι η Honda Με το καινούργιο civic μτχ αλλά με τα ίδια € παίρνεις και μτχ CTS 2005. Βέβαια το εσωτερικό του civic είναι πολύ διαστημικό και ίσως να είναι και πιο ποιοτικό.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Φίλτατοι TSάδες ενωθείτε και βοηθείστε με
|
φιλτατε ενα θα σου πω πριν την TS ειχα fiat punto gt 3
αστα να πανε και να φανταστεισ το ts εχει δει και 5 φορες κατα λαθος κοφτη θελω να σου πω οτι σε γενικες γραμμες ειμαι ηπιος οδηγος
ακουο ιταλικο και κοβω φλεβες
ασ τα βγαλουν και με 400 αλογα
καταναλωση με 3300 στοφες με 6η ειναι 120 χιλιομετρα
καις 7 και πιο κατω εγω απο αθηνα μεχρι πατρα με a/c εχω δει 7 τωρα οσο αναφορα 160 200 220 και βαλε ε μην ζητας και πολλα ..........καταλαβενεις..
η επιλογη μιας ts δεν ειναι ασχημη ιδεα αλλα ψαξε ψαξε και θα βρεις
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Forum |
george1973 |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
0 |
31-08-10 13:44 |
Νέο forum |
george1973 |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
0 |
17-07-10 13:50 |
Ke 30 Forum -3- |
GEORGIOS_XYNOS |
TOYOTA COROLLA KE30 |
550 |
14-04-10 23:14 |
Ke 30 Forum -2- |
DjBac |
TOYOTA COROLLA KE30 |
1211 |
09-01-07 16:47 |
TS FORUM 2 |
DjBac |
TOYOTA COROLLA T-SPORT |
372 |
23-05-05 12:45 |
Page generated in 0,23671699 seconds (82,25% PHP - 17,75% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:55. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|