Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
|
|
|
14-12-11, 03:04
|
banned
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη,μα δε με χωραει!!!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
O Greddy είναι aftermarket compressor φτιαγμένος για Celica TS και όχι για Corolla. Για να μπει στη Corolla γίνονται κάποιες μετατροπές (μικρής έκτασης βέβαια) στο engine bay. Ο ΤΤΕ είναι εργοστασιακός compressor ο οποίος βγήκε από τη μαμά ΤΟΥΟΤΑ και τοποθετήθηκε στο Corolla TS Compressor. Δεν πουλήθηκε ποτέ ως έξτρα αξεσουάρ, ενώ το Corolla TS Compressor ως έκδοση δεν εισήχθη ποτέ επίσημα στην Ελλάδα. Όποιος compressor TTE κυκλοφορεί ή πωλείται έχει βγει από κάποιο αυτοκίνητο, εκτός από κάποια περίπτωση πωλητή του εξωτερικού στο διαδίκτυο (βλέπε http://www.prolex-uk.com/) ο οποίος έχοντας μεγάλες άκρες στη ΤΟΥΟΤΑ πουλούσε κάποτε ολοκαινούργιους αχρησιμοποίητους compressor TTE που προφανώς είχαν περισσέψει στο εργοστάσιο της εταιρίας και τους "τσίμπησε"...
Ο ΤΤΕ Compressor εάν τοποθετηθεί σε Corolla TS εκ των υστέρων αποδίδει 225 άλογα και δεν έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης (ίσως και καθόλου). Ο Greddy υπόσχεται μεγαλύτερες αποδόσεις και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιωθεί αρκετά, κυρίως με τη χρήση διαφορετικής τροχαλίας...
|
thanx για τα technical data corollapatra;
η απορια μου σχετικα με τη διαφορα των 2 compressor γενηθηκε απο μια αγγελια ΤΤΕ που κυκλοφορει στο .gr γιαυτο εκανα και την ερωτηση.
δεν ξερω αν ειδες τη φοτο που ανεβασα με τον Greddy.αν δεν εχεις καλη οπτικη, να ανεβασω κανα 2 ακομα.η αν ξερεις parts που χρειαζονται και ενδεχομενως να μη τα εχω.(αυτα που εχω ειναι μια 4αδα μπεκ το λαδακι συντηρησης του Greddy) οτι αλλο λειπει εν καιρω 8α πρεπει να το αποκτησω.
|
|
|
|
14-12-11, 09:01
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Αν μιλάς για αυτό να ξέρεις ότι πουλάει μόνο τον compressor και όχι ολόκληρο το Kit (το γράφει ο άνθρωπος κιόλας) και ουσιαστικά είναι άχρηστος, εκτός εάν κάποιος τον θέλει για ανταλλακτικά εφόσον ήδη έχει ΤΤΕ Compressor.
Τα τεχνικά περί απαιτούμενων parts που χρειάζονται για αν είναι πλήρες ένα kit της Greddy δε τα ξέρω, σίγουρα άλλα μέλη θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν καλύτερα από εμένα σε αυτό το θέμα...
Ενημερωτικά πάντως και μιας και μιλήσαμε σε προηγούμενα posts περί πίεσης των compressor, η ενημέρωση που είχε ένα μέλος του http://www.toyotaownersclub.com, κάτοχος Corolla TS Compressor από την ΤΤΕ Γερμανίας το 2006, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του compressor της ΤΤΕ, τον ενημέρωσαν για τα εξής:
Παράθεση:
The supercharger clutch engages related to some parameters ( see below ) and stays engaged within the whole rev. range.
1. Coolant temperature > 28°C
2. Vehicle speed > 6 Km/H
3. Throttle blade angle > 10° .......
The boost pressure starts from slightly below 0,3 bar, gets it´s peak of appr. 0,56 bar at around 5500 revs and decreases to appr. 0,38 bar.
|
Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 14-12-11 στις 09:38.
|
|
|
|
14-12-11, 10:17
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pilotos7
300 ροδα ειχα γραψει στην αρχη αλλα διορθωσα το μνμ και δεν το αλλαξα.
Διορθωση λοιπον το 2ΖΖ με 9 συμπιεση στο 0.9 βγαζει 300 ροδα.Περιπου 330-340 στροφαλο.Λογικα καπου εκει πρεπει να ειναι.
Για την ακριβεια αυτο που φτιαξαμε εβγαλε 325 στροφαλο ΤΑΤ αρα 340+ σε οποιοδηποτε αλλο δυναμομετρο.Βεβαια παιζει και ρολο το προγραμμα και ο εγκεφαλος.
|
325 στροφαλο στο ΤΑΤ ειναι 325 στροφαλο!Μην το θεωρεις το ΤΑΤ αυστηρο αλλα απολυτα ακριβες!!!Εχω μετρησει περυσι το megane εκει σε ενα ταξιδι αστραπη Βολος-Αθηνα και επιστροφη και ειπα να ριξω ενα μετρημα
Η διαφορα με του Βολου ουτε μισο αλογο στο megane!
Με το Dastek της ΜΑΙΚΟΝ οκ μπορει να εχει καποια διαφορα ισως και +10 αλογα!
Αλλα < σε οποιοδηποτε αλλο δυναμομετρο> που λες ειναι πολυ γενικο!!!!
Για τον compressor ειμαι υπερ!Αν ηθελε τουρμπο τοτε ο φιλος μας εβαλε λαθος μοτερ πανω!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
14-12-11, 19:42
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
O Greddy είναι aftermarket compressor φτιαγμένος για Celica TS και όχι για Corolla. Για να μπει στη Corolla γίνονται κάποιες μετατροπές (μικρής έκτασης βέβαια) στο engine bay. Ο ΤΤΕ είναι εργοστασιακός compressor ο οποίος βγήκε από τη μαμά ΤΟΥΟΤΑ και τοποθετήθηκε στο Corolla TS Compressor. Δεν πουλήθηκε ποτέ ως έξτρα αξεσουάρ, ενώ το Corolla TS Compressor ως έκδοση δεν εισήχθη ποτέ επίσημα στην Ελλάδα. Όποιος compressor TTE κυκλοφορεί ή πωλείται έχει βγει από κάποιο αυτοκίνητο, εκτός από κάποια περίπτωση πωλητή του εξωτερικού στο διαδίκτυο (βλέπε http://www.prolex-uk.com/) ο οποίος έχοντας μεγάλες άκρες στη ΤΟΥΟΤΑ πουλούσε κάποτε ολοκαινούργιους αχρησιμοποίητους compressor TTE που προφανώς είχαν περισσέψει στο εργοστάσιο της εταιρίας και τους "τσίμπησε"...
Ο ΤΤΕ Compressor εάν τοποθετηθεί σε Corolla TS εκ των υστέρων αποδίδει 225 άλογα και δεν έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης (ίσως και καθόλου). Ο Greddy υπόσχεται μεγαλύτερες αποδόσεις και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιωθεί αρκετά, κυρίως με τη χρήση διαφορετικής τροχαλίας...
|
Παλι θα για το θεμα του tte compressor
δεν ειναι απολυτα ολα τα παραπανω.......την μετατροπη απο 4zz σε 2zz την εχω απο το 2009 καθως επισης και την τοποθετιση του tte.και για τον λογο οτι καποια
μελη θα αρχισουν να λενε παλι μυστικοπαθειες κ.λ.π.δεν θελω να μπω παλι σε αυτην την διαδικασια.
μπορει να μην εχω 300 hp αλλα εχω το θαρρος να λεω οτι ναι
εχω tte compressor
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη georgezze12 : 14-12-11 στις 20:16.
|
|
|
|
15-12-11, 08:48
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgezze12
Παλι θα για το θεμα του tte compressor
δεν ειναι απολυτα ολα τα παραπανω.......την μετατροπη απο 4zz σε 2zz την εχω απο το 2009 καθως επισης και την τοποθετιση του tte.και για τον λογο οτι καποια
μελη θα αρχισουν να λενε παλι μυστικοπαθειες κ.λ.π.δεν θελω να μπω παλι σε αυτην την διαδικασια.
μπορει να μην εχω 300 hp αλλα εχω το θαρρος να λεω οτι ναι
εχω tte compressor
|
Συγνώμη αλλά δε κατάλαβα τι εννοείς... Δεν είναι απόλυτο τι ακριβώς; Δεν είμαι ο Θεός για να ξέρω τα πάντα, αλλά επισήμως έτσι έχουν τα πράγματα... Όσο για τη δική σου μετατροπή και την τοποθέτηση compressor TTE νομίζω την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα. Προφανώς αναφέρεσαι στο πως ακριβώς βρήκες τον ΤΤΕ. Εάν θυμάμαι καλά, δεν είχες πει τότε που το κουβεντιάζαμε κάτι συγκεκριμένο, αποφεύγοντας να μας αναφέρεις τι και πως. Σεβαστό. Αυτό όμως δεν αναιρεί αυτά που έγραψα παραπάνω. Εάν εσύ είχες κάποια άκρη και μπόρεσες και βρήκες κάτι κάπου κάπως, είναι μία μεμονωμένη περίπτωση.
15-12-11, 20:28
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Σε καμια περιπτωση δεν προκειται να μπω σε διαξιφισμο.
την ιδια κουβεντα την καναμε τοτε την ιδια και τωρα.(εαν θυμασαι ειχα φαει
κοκκινη καρτα που ανεφερα σε καποιο μελος να παει σε οφθαλμιατρο να κοιταχτει γιατι οντως οι φωτο ειναι πραγματικες)
ακομη και οταν καποια στιγμη σκεφτικα(σε στιγμη αδυναμιας)οτι το πουλαω
δεν ειδα πραγματικα ενδιαφερομενο....ολα γινονται για τις εντυπωσεις
Το εγραψα και εχθες: καμαρονω που εχω tte και ας μην εχει 300 hp
εμενα μου φτανει που εχω πραγματικα μηχανημα εργοστασιου
Υ.Γ
οποιος θελει να το αποκτησει πιστευω οτι φτανουν περιπου 20 μερες
φιλικα και με εκτιμηση προς ολα τα μελη του club
|
15-12-11, 20:56
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ηρακλειο
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgezze12
Σε καμια περιπτωση δεν προκειται να μπω σε διαξιφισμο.
την ιδια κουβεντα την καναμε τοτε την ιδια και τωρα.(εαν θυμασαι ειχα φαει
κοκκινη καρτα που ανεφερα σε καποιο μελος να παει σε οφθαλμιατρο να κοιταχτει γιατι οντως οι φωτο ειναι πραγματικες)
ακομη και οταν καποια στιγμη σκεφτικα(σε στιγμη αδυναμιας)οτι το πουλαω
δεν ειδα πραγματικα ενδιαφερομενο....ολα γινονται για τις εντυπωσεις
Το εγραψα και εχθες: καμαρονω που εχω tte και ας μην εχει 300 hp
εμενα μου φτανει που εχω πραγματικα μηχανημα εργοστασιου
Υ.Γ
οποιος θελει να το αποκτησει πιστευω οτι φτανουν περιπου 20 μερες
φιλικα και με εκτιμηση προς ολα τα μελη του club
|
δηλαδη φιλε εχεις το γνησιο κιτ της ττε? το εχεις βαλει καινουριο? πρεπει να παιζεις γυρω στα 250 αλογα ε? σου κοστισε πολλα?
|
|
|
|
16-12-11, 09:03
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Φίλε georgezze12, θυμάμαι πολύ καλά την τότε κουβέντα και το τι είχε γίνει. Και θυμάμαι επίσης πολύ καλά να σου είχαν αναφέρει πολλά μέλη τότε ότι η έννοια του forum είναι να μοιραζόμαστε πράγματα και γνώσεις. Από τη στιγμή που κάποιος δεν είναι σε αυτό το πνεύμα, τότε καλό είναι να μη συμμετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Προσωπικά δε θυμάμαι να είχε αμφισβητήσει κάποιος την ύπαρξη του ΤΤΕ κομπρέσσορα στο αυτ/τό σου (πιθανόν να έγινε βέβαια και να μη το θυμάμαι καλά), η διαφωνία υπήρξε κυρίως στο ότι δεν ήσουν ξεκάθαρος για το που το βρήκες. Το ίδιο κάνεις και τώρα, λέγοντας και πάλι μη ξεκάθαρα πράγματα του στυλ "οποιος θελει να το αποκτησει πιστευω οτι φτανουν περιπου 20 μερες" χωρίς να λες τι και πως. Ενώ ταυτόχρονα λες ότι δε θες να μπεις σε διαξιφισμούς... Το κακό είναι όμως ότι πας να προκαλέσεις έναν με τέτοιου είδους αναφορές... Τέλος πάντων...
Σχετικά με το εάν υπήρχε ενδιαφέρον για τον compressor που πούλαγες, πόσα χρήματα ζήταγες; Φυσικά ο καθένας όσο θέλει ζητάει, αλλά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει τα χρήματα που ζήταγες (που εάν θυμάμαι καλά ήταν πολλά), δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και ότι γίνονται όλα για τις εντυπώσεις...
Φυσικά εννοείται τη κουβέντα αυτή την κάνω σε φιλικό επίπεδο. Και εγώ προσωπικά, εάν είχα να επιλέξω μεταξύ ΤΤΕ και Greddy, θα επέλεγα τον ΤΤΕ και ας μη μου δίνει τις αποδόσεις που δίνει ο Greddy. Σε αυτό είμαι μαζί σου 100%...
tte compressor |
|
17-12-11, 01:04
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
tte compressor
στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις\
φιλικα γιωργος
|
17-12-11, 01:14
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Τώρα που το κουβεντιάζουμε, το έχεις δυναμομετρήσει καθόλου το TS πριν και μετά τον ΤΤΕ να δεις τι δίνει τελικά ο εργοστασιακός κομπρέσορας;
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,21276689 seconds (80,94% PHP - 19,06% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:36. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|