Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-03-11, 00:17
Το avatar του χρήστη SUKEYE
SUKEYE Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 187
SUKEYE είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap Εμφάνιση μηνυμάτων
50+ έχει μονο το 5λιτρο ροζ (SLLC) αντιψυκτικό

Η ΤΟΥΟΤΑ στα αυτοκίνητα παραγωγής μετά το 2004 και στην περίπτωση του Θοδωρή που έχει facelift, προτείνει 1η αλλαγή στις 150.000χλμ ή στα 10 χρόνια. Μέχρι τότε οποιος αλλάζει τα αντιψυκτικά κάνει σοβαρό σφάλμα γιατί ΟΛΑ τα εργοστασιακά "ΥΓΡΑ" είναι κορυφαία και δεν πρεπει να αλλάζονται πριν την ώρα τους. οπως πχ τα 1α λάδια πρεπει να μείνουν μεσα στον κινητήρα για 15.000 εκτός αν τα προλάβει ο χρόνος. Το ίδιο ισχύει και για τις εργοστασιακές βαλβολίνες!
Συμφωνώ απόλυτα με τον Σωτήρη...
Το ροζ αντιψυκτικό(SLLC)- δηλαδή το Super Long Life (08889-80072)-, αλλάζετε κάθε 100000 μίλια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΤΟΥΟΤΑ...

Η τιμή πάντως, που αγόρασα το πεντάλιτρο από την ΤΟΥΟΤΑ ΤΣΟΚΑΣ, πριν από 2 χρόνια, ήταν 35 κάτι ευρώ...(έχω το τιμολόγιο στα χέρια μου)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 01:40
Το avatar του χρήστη agapiou
agapiou Offline:
Moderator

Μοντέλο: Ε12 f/l 5d 1.4
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Δύναμη Σεβασμού: 537
agapiou θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Δηλαδή, αν είχε όντως 90.000 χιλιόμετρα, θα άλλαζε μαζί με τις βαλβολίνες, και μπουζί? Ρωτάω, γιατί και εγώ τα κοντεύω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 12:07
Το avatar του χρήστη TmNemesis
TmNemesis Offline:
Moderator

Μοντέλο: T Sport f/l 5d
Περιοχή: Johannesburg
Δύναμη Σεβασμού: 413
TmNemesis θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agapiou Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή, αν είχε όντως 90.000 χιλιόμετρα, θα άλλαζε μαζί με τις βαλβολίνες, και μπουζί? Ρωτάω, γιατί και εγώ τα κοντεύω...
Δημήτρη,στην 12αρα είχα στο κοντέρ 62000km και μου έκαναν το service για τις 90000km.
Είχαν αλλάξει λάδια,φίλτρο λαδιού-αέρα-καμπίνας,υγρά φρένων,βαλβολινες σίγουρα.
Τα μπουζί δεν θυμάμαι καθόλου,έχω ακόμα τις αποδείξεις θα τις δω στο σπίτι και θα σου απαντήσω.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 12:47
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 434
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μόλις έπεσα στα χέρια μου το service που έκανα στα 6 χρόνια η 90.000 χλμ
συνολικό κόστος με μπουζί 262,91
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 15:05
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Κάπου είχα γράψει για το αντιψυκτικό, στον 4ο χρόνο μου έβαλαν ένα νέο με ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ που ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ 150.000 χλμ ή 10 ΧΡΟΝΙΑ. Αυτό υπάρχει από την αρχή στα νέα αυτοκίνητα. Και ειναι πολύ καλύτερο, βελτιώθηκε η απόδοση του ψυγείου.

Στα service σε αντιπροσωπεία κάνουν "αυτόματα" ότι προβλέπει το φυλλάδιο συντήρησης για τα χρόνια/χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι καμιά φορά μπορει να γίνονται και άσκοπες αλλαγές αν παρεμβληθει κάτι νέο όπως π.χ. πρώιμη αλλαγή αντιψυκτικού στα 60.000 γιατι βγήκε νέα ποιότητα ή κάτι που με δική σου πρωτοβουλία άλλαξες (π.χ φιλτρα), κτλ. Γενικά είναι σημαντικό να το παρακολουθεις και να συζητάς τι θα κάνουν.

Εκεί που πάω, σέβομαι κάποια "πρωτόκολλα" δουλειάς/συνεργείου που δεν αφήνουν πελάτες στο χώρο του συνεργείου. Οπότε έτσι κι αλλιώς δεν βλέπουμε κι εμεις απο πάνω τι ακριβώς γίνεται.

Αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι να διαβάζεις το manual και το βιβλιαράκι συντήρησης και να υπενθυμίζεις τις διαφορές του TS σε ποσότητα λαδιού, βαλβολίνης κτλ, το διαφορετικό φιλτρο λαδιού, κτλ (αν και κανονικά τα βρισκουν σε υπολογιστη). Για το φιλτρο λαδιού λέω από όταν κλείνω ραντεβού, δεν έχουν πάντα στοκ !
Τελευταία που κάνει λιγο κρύο σκεφτόμουν ότι αν μου αλλάξανε βαλβολίνες στο τελευταίο service των 90.000 πριν μερικους μήνες θα ήταν κατι διαφορετικό από ότι είχα έως πέρυσι, αλλά τελικά είδα ότι δεν αλλάχθηκαν, οπότε μάλλον "γερνάνε" ή ψιλοχάνονται. Αλλαγή προβλέπεται κάθε 60.000 χλμ/4 χρόνια.

Τα μπουζί ιριδίου αλλάζουν καθε 90.000 χλμ, όταν μου τα άλλαξαν δεν είδα καμια αλλαγή στο αυτοκίνητο, μάλλον αντέχουν και πολύ περισσότερο.

Τέλος, μετα τα 6 χρόνια και αφού κάνω γυρω στα 10.000 χλμ το χρόνο εγω πηγαίνω για service με τα χιλιόμετρα (εκτος λαδια στα 7.500).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 01-03-11 στις 21:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 15:46
Το avatar του χρήστη TmNemesis
TmNemesis Offline:
Moderator

Μοντέλο: T Sport f/l 5d
Περιοχή: Johannesburg
Δύναμη Σεβασμού: 413
TmNemesis θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Πήρα μόλις τηλ στην αντιπροσωπία που έκανε ta service.
Βαλβολίνες του είχαν αλλάξει πριν 2 χρόνια στο service των 60000km.
Άρα εγώ αν θέλω τα κρατάω σωστά?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 16:38
Το avatar του χρήστη SolidSnake
SolidSnake Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: TOYOTA Yaris 2010
Δύναμη Σεβασμού: 184
SolidSnake είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Aς μιλησουν αυτοι που ξερουν καλυτερα. και με στοιχεια, γιατι μου φενεται ο καθενας μας λεει οτι του κατεβει. α και αν υπαρχει η οδηγια της TOYOTA για 100.000 μιλια θα ηθελα πολυ να την δω με ενα απλο paste-copy.
γιατι αν ισχυει οντως αυτο μαλλον εγω δεν βλεπω η δεν ξερω να διαβαζω. μια σημειωση μονο. αυτο που ειδα εγω με τα ματια μου δεν ειχε χιλιομετρικο περιορισμο παρα μονο χρονικο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 17:45
mpesikos Offline:

Μοντέλο: CTS
Δύναμη Σεβασμού: 395
mpesikos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αν αλλαξεις τις βιδες του λιφτ,καλο ειναι να αλλαξεις και την φλατζα του ψευτοκαπακου μην τυχον και εχεις αργοτερα καμια διαροη,που δεν νομιζω αλλα καλο ειναι να την αλλαξεις για να μην εχεις φασαριες παλι μετα..
εγω πχ εχω ανοιξει το καπακι 3-4 φορες και δεν την εχω αλλαξει και τωρα ειδα οτι χανει..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 19:22
Το avatar του χρήστη sotoskap
sotoskap Offline:
Moderator

Περιοχή: Βέροια
Δύναμη Σεβασμού: 390
sotoskap είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SolidSnake Εμφάνιση μηνυμάτων
Aς μιλησουν αυτοι που ξερουν καλυτερα. και με στοιχεια, γιατι μου φενεται ο καθενας μας λεει οτι του κατεβει. α και αν υπαρχει η οδηγια της TOYOTA για 100.000 μιλια θα ηθελα πολυ να την δω με ενα απλο paste-copy.
γιατι αν ισχυει οντως αυτο μαλλον εγω δεν βλεπω η δεν ξερω να διαβαζω. μια σημειωση μονο. αυτο που ειδα εγω με τα ματια μου δεν ειχε χιλιομετρικο περιορισμο παρα μονο χρονικο.

Δες εδώ στα γρήγορα, που βρήκα τα προγράμματα συντήρησης για ΤΟΥΟΤΑ Corolla το ξαναλέω παραγωγής μετά το 2004!!!!!! Είναι βέβαια για το εξωτερικό αλλά υπόσχομαι να σου δείξω και το Ελληνικό. Καπου το έχω, αλλά αν δεν το βρω θα το πάρω απο την ΤΟΥΟΤΑ που δούλευα για να σου λυθεί η απορία!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  service.jpg
Εμφανίσεις:  81
Μέγεθος:  222,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  service1.jpg
Εμφανίσεις:  76
Μέγεθος:  87,5 KB  

Που & Που είναι καλό να κάνουμε μια παύση από την αναζήτηση της ευτυχίας και απλώς να είμαστε ευτυχείς....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 01-03-11 στις 20:05.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 21:34
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλά τα λέει ο sotoskap, διόρθωσα κι εγώ αυτο που έγραψα πιό πάνω με την ακριβή πληροφορία. Το παλιό αντιψυκτικό σύμφωνα με το βιβλιαράκι συντήρησης (Corolla 2003) ήθελε αλλαγή κάθε 4 χρονια/60.000 χλμ αλλά το νέο το ρόζ στα 10 χρονια/150.000 χλμ. Αυτοκίνητο 14 χρόνια δεν έχω κρατήσει ως τώρα, οπότε συγκράτησα ότι δεν ξανα-αλλάζω.

Λάδι κιβωτίου ταχυτήτων θέλει αλλαγή καθε 60.000 χλμ/4 χρόνια.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
service 200.000 χιλιομέτρων... antonios7 TOYOTA COROLLA 111(G6) 11 15-12-23 15:49
Service 90.000 χλμ. tsavman TOYOTA COROLLA E 12 21 09-02-13 19:16
Service 15.000 km Eleftheria TOYOTA COROLLA E 12 80 12-06-08 17:06
service 30 000 elpis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 10 09-03-07 18:21
service turms SUPPORT 16 05-02-07 03:13

Page generated in 0,17969608 seconds (83,10% PHP - 16,90% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:59.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com