Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA AURIS Το καινουργιο (corolla ) Hatchback με την καινοτομο ονομασια για την αναφορα του σε πιο νεο κοινο. www.auriclub.gr |
|
|
|
|
|
22-01-11, 22:15
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DIM71
εδω με ολο το σεβασμο θα διαφωνησω γιατι απο την στιγμη που θα μπει το ABS το πατα ασε θα επιδεινωσει την κατασταση και επειδη προσφατα μιλουσα με ενα φιλο που οδηγει εταιρικο αμαξι η εταιρια σε ενα προγραμα που εβαλε ολους τους οδηγους της (ασφαλους οδηγησης) μακαρι να το καναν ολες οι εταιριες ναι εδω στην ΕΛΛΑΔΑ εγινε αυτο τους ειπαν οι ειδικοι σε αυτο το προγραμα οτι το ABS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΣΑΡΟΥΧΙ τους το τονιζανε συνεχεια
|
Έχεις δίκιο απλά αυτο το πάτα-άσε που είπα το είπα σαν κάτι που μπορείς να κάνεις για να μήν ενεργοποιηθεί το ABS. απο την στιγμή που το ABS αρχίσει να βαράει τώτε συμφωνώ και εγώ οτι το σανιδώνεις όσο ποιο πολύ μπορείς και κάνεις και τον σταυρό σου !
22-01-11, 22:49
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
αμα φοβασαι να πατησεις φρενο τι να το κανεις το abs!!!
|
23-01-11, 10:54
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jason
αμα φοβασαι να πατησεις φρενο τι να το κανεις το abs!!!
|
Δέν ξέρω αλλα αν αναφέρεσαι σέ αυτο που λέω παραπάνω, δεν έχει σχέση με φόβο απλά με τρόπο ασφαλούς φρεναρίσματος γιατι όπως λέμε αν το σανιδώσεις το φρένο μπαίνει το ABS και δεν σε αφήνει να φρενάρεις γρήγορα.
Κατα κοινή ομολογία το ABS σε ευθεία είναι άχρηστο αλλά σε άλες συνθήκες (πχ, στροφές, βροχή κτλ) σώζει !
23-01-11, 11:08
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tasosg697
η αποψη μου ειναι οτι ολα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.. στα πολλα για μενα σωζει.. και με εχει σωσει .. στα λιγα μακαρι να μην υπηρχε.. μακαρι να εφτιαχναν ενα συστημα που να εμπαινε μετα απο καποιοα χιλιομετρα..
|
Συμφωνώ με αυτά που λες. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να με σώσει στα πολλά!!!
|
|
|
|
23-01-11, 11:50
|
|
Μέλος
|
|
|
|
H αρχη λειτουργιας του ΑΒS ειναι σχετικα απλη και σωτηρια: ενα "ματακι" σε καθε ροδα "διαβαζει" μια οδοντοτη τροχαλια και αν διαπιστωσει οτι τα δοντια περνουν με διαφορετικη συχνοτητα σε σχεση με την αμεσως προηγουμενη κατασταση (χιλιοστα του δευτερολεπτου μιλαμε) τοτε καταλαβαινει οτι ο τροχος μπλοκαρε και ετσι δινεται το σημα να μειωθει αυτοματα η πιεση προκειμενου να επανελθει στην προτερα κατασταση. Ετσι οταν ο τροχος μπλοκαρει παυει η περιστροφη της τροχαλιας αρα παυει να διαβαζει το ματακι αρα μειωνει την πιεση μεχρι να αρχισει να ξαναδιαβαζει...Ουσιαστικα το "ασε πατα" το κανει αυτοματα η κεντρικη μοναδα και ως εκ τουτου (και αν δεν εχει κανεις μας ενσωματωμενο τσιπακι στο ποδι του....) ειναι παντα ΤΑΧΥΤΕΡΟ απο τον οδηγο. Απο το ιδιο ματακι παρεπιπτοντως παιρνει στοιχεια και το antispin (εδω αναποδα καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα οταν διαβαζει περισσοτερα δοντια απο οσα πρεπει κοβοντας τον κινητηρα), οπως και το ESP (λαμβανοντας ομως και πολλα αλλα δεδομενα).
Η μοναδικη περιπτωση το abs να καθισταται περιττο ειναι οταν κινουμαστε σε χιονι ή χωμα οποτε το μπλοκαρισμα του τροχου δημιουργει ενα μικρο λοφακι μπροστα απο τη ροδα βοηθωντας στο φρεναρισμα, ενω το abs δεν θα αφηνε αυτο το χρησιμο λοφακι...
Εν κατακλειδει το abs ειναι το πιο χρησιμο εργαλειο "αμυνας" μαζι με τις ζωνες που φερει ενα αυτοκινητο, εαν σε καποιους δεν δουλευει σωστα δεν φταιει το abs αλλα το αυτοκινητο...
|
23-01-11, 12:58
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΣΕΡΡΕΣ
|
|
Ρε παιδια νομίζω οτι οσοι έχουμε Ε12 το abs δουλευει μια χαρα.Δεν ενεργοποιείται για ψίλου πήδημα παρα μόνο σε έντονο και απότομο φρενάρισμα,σε μικρές ταχύτητες (20 χλμ) μαλιστα οι τροχοι μπλοκάρουν(οπως πρέπει) και δεν επεμβαινει.Στο auris δεν ξέρω πόσο ευαίσθητο είναι αλλά αν ο φίλος νομίζει ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να πάει για έλεγχο και μετά κρίνει!Εγώ πάντος πότε δεν θα το απενεργοποιούσα δεν θα γύριζα 20 χρόνια πίσω!Προς θεου!
23-01-11, 13:13
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
παιδια ευχαριστω για τις αποψης σας,
φιλε giorgosvet ειχα παει το αυτοκινητο στο service παλιοτερα για αυτο το λογο και μου ειπαν πως ολα δουλευουν τελεια!
Ζητησα να ερθει ενας απο του τεχνικους μαζι μου για να κανουμε 1 δοκιμη και ειπαν πως ειναι περιττο γιατι ο "υπολογιστης" τα βρηκε ολα σωστα 100% και οτι φταινε τα λαστιχα μου που ηταν "φαγωμενα".
τωρα ομως που εχω ολοκαινουργια λαστιχα (τον οκτομβρη τα Αλλαξα)?
τι φταιει?
μαλλον φταιει αυτο το αυτοκινητο γτ με αλλα (αλλες μαρκες) που εκανα δοκιμες δεν ειχα τοσο μεγαλο προβλημα
|
23-01-11, 13:35
|
|
|
|
|
Στο abs όλα παίζουν ρόλο!!!!!!!!!!!!!!!!
1) φρένα δισκόπλακες - τακάκια
2) λάστιχα κατάσταση - αέρας
κ.τ.λ
Να πώ την αμαρτία μου είχα μέγαλο πρόβλημα με τα φρένα τις ts σε μικρές και κυρίως μεγάλες ταχύτητες απο τότε που την αγόρασα.
όλα λύθηκαν για να μην μπώ σε ανάλυση όταν έβαλα φρένα
εκεί τελείωσαν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ
|
23-01-11, 14:28
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΣΕΡΡΕΣ
|
|
Τι να πω, τότε μόνο αν οδηγήσεις ένα άλλο auris ίσως βγάλεις άκρη ή να απαντήσουν οι κάτοχοι auris επι του θέματος .
23-01-11, 14:32
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΣΕΡΡΕΣ
|
|
Ερώτηση:Τι λάστιχα έβαλες?
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,17176390 seconds (82,32% PHP - 17,68% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:13. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|