Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
10-08-10, 18:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Βέροια
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Κανονικά πρέπει να αλλάζονται ΟΛΑ τα ρουλεμάν ή τεντωτήρες εχουν σχέση με τον ιμάντα. Η ΤΟΥΟΤΑ τουλάχιστον στο service manual αυτο προτείνει.
Και θα σου πω το με ενα παραδειγμα! Πες οτι αλλαζεις μονο ιμάντα και ολα τα άλλα τα αφήνεις. Αν παθει κατι ενα ρουλεμάν ή ο τεντωτήρας και πηδηξει δόντι ο ιμάντας, τοτε δεν είναι σαν να μην τον άλλαξες καθόλου?
10-08-10, 23:06
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Πολύ σωστός! έτσι ακριβώς είναι! και σε ιμάντα αλλά και σε καδένα! εξάλου είναι και φασαρια να αλλαχτεί και αφού μπαίνουμε στον κόπο ακόμα και προληπτικά και μόνο αλλάζουμε και τα περιφερειακά τους δλδ τροχαλίες κτλ κτλ. Οταν βάλαμε αρχικά τον 4E-FTE στο Starlet GT αλλάχτηκε και ο ιμαντας χρονισμού και οι τροχαλίες του μαζί προληπτικά και μόνο δεν φαινόταν να έχουν πρόβλημα και το μοτερ είχε 80000χλμ.
|
|
απαντηση |
|
11-08-10, 13:18
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντηση
Εχετε δικιο παιδια της ιδιας αποψης ειμαι και εγω! Απλα ηθελα να το σιγουρεψω επειδη την 101 την ειχαμε αγορασει μεταχειρισμενη και δεν εχω ξαναλλαξει ιμαντα και τα περιφερειακα του σε 4E-FE συνεπως δεν ημουν σιγουρος αν πρεπει να αλλαξω και ρουλεμαν...Μονο υποθεσεις εκανα οι οποιες ηταν αυτες που ειπε και ο Sotos...Συμφωνω μαζι σας! Ευχαριστω παιδια!!
|
11-08-10, 16:40
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Ιμαντας ρουλεμαν αλλαζονται πακετο.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
|
Ερωτηση |
|
08-10-10, 21:03
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Ερωτηση
Εχει αλλαξει κανεις ιμαντα χρονισμου στο σπιτι του μονος του σε 4efe? Χρειαζονται εξειδικευμενα εργαλεια?
|
08-10-10, 21:23
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Θελει πολυ δουλεια,απλα εργαλεια θελει να εχεις,και καρυδακια αμα δεν μπορεις να βαλεις καπου κλειδι,αμα δεν το εχεις ξανακανει πανε σε καποιον μαστορα,ειναι καλυτερα πιστευω εγω,θελει να βγαλεις καθρεφτη και βαση μηχανης,στον 4Α-FE πηγα σε μαστρορα να μου τον αλλαξει,δεν ειναι σαν του δυναμο.Γνωμη μου παντα!
08-10-10, 23:50
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
kavala
|
|
οπως ειπε και ο φιλος ποιο πριν ειναι ευκολο σε σχεση με αλλα αυτοκινητα και δεν χρειαζεται ειδικά κλειδια, αλλα αν δεν το εχεις ξανακανει καλύτερά πρωτα ρωτα ενα μαστορα
|
09-10-10, 12:00
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
θέλει και τρόπο για να μην χαλάσει ο χρονισμός! αν χαλάσει πάει το μοτερ για τα κυπαρισάκια!!!
|
09-10-10, 17:04
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αραχωβα
|
|
ευκολο ειναι δεν θελει ειδικα εργαλεια για κλειδωμα κλπ αλλα πρεπει να ξερεις να το χρονισεις κ πως να τεντωσεις σωστα τον ιμαντα.δεν ειναι οπως ο ιμαντας δυναμο air condition κλπ.κ θελει κ εξω η βαση.
|
07-11-10, 13:45
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Μου έχει πει, πολύ γνωστός μηχανικός ΤΟΥΟΤΑ περιοχής Κερατσινίου, ότι ακόμα και αν χαλάσει ο χρονισμός για κάποιο λόγο, τα 16V μοτέρ της ΤΟΥΟΤΑ δεν χτυπάνε βαλβίδες, σε αντίθεση με τα 12V.
Να σημειωθεί επίσης ότι οι ιμάντες δεν χρειάζεται να σπάσουν... Ενίοτε, πηδάνε και δόντια!!!!!!!!!
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16628408 seconds (81,57% PHP - 18,43% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:55. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|