Όπου και να πας πάνω κάτω τα ίδια είναι. Εγώ ανήκω στην Forthnet.
Δεν θα σου πω ποια να επιλέξεις.
Στο Live Streaming δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή στο Novasports για να δεις τον αγώνα που δείχνει ή όχι. Δεν το αναφέρει πάντως αυτό πουθενά.
Λέει μόνο ότι 5' πριν την έναρξη, στην δεξιά πλευρά της σελίδας έχει ένα κουμπί που λέει "Είσοδος".
Μετά από 15' που άρχισε ο αγώνας και μπήκα να τον δω, δεν υπήρχε τέτοιο πλήκτρο. Αν είναι μόνο να μπεις πριν την έναρξη του αγώνα και μετά τέλος, τότε είναι κάτι το λάθος.
Σε σύγκριση με άλλες χώρες και κυρίως με την Αμερική, είμαστε πάρα πολύ πίσω σε ταχύτητες γενικώς.
Διάβασε και κάτι το περυσινό που είναι και κάπως διαφωτιστικό για την αγορά ADSL.
Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται ο ΟΤΕ που βλέπει να «αιμορραγεί» ακατάπαυστα το πελατολόγιό του, έχοντας χάσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας την τελευταία τριετία, ελέω ανταγωνισμού και... ΕΕΤΤ.
Στο ίδιο διάστημα, οι επιδόσεις του στο ADSL μάλλον απογοητεύουν, κερδίζοντας μόλις 2 στους 10 νέους πελάτες. Μάλιστα, στο τρίτο τρίμηνο του 2010, ο ΟΤΕ όχι μόνο δεν πρόσθεσε νέες ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά υπέστη και μείωση με 7.000 αποσυνδέσεις συνδρομητών. Από το τελευταίο τρίμηνο του 2007 μέχρι και το εννεάμηνο του 2010, ο ΟΤΕ εμφανίζεται να έχει χάσει 1.486.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας. Η «αιμορραγία» αυτή μάλιστα έχει μόνιμο χαρακτήρα, με τις «διαρροές» ανά τρίμηνο να υπερβαίνουν τους 100.000 πελάτες.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2010 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, είναι όμως βέβαιο ότι η χρονιά θα κλείσει με τις απώλειες σε βάθος τριετίας να υπερβαίνουν τους 1,5 εκ. πελάτες.
Στο ADSL
Φτωχές είναι οι επιδόσεις του και στο ADSL. Το 2007 επί συνόλου 1.135.000 χρηστών ευρυζωνικών υπηρεσιών, στον ΟΤΕ ανήκαν οι 825.000 συνδρομητές.
Τρία χρόνια μετά, οι ευρυζωνικές συνδέσεις έφθασαν τις 2.500.000, ωστόσο στο διάστημα αυτό ο Οργανισμός πρόσθεσε μόλις 310.000 χρήστες. Ο ΟΤΕ βέβαια θεωρώντας υπεύθυνο της αιμορραγίας πελατών του την ΕΕΤΤ, καταλογίζει στην Επιτροπή ότι διατηρώντας εντός ρύθμισης την αγορά σταθερής τηλεφωνίας, τον αναγκάζει να πουλά ακριβότερα από τους ανταγωνιστές.
Οι ανταγωνιστές του από την άλλη μπορεί να αυξάνουν τη δύναμη τους στον χάρτη των τηλεπικοινωνιών, αυτό όμως δεν τους καθιστά οικονομικά υγιείς. Η «αχίλλειος πτέρνα» των εναλλακτικών παρόχων, παρά την ενίσχυση της πελατειακής τους βάσης, είναι τα περιορισμένα περιθώρια κέρδους που οδηγούν σε ζημίες και οι μεγάλες δανειακές τους υποχρεώσεις.
Η Forthnet βαρύνεται με υπέρογκα δάνεια που φθάνουν τα 336 εκ. ευρώ. Η εταιρεία πάντως θέλει να εκμεταλλευτεί τον «άσο» της Nova, με συνδυαστικά πακέτα τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.
Σε τροχιά αναζήτησης κεφαλαίων είναι και η HOL που τα δανειακά της βάρη παραμένουν μεγάλα φθάνοντας τα 200 εκ. ευρώ. Η εταιρεία ετοιμάζεται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αν και η Vodafone έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει.
Η Wind έχοντας απαλλαγεί οριστικά από τα δάνεια, κινείται με μεγαλύτερη άνεση στο πεδίο του ανταγωνισμού. Το μεγάλο άλλωστε όπλο της είναι ότι αποτελεί τον μοναδικό πάροχο που προσφέρει παράλληλα προϊόντα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αλλά και γρήγορο Ιντερνετ.
- 100.000 συνδρομητές κατά μέσο όρο φεύγουν κάθε τρίμηνο, την τελευταία τριετία, από τον ΟΤΕ
- 7.000 μειώθηκαν οι ευρωζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ το τρίτο τρίμηνο του 2010
Διοίκηση
Οι αλλαγές, προάγγελος συγχώνευσης με Cosmote
«Αρωμα» συγχώνευσης με Cosmote φέρνουν οι σαρωτικές οργανωτικές αλλαγές στον ΟΤΕ που αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.
Με τις αλλαγές που προώθησε ο νέος ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τις «θέσεις-κλειδιά» στον Οργανισμό καταλαμβάνουν στελέχη της Cosmote με τα οποία συνεργάστηκε ο ίδιος στο διάστημα που κατείχε τα ηνία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι ξεκάθαρο ότι με τις αλλαγές αυτές θέτει τις βάσεις για τη λειτουργική ενοποίηση του ΟΤΕ με την Cosmote, δημιουργώντας παράλληλα και μία διοικητική ομάδα έμπειρων και έμπιστων στελεχών.