Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Νομίζω ότι όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης που αυτό είναι κυρίως που μας ενδιαφέρει και λιγότερο τα υπόλοιπα, μας κατατόπισες πλήρως, όντως είναι μεγάλη διαφορά στο κόστος, εγώ βέβαια είναι ζήτημα αν κάνω 600χλμ τον μήνα, αλλά φαντάζομαι και πάλι θα δω διαφορά στην τσέπη μου, το ότι κάνω λίγα χλμ είναι και ένας λόγος που δεν με κάνει να τρελαινομαι να βάλω. Καλό όμως θα ήταν όσοι έχετε να σηκώσετε και φωτογραφίες για να δούνε και οι υπόλοιποι που ενδιαφέρονται. Αν δεν κάνω λάθος μόνο ο Αγαπίου έχει σηκώσει? ειδικά μας ενδιαφέρουν οι διαφορές 4ης και 5ης γενιάς και το πως είναι ο πνεύμονας και αυτό που λαδώνει τις βαλβίδες.
Επίσης επειδή έχω να βάλω βενζίνη από τις 6 Αυγούστου, νομίζω τωρα παίζει γύρω στο 1,45 το λίτρο, το υγραέριο τι τιμή έχει αυτή την στιγμή? έτσι για να κάνω κάτι συγκρίσεις? είχα ρωτήσει πριν το Καλοκαίρι στον Γέρακα σε ένα BP πρατήριο και το είχε 0,63! τώρα έχει ανέβει φαντάζομαι έτσι ?
Y.Γ ποιός είπε ότι η βενζίνη θα πάει 1,80 τον χειμώνα? αφού δεν περιμένουμε ούτε ΦΠΑ άλλο, ούτε φόρους! από τι θα ανέβει?
|
Ουσιαστικά όσο περισσότερα χλμ κάνεις τόσο πιο γρήγορα γίνεται η απόσβεση...Με 600 χλμ το μήνα που κάνεις εσύ θα το σκεφτόμουν κι εγώ για το εάν το έκανα, γιατί εφόσον εγώ κάνω σχεδόν τα 3πλάσια χλμ και θα κάνω απόσβεση σε 14 μήνες, εσύ θα πρέπει να περιμένεις 3,5 χρόνια...Βέβαια, το κιτ μπορεί να αφαιρεθεί και από το αυτοκίνητο που έχεις και να μπει στο επόμενο που θα αγοράσεις. Πάντως, νομίζω ότι με 600 χλμ το μήνα δεν αξίζει τον κόπο. Κι εγώ το αποφάσισα φέτος που διπλασιάστηκαν τα χλμ που κάνω λόγω δουλειάς.
Η βενζίνη θα αυξηθεί πρώτα από όλα λόγω του ότι τώρα η τιμή του καυσίμου (όχι των φόρων) είναι χαμηλή μιας κι έχουμε ακόμη καλοκαίρι. Μόλις πιάσει φθινόπωρο και χειμώνας...εκεί θα αρχίσουν τα γλέντια.
Επίσης δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή της...(πράγμα που εάν γίνει θα σημαίνει 25-30 λεπτά επάνω η βενζίνη - τότε το υγραέριο θα συμφέρει ακόμη περισσότερο, εφόσον θα γλιτώνει κάποιος και τα τέλη)
Διάβασα στο νετ κι εγώ ότι η τιμή του υγραερίου δεν μπορεί να ανέβει πάνω από 0,70...Μακάρι να ισχύει...
Σε ένα λίνκ που βρήκα αναφέρεται :
Στην ΕΕ υπάρχει, πάντως, η απόφαση ο ΕΦΚ στο LPG να παραμείνει χαμηλός ως κίνητρο, μια και το καύσιμο είναι φιλικό προς το περιβάλλον
http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=35777147
(το λινκ που έχω ενώ δουλεύει όταν το κάνω copy paste στον browser εδώ όταν κάνω κλικ πάνω του δεν βγάζει τίποτα...ίσως κάποια βλακεία κάνω, συγχωρέστε την άγνοιά μου...όποιος θέλει να το βρεί ας κάνει copy paste την παραπάνω πρόταση σε κανένα google για να δει το κομμάτι στην ημερησία)
πάντως εγώ Γιάννενα που μένω βάζω με 0,65, ενώ τώρα στις διακοπές που έτυχε να γεμίσω σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αν θυμάμαι καλά έβαλα με λίγο υψηλότερη τιμή (0,68?)
Απίστευτη η αίσθηση να φουλάρεις 40 λίτρα με 25 ευρώ...
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι τα αυτοκίνητά μας δεν είναι κατασκευασμένα για υγραέριο...και ό,τι και να λένε οι μάστορες σίγουρα θα έχουμε φθορές...Γι' αυτό κρατάω μικρό καλάθι...Νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορώ να πω με βεβαιότητα εάν η επένδυση ήταν σωστή ή όχι. Όπως έγραψα και πριν, εγώ 5 χρόνια θέλω...μετά θα είναι σαν να έχω αγοράσει τσάμπα το αμάξι...(μεταχειρισμένο)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από davarisx
Ποιος το ειπε αυτο Νικ?
Εγω απο τοτε που ηταν 19% το ΦΠΑ εβαζα υγραεριο με 63-65 λεπτα το λιτρο οσο βαζω και τωρα δυλαδη στην Μαρκοπουλου.
Επισης οταν ανεβηκαν ταβανι οι ειδικοι φοροι στα καυσιμα το υγραεριο εμεινε ανεπαφο.
Υ.Γ το ακουσα και εγω στην Τηλεοραση συζητανε για περαιτερω αυξηση του ΦΠΑ στο 25% αλλα οχι αμεσα.
|
Το ΦΠΑ δεν νομίζω να μην επηρεάζει και το υγραέριο...Κι εγώ έβαζα με 0,63 και μόλις αυξήθηκε το ΦΠΑ πήγε 0,65...φαντάζομαι ακριβώς γι αυτό το λόγο...