Καλημέρα!
καλα νεα τελικα οντως το ρελαντί εχει φτιαξει επιτελους δεν μενει ψηλα, αρα δεν εχει σχεση με το πρόβλημα θερμοκρασίας, ισως επειδή εχανε η μπεκιερα καθως εχει και διαφορετικες και ποιο σωστες μετρήσεις συμπιεσης.
Επισης στις ανηφορες πλεον δεν εχει φτωχο μιγμα και δεν ρεταρει.
Το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες μενει. Τωρα ηρθα Περιστερι μεχρι να φτασω δουλεια μιλαμε για τις 6 το πρωι!!! 125 βαθμούς και για λιγο και 130. Στα ποιο ισια σημεια και Ε.Ο ειχε λιγο κατω από 100.
Τελικα μπορει ένα ρηγμα στην κεφαλη ή στο μπλοκ να κανει αυτό το πραγμα δλδ να πηγαινουν καυσαερια στο παραφλου? ξερει κανεις αν γινεται?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian
Θα σου πω την γνώμη μου και αν θες την ακούς.
Πήγαινε πάρε φλάντζα γνήσια και άλλαξε την.
Αν είναι aftermarket θα έχεις προβλήματα μην σου πω ότι ήδη έχει σκάσει αυτή που έβαλες.
Σε κάποια πράγματα τα toyota δεν τα πανε καλά με τα aftermarket
|
Εχεις δικιο, το ειπα και εγω εκανα ΜΕΓΑΛΗ βλακεια! επρεπε να την ειχα παρει εγω να είμασταν σιγουροι και παλι όμως είμαι σιγουρος ότι είναι αλλου το πρόβλημα. Η φλατζα ΔΕΝ εχει αρπαξει τωρα (όχι ακομα) δεν εχω κανενα σύμπτωμα από αυτά που ειχα πριν, και οι μετρήσεις συμπιεσης που εχω κανει παρα πολλες φορες γιατι εχω παρει εργαλειο δικο μου δεν δειχνουν κατι τετοιο.
Όπως και να εχει όμως για να βρεθει το πρόβλημα αφου είναι στο μοτερ και όχι σε κατι εξωτερικο πρεπει να ανοιχτει, οποτε θα αλλαχτεί.
Σκεφτομουν και την Athena αλλα δεν ξερω σε τι παχος, την βαζουν σε 4EFTE για πολλα αλογα, την εχουν παρει γνωστοι μου που εχουν πανω από 300 σε αυτό το μοτερ χωρις κανενα πρόβλημα...
Το ερωτημα είναι θελει ξανα πλανισμα? γιατι μαλλον δεν μπορει να ξαναγινει στην κεφαλη αυτή. Τι ισχυει? γιατι εδώ θα εχουμε θεμα.
Και το πρόβλημα είναι ποιος να το κανει? ο φιλος μηχανικος που το εκανε δεν παραδεχεται ότι εχει θεμα….
Θα του μιλησω σημερα να δουμε τι θα πει.
Να τη
https://www.japansparecenter.gr/flan...115-11071.html
τον κωδικο το πηρα από εδώ
http://www.toyodiy.com/parts/p_J_199...GMQY_1104.html
λεει στο site ότι είναι ιδια με 4EFE και 5ΕFE! και στο toyodiy το ιδιο δλδ και η 101 με 4EFE την ιδια εχει.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Το "μαστοριλικι" δεν ειναι επιστημη, ειναι καθαρα θεμα experience, ειναι θεμα εμπειριας. Και δεν υπαρχει μαστορας γενικου συνεργειου της πιατσας με μεγαλυτερη εμπειρια απ την αντιπροσωπεια διοτι στην αντιπροσωπεια φτιαχνουν μονο μηχανες Τογιοτα. Καποιος ο οποιος εχει φτιαξει κατι 2-3 φορες δε γινεται να ναι πιο εμπειρος απο καποιον που το χει φτιαξει 200 φορες...
Το οτι ειναι πιο ακριβα και Το οτι μπορει να υπαρχουν και ηλιθιοι στις αντιπροσωπειες σε αυτο συμφωνω, σε ολους τους κανονες υπαρχουν εξαιρεσεις.
|
Δεν συμφωνω γιατι εχω παει 100000000 φορες στην Τογιοτα και εχω δει τα μαστορια, τα περισσοτερα τα κανουν πιτσιρικάδες που ακομα θηλαζουν...γιαυτο να μην λεμε ότι νανε. Οκ φτιαχνουν μονο Toyota και τι εγινε? απεξω εχει μαστορες 3 εκατομμυρια φορες καλυτερους.
Εγω ειπα τι εχει τυχει, μην πω τιμες για εργασιες και τιμες ανταλλακτικών. Σε μερικα πραγματα είναι να τα παιρνεις γνησια όχι όλα.
Όταν πχ ένα κολαρο καλοριφέρ στην Toyota ειχε 48 και λενε ότι καταργηθηκε!!!!! και η ιαπωνικη το εχει 27 τι να πω?
Όταν θελω σωληνάκια παραφλου πολλαπλης και εχει 10.50 το ένα και μου λενε και ένα μηνα!!!!! και παιρνω με το μετρο 5,50 ευρω τι να πω???
Αλλα τα ποιο σημαντικα είναι να τα βαζεις γνησια.
Τελος ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩ συγκριση μαστορων στο θεμα μου, γιατι ΟΛΑ τα σχετικα θα διαγραφουν ΧΩΡΙΣ δευτερη λεξη!
το θεμα με τους μαστορους τελειωνει εδώ, το θεμα μας δεν είναι ποιος είναι καλυτερος μαστορας, αλλα λυσεις και προτασεις για το συγκεκριμενο πρόβλημα που αναφερω.
Ξεχασα να αναφερω το άλλο κουφο….
οι θερμοκρασίες δεν ανεβαινουν μονο όταν τρεχει το αμαξι σε ανηφορα αλλα και όταν είναι σταματημενο πχ σε φαναρι!!!
Εντελως κουφο!!!
Εχει τυχει να δειχνει 100 και επειδή σταματησα σε ανηφορα φαναρι να γινει 140 και να βραζουν τα νερα!
Στον ιδιο δρομο αν είμαι με την μουρη κατω εχει κατω από 100!
τα ιδια κανει ότι ωρα νανε, απλα όταν εχει ζεστη εχει λιγο παραπανω ακομα.
Μου φαινεται θα ανεβαινω τις ανηφορες μονο με την οπιστεν…..
Εχω σταματησει ποσες φορες να δω γιατι νομιζα ότι το οργανο θερμοκρασίας νερου λεει βλακείες, αλλα οντως στις κατηφορες είναι αισθητα μειωμενη η θερμοκρασια και δεν βραζουν τα νερα, ενώ στις ανηφορες κανουν παρτυ. Αρα ουτε λαθος μετραει ουτε της ιδεας μου είναι που ελεγε ο άλλος.
Η πλακα είναι ότι μου αρεσουν τα βουνα και τρωω στην μαπα και ανηφορες….
και εκει που μενω εχει και αρκετες!
κάθε μερα περναω μια μεχρι να την ανεβω 140! στο φαναρι 150 αρχιζει να ανεβαζει ο δεικτης (τοσο παει αν εχει καυσωνα αλλιως μεχρι 135-138), στην κατηφορα αργοτερα μετα από λιγο εχει κατω από 120 και ο δεικτης παει στην μεση. Τι κουφα είναι αυτά ?
Σε διαδρομες διαδοχικες πχ Πεντελη γινεται χαμος, μπορει να εχω από 85 μεχρι 140 αναλογα τον δρομο!!! και μιλαμε χαλαρη οδηγηση, ουτε τουρμπισματα ουτε τιποτα.